ايسنا/مسئول روابط عمومي انجمن داروسازان اصفهان با اشاره به اينکه حدود يک ماه و نيم است که قلم انسولين سهميهبندي شده و سهميه بسيار ناچيز است، گفت: قلمهاي انسولين وارداتي است و بهراحتي پيدا نميشود.
مريم تنهايي در خصوص وضعيت تأمين دارو در داروخانههاي اصفهان، اظهار کرد: هماکنون داروهايي که بهطورمعمول در بازار مورد مصرف قرار ميگيرد مثل آنتيبيوتيکها يا داروهاي مربوط به فصل زمستان در داروخانهها موجود است و در اين زمينه کمبودي نداريم، اما متأسفانه براي يکسري داروهاي خاص مثل داروي بيماران قلبي، فشارخون و ... با کمبود مواجه هستيم.
وي با بيان اينکه ميزان کمبود داروهاي خاص نسبت به سال گذشته بيشتر است، افزود: علت اين مسئله روشن نيست، اما شايد به دليل نقص در توليد و يا محدوديت در واردات مواد اوليه است.
تنهايي بابيان اينکه در مورد تأمين داروهاي وارداتي مشکلي نداريم، گفت: اين داروها بهاندازه کافي در دسترس است و حتي وضعيت بهتري نسبت به داروهاي توليد داخل دارند. بهعنوانمثال داروهاي بيماران خاص هم در برخي داروخانههاي تعيين شده و يا دولتي در دسترس بيماران است.
مسئول روابط عمومي انجمن داروسازان اصفهان، ادامه داد: هماکنون برخي داروهاي فشارخون، داروي بيماران قلبي، داروهاي مغز و اعصاب و برخي موارد پيش پا افتاده مثل ضدالتهابهاي استروئيدي يا غير استروئيدي در بازار کم است. همچنين برخي داروها مثل آنتي بيوتيک تزريقي به ميزان کافي وجود ندارد.
به گفته تنهايي، در زمان کمبودها، اولويتبندي و سهميه بندي شدن داروها، امکان دسترسي بيماران را به دارو افزايش ميدهد.
به گفته وي، مثلاً در مورد قلمهاي انسولين، بيماران ديابتي ترجيح ميدهند بهجاي ۵ قلم در ماه، ۲۰ قلم انسولين بگيرند و در منزل داشته باشند تا خيالشان از اين بابت راحت باشد. در حال حاضر بيش از يکقلم انسولين نميتوانيم در اختيار اين بيماران قرار دهيم.
مشکلي براي تأمين داروي آنفلوانزا وجود ندارد
مسئول روابط عمومي انجمن داروسازان اصفهان درباره تأمين داروي آنفلوانزا هم گفت: داروي تاميفلو به مقدار قابل توجهي وارد استان شده و سهميهاي در اختيار داروخانههاي تعيين شده قرار دادهشده است. بنابراين به نظر ميرسد مشکلي در اين زمينه وجود ندارد.
تنهايي همچنين در خصوص کمبود اقلام جانبي در زمان شيوع بيماري آنفلوانزا، گفت: داروخانهها بهطورمعمول پيشبيني مصرف خود را ميکند، اما وقتي بيماري شايع ميشود، يکمرتبه نياز به داروها يا اقلامي مثل ماسک افزايش ميبايد، که اين موضوع باعث ميشود موجودي داروخانه صفر شود و برخي ممکن است فکر کنند اين اقلام کلاً ناياب شده است.
مسئول روابط عمومي انجمن داروسازان اصفهان در ادامه با بيان اينکه داروي بدون نسخه تعريف دارد، گفت: بيماران سرپايي با تشخيص دکتر داروساز ميتوانند از داروي بدون نسخه از داروخانه دريافت کنند. مثل داروي سرماخوردگي يا ضد تب و سرفه که داروساز طبق ضابطهاي اجازه دارد اين داروها را به بيمار ارائه کند. همچنين بيماران که داروهايشان تکرار ميشود و داروساز با وضعيت بيماري آنها آشنايي دارد، تا ويزيت بعدي ميتوانند دارو را بدون نسخه از داروخانه دريافت کنند.
دپوي دارو در منازل به خاطر مراجعات مکرر به پزشک
وي دريافت و نگهداري داروهاي اضافه در منزل را کار غيرمنطقي دانست و گفت: ارزان بودن خدمات پزشکي در کشور ما باعث شده بيماران بهصورت مکرر به پزشک مراجعه کنند و داروهايي را با قيمت بيمه تأمين کنند که در خيلي از مواقع حتي مصرف نميکنند و تجمعي از دارو در منازل دارند.
تنهايي با تأکيد بر اينکه معمولاً دپوي دارو به خاطر مراجعات مکرر فرد به پزشک است و دلايل ديگر خيلي کمرنگ است، تصريح کرد: بيشتر افراد بهمحض استفاده از دارو و نتيجه نگرفتن، سريع به پزشک ديگري مراجعه ميکند، چون فکر ميکند داروها مؤثر نبوده و به همين خاطر آنتيبيوتيک و داروهاي متنوع برايشان تجويز ميشود که هم بيتالمال است و هم هزينه براي خودشان ايجاد ميکند. بااينحال متأسفانه اين فرهنگ اشتباه در بين برخي از مردم وجود دارد.
بازار