ايسنا/اين فقط بازار و يا رختشويخانه نيست که در زنجان ديدني است؛ در اين استان بناي خارقالعادهاي وجود دارد که کمتر مسافري است که زنجان برود و از ديدنش صرفنظر کند؛ گنبد سلطانيه يکي از اين بناهايي است که شکوه و عظمتش چشم هر گردشگري را خيره ميکند.
در فاصله ۴۴ کيلومتري شهر زنجان، شهر زيباي سلطانيه قرار دارد. سلطانيه روزگاري پايتخت حکومت ايلخانان مغول بوده اما آنچه که سلطانيه را تبديل به شهري با شهرت جهاني کرده، وجود يک گنبد زيبا است که از دوران ايلخانيان به يادگار مانده و با رنگ فيروزهاي خود از تمام نقاط شهر پيدا است.
گنبد سلطانيه به عنوان شاهکاري از معماري دوره اسلامي، بهعنوان بلندترين گنبد آجري جهان در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسيده است. اين بنا آرامگاهي متعلق به الجايتو، حاکم مغول در قرن ششم هجريقمري است که آن را وسط دشتي زيبا، شبيه دشتهاي مغولستان بنا کرده است.
گنبد سلطانيه بين سالهاي ۷۰۲ يا ۷۰۳ تا ۷۱۲ هجري قمري ساخته شده است. اين بنا به دستور الجايتو يا همان سلطان محمد خدابنده ساخته شد و خواجه رشيدالدين فضلالله همداني در ساخت آن نظارت داشت.
گنبد سلطانيه در حدود ۳۰۰ کيلومتري تهران و در شهر سلطانيه، در نزديکي زنجان واقع شده و از دور در ميان دشتي سرسبز چونان نگيني آبي ميدرخشد. بيشک براي حفظ و نگهداري اين بناي عظيم زحمات زيادي در طي ادوار گذشته کشيده شده که در اين ميان نبايد از کنار نام کارکنان زحمتکش اين گنبد به سادگي گذشت؛ افرادي که به گفته يک منبع آگاه بيش از ۴ ماه است حقوق نگرفتهاند و زندگي آنها با مشکل مواجه شده است.
در حال حاضر اين مجموعه ۵۸ کارمند دارد که اغلب آنها عمر خود را در اين بنا گذراندهاند و بيش از ۱۵ سال است که از گنبد سلطانيه نان بر سر سفره خانواده خود ميبرند.
علاوه بر حقوق، چهار ماه است که بيمه اين کارکنان نيز واريز نشده و طي ساليان گذشته عليرغم سابقههاي بالا، اقدامي در زمينه تبديل وضعيت استخدامي آنان نيز صورت نگرفته است.
بازار