همنوا/ مديرکل هواشناسي سيستان و بلوچستان به بارندگي هاي اخير در استان اشاره کرد و گفت: در سيل اخير رکورد بلندمدت بارندگي در ۱۰ نقطه اين استان شکسته شد به طوري که در ايستگاه بارانسنجي فنوج ۲۲۶ ميليمتر باران باريد.
محسن حيدري، مديرکل هواشناسي سيستان و بلوچستان اظهار داشت: در جريان سامانه بارشي که منجر به سيل در سيستان و بلوچستان شد، در فنوج ظرف ۴۸ ساعت به اندازه مجموع بارش دو سال استان باران باريد که اين ميزان بارندگي در هر جاي ديگر کشور هم ميباريد، خسارت به بار ميآورد.
وي افزود: به طور کلي ميزان بارشهاي اين سامانه بسيار زياد بود به نحوي که رکورد بلندمدت بارندگي در ۱۰ نقطه سيستان و بلوچستان شکسته شد و در ايستگاه بارانسنجي فنوج در جنوب غرب استان ۲۲۶ ميلي متر باران باريد.
مديرکل هواشناسي سيستان و بلوچستان با بيان اينکه در ۴۸ ساعت فعاليت اين سامانه بارشي در ۲۸ نقطه استان بيش از ۱۰۰ ميلي متر باران باريد، گفت: در ۷۸ ايستگاه نيز بين ۵۰ تا ۱۰۰ ميلي متر باران ثبت شد. در مجموع در زمان فعاليت اين سامانه بارشي حدود ۶۰ درصد از بارشهاي يک سال زراعي استان دريافت شد.
سيل خيزي سيستان و بلوچستان به دليل شرايط توپوگرافي است
مديرکل هواشناسي سيستان و بلوچستان به شرايط توپوگرافي مناطق سيلزده اشاره کرد و افزود: به طور کلي ۱۵ ميليمتر باران نيز در نواحي جنوبي اين استان سيلاب ايجاد ميکند.
وي بيان کرد: همين موضوع هم سبب شد تا برخي ساکنين نواحي جنوب استان به تصور سيلابهاي زودگذر قبلي در دام اين سيل گرفتار شوند و براي نجات خود به پشت بام خانهها يا روي درختان بروند.
حيدري گفت: ادارهکل هواشناسي سيستان و بلوچستان نخستين هشدار را ۱۷ دي صادر کرد و نسبت به وقوع بارشهاي سنگين در استان هشدار داد. روز بعد با تثبيت مدلهاي جوي اخطاريه جوي شماره ۲۰ صادر و پيشنهاد تشکيل ستاد مديريت بحران استان ارائه شد.
وي تصريح کرد: صبح روز ۲۰ دي بعد از تقويت مجدد مدلها، اخطاريه جوي ديگري صادر شد و ميزان بارشها به تفکيک شهرستانها در چهار رنج «۳۰ تا ۵۰»،«۶۰ تا ۹۰»، «۷۰ تا ۱۲۰ » و «۱۰۰ تا ۱۳۰ و بيش از ۱۵۰» ميليمتر پيشبيني و به ستاد مديريت بحران و مردم استان اطلاع رساني شد.
بازار