فارس/ معاون بهداشتي علوم پزشکي کهگيلويه و بويراحمد به برخي از شبههها و شايعات در مورد کرونا پاسخ داد.
محمدمهدي بانشي، معاون بهداشتي علوم پزشکي کهگيلويه و بويراحمد اظهار کرد: کرونا بيماري ويروسي است و جهاني ميشود و قطعا همه کشورهاي جهان درگير ميشوند و ما هم که مراوده تنگانگ با چين داشتيم پيش بيني ورود آن را داشتيم عليرغم اين که اقدامات لازم انجام شد و همين که الان کشور بيست و پنجم هستيم که ويروس وارد شده نشان دهنده اين است که خوب عمل کردهايم.
وي گفت: سازمان جهاني بهداشت هم اکنون در سردرگمي است هر چند روش پيشگيري را نميدانستيم ولي اکنون حداقل تجربيات را از اين ۲۶ کشور که جلوتر از ما دچار شدهاند را داريم.
بانشي گفت: اين بيماري را پيشبيني ميکرديم اما از کجا وارد شدن را نميدانستيم بيماري ابهاماتي دارد که تا ۱۴ روز نامشخص است و علامت آن با آنفلوآنزا يکي است که کار را سخت ميکند.
وي افزود: البته يکي از بيماريهايي است که قد ت سرايت بالايي دارد و البته کمترين کشندگي را دارد و ۸۰ درصد اتوماتيکوار خوب ميشود اما بار رواني دارد، از آنفلوآنزا خيلي ميزان کشندگي کمتري دارد و تنها ۲ درصد افراد در معرض خطر بيشتري هستند که يکي از افراد چاق و ديگري زنان باردار هستند و آنهايي که هر گونه بيماري خاص و با سن بالا دارند نيز در معرض خطر هستند.
بانشي گفت: در استان کارهاي خوبي کرديم مخصوصا در آنفلوانزا که معتقد بودم بايد جشني براي ريشهکني آن به پا ميکرديم و اميدوارم جشن پايان کرونا را هم بگيريم.
وي گفت: در استان ما هم قطعا وارد ميشود که اول از همه بايد بار رواني از روي دوش مردم برداشته شود اين بيماري يک معضل اساسي دارد که اگر قطرات آن بريزد تا ۹ روز ميتواند زنده بماند و يکي از راههاي اصلي ارتباط دست دادن است.
بانشي افزود: در اين بيماري يکي از کليديترين راه ها اين است که ارتباطات دستي را اول از همه قطع کنيم و شستن مداوم دستها را فراموش نکنيم که با آب و صابون معمولي کفايت ميکند.
وي گفت: روبوسي کردن را بايد کاهش دهيم و تجمع در محافل سر بسته را نداشته باشيم و هر جا مراسمي هست که نياز به جمع شدن دارد را کم کنيم.
بانشي تاکيد کرد: يکي از موارد خيلي مهم قليانها هستند اگر در يک قليان سرا يک قليان آماده بيماري شود روزي ۹۰ نفر آلوده ميشوند که قرار شد به شدت در استان جمع شوند بايد اين ۲۵۰ مرکز قليان در استان تعطيل شود که البته بهداشت به تنهايي زورش نميرسد.
وي در خصوص بيمارستان شهيد جليل هم توضيح داد که ما از 8 بهمن کار خوبي انجام داديم و پيش از خيلي از استانها اين بيمارستان را جهت اين کار تخليه کرديم تا اگر موردي بود به اين بيمارستان انتقال داده شوند اما برعکس از کار خوب ما چيز ديگري در فضاي مسموم و آلوده مجازي ساختند و اين کار خوب و پيشگيرانه را زير سؤال بردند.
وي گفت: کار بدي نکرديم اگر يک فرد مشکوک را با لباس خاص به بيمارستان فرستاديم چرا که ميخواستيم پيشگيري کنيم اما در فضاي مجازي به گونهاي ديگر خبر آن منعکس شد که براي مردم بار رواني دارد.
بازار