باشگاه خبرنگاران/ دانشگاه علوم پزشکي گيلان از شهروندان خواست براي جلوگيري از ابتلا به بيماري انگلي فاسيولا، سبزيهاي محلي را خام مصرف نکنند.
دانشگاه علوم پزشکي گيلان اعلام کرد: شهروندان براي جلوگيري از ابتلا به بيماري فاسيولا و ديگر بيمارهاي انگلي، سبزيجات محلي معطر نظير چوچاق، خاليواش و نعنا را خام مصرف نکنند، سبزيجات محلي را پيش از اضافه کردن به زيتون براي تهيه زيتون پرورده يا نمک سبز، ابتدا با آب به خوبي بشويند، با دستگاه خرد کنند و به مدت ۳ تا ۵ روز در فريزر بگذارند، سبزي که براي خوردن خام تهيه ميشود ابتدا با آب و مواد شوينده بشويند، سپس به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقيقه در محلول سرکه به ميزان يک ليوان سرکه در ۴ ليوان آب قرار داده و در انتها آبکشي کنند.
دانشگاه علوم پزشکي گيلان تأکيد کرد: شهروندان سبزي خوردن را با دستکش پاک کنند، در صورت امکان، سبزي خوردن مورد استفاده خود را در يک گلدان يا در باغچه حياط خانه پرورش دهند، ميوههايي نظير توت فرنگي که با خاک تماس دارد، ابتدا با آب بشويند، ۳ تا ۵ ثانيه در آب جوش و بعد در آب سرد قرار دهند، از نوشيدن آب چشمههاي روباز در مناطق کوهستاني پرهيز کنند و قبل از نوشيدن، آن را بجوشانند، همچنين از خوردن جگر خام دامها به شدت خودداري کنند.
بازار