باشگاه خبرنگاران جوان/ بيماري تب خونريزي دهنده کنگو بيماري خطرناک و شايع در فصل گرما است.
بيماري تب خونريزي دهنده کريمه کنگو بيماري خطرناک و مشترک بين انسان و دام است که در فصل گرم شيوع پيدا ميکند.
اين بيماري از طريق گزش کنههاي بدن دام آلوده به ساير دامها منتقل شده از طريق تماس با دام و گوشت و يا ترشحات دام آلوده به انسان منتقل ميشود.
احسان شانقي، مديرکل دامپزشکي استان مرکزي، با اشاره به اينکه با توجه به فرارسيدن فصل گرما و افزايش فعاليت کنهها، احتمال شيوع اين بيماري مشترک وجود دارد از مردم خواست با رعايت اصول پيشگيري اين بيماري را جدي بگيرند.
شانقي افزود: براي پيشگيري از شيوع بيماري تب کنگو دامداران بايد نسبت به سمپاشي جايگاه و بدن دامها خود اقدام کنند؛ کشتارگاههاي دام هم بايد با نگهداري گوشتهاي کشتار شده بين ۲۴ ساعت در سردخانه از شيوع احتمالي جلوگيري کنند.
او با بيان اينکه اين بيماري ممکن است هيچ علامتي در دام نداشته باشد اضافه کرد: رعايت بهداشت فردي هنگام تماس با دام، گوشت و آلايش دامي و پرهيز از کشتار دام خارج از کشتارگاه از ديگر موارد جلوگيري از شيوع بيماري تب خونريزي دهنده کريمه کنگو است.
مديرکل دامپزشکي استان مرکزي به مردم توصيه کرد: به هيچ عنوان دام را خارج از کشتارگاه ذبح نکنند و گوشت مورد نياز خود را از مراکز مجاز و قصابيهاي زير نظارت دامپزشکي هستند تهيه کنند و گوشت خريداري شده را به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دماي صفر تا چهار درجه قرار دهند تا در صورت آلوده بودن از انتقال بيماري جلوگيري شود.
او از مردم خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتي و کشتار دام خارج از کشتارگاه، موضوع را از طزيق شماره تلفن ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکي را در جريان بگذارند.
بازار