ايسنا/ معاون فرهنگي سازمان تبليغات اسلامي گفت: با توجه به اينکه با فعال کردن مساجد محلات در شبهاي قدر، تجربه خوبي کسب کرديم، پيگير هستيم که باز بودن مساجد در عيد فطر نيز با رعايت پروتکلهاي بهداشتي تداوم داشته باشد.
حجتالاسلام مصطفي جلالي، معاون فرهنگي سازمان تبليغات اسلامي اظهار کرد: سازمان تبليغات اسلامي از نهادهايي است که با تولد انقلاب، متولد شد و در طول اين سالها خود را با اتفاقات و زمينههايي که در کشور اتفاق افتاده تطبيق داده و در زمان جنگ، در عرصه سازندگي و دورههاي مختلف، تطابق خود را با زمانه حفظ کرده است.
وي افزود: امروز وارد گام دوم انقلاب شديم و انتصاب حجتالاسلاموالمسلمين محمد قمي بهعنوان رئيس سازمان تبليغات اسلامي نيز بخشي از اين نگاه گام دومي سازمان بوده و اتفاق بزرگي را نيز در کشور رقم زده است.
معاون فرهنگي سازمان تبليغات اسلامي ادامه داد: اين سازمان امروز خود را سازمان تبليغات اسلامي گام دوم انقلاب ميداند و نگاهي گام دومي دارد که ناشي از رويکردهاي کلان حاکميت است، براي مثال اگر جوانگرايي، امت اسلامي و ... مسئله نظام است، مسئله سازمان تبليغات نيز خواهد بود و در تلاش هستيم نگاههاي گام دومي انقلاب را درزمينهٔ تبليغ دين، توسعه دهيم.
جلالي در خصوص برنامههاي سازمان تبليغات اسلامي در ماه رمضان اظهار کرد: از اول ماه رجب، ستاد رمضان سازمان را راهاندازي کرديم اما شيوع ويروس کرونا که همه دنيا را تحت تأثير خود قرار داده، باعث شد در برنامههاي ما تفاوتهايي ايجاد شود. امسال، اعزام مبلغ که هرساله از اقدامات مهم ما در ماه رمضان بوده را نداشتيم اما براي جايگزيني اين امر وارد فضاي رسانه شديم و اين تجربه اگرچه در سازمان بيسابقه نبود اما خاص و ويژه بود.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر در صداوسيما سه برنامه ويژه سحر و افطار داريم که در آنها فضاهاي تبليغي و گفتماني ايجاد کردهايم، گفت: مهمترين برنامه امسال ما در ماه مبارک رمضان، رزمايش مواسات بود که اتفاقات بزرگي را توسط شبکههاي مرتبط با سازمان تبليغات در کشور رقم زد.
معاون فرهنگي سازمان تبليغات اسلامي تصريح کرد: تعبير مقام معظم رهبري از مواسات، رزمايش مواسات بود به اين معني که مواسات، کار مردم براي مردم است و نه اقدامي حاکميتي؛ ازاينرو ما سعي کرديم قبل از اينکه شبکههاي مردمي خود را فعال کنيم، اين مفهوم را توضيح دهيم. مردم بايد بدانند طرح مواسات و همدلي يک رزمايش است و خود بايد کار را به دست بگيرند. پس از نهادينه کردن اين مفهوم، شبکههاي مردمي را فعال و شروع به فعل مواسات کرده و در ادامه زمينه حمايتهاي حاکميتي را نيز فراهم کرديم.
جلالي ادامه داد: شبکه بزرگ هيئات مذهبي ما در سطح کشور، شبکه مساجد و امام محله ما با بيش از چهار هزار مسجد و امام محله و شبکه مؤسسات قرآني ما با بيش از هزار موسسه قرآني با هدايت سازمان تبليغات وارد عرصه مواسات شدند.
وي در خصوص راهپيمايي روز قدس در سال جاري، بيان کرد: ما در اين زمينه تابع ستاد ملي مبارزه با کرونا هستيم، ابتدا در شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي تصميم گرفته شد که اتفاقي نمادين در عرصه روز قدس رقم بخورد که ملاحظات باعث شد، طرح حضور خانوادهها سوار بر خودرو و با رعايت فاصله اجتماعي در راهپيمايي لغو شود اما پويشهاي مجازي و تلويزيوني ما همچنان ادامه دارد.
معاون فرهنگي سازمان تبليغات اسلامي اضافه کرد: همچنين در روز قدس، هنرمندان برجسته کشور در فضايي تجسمي و تصويري در صحن قدس حرم مطهر رضوي رويداد بزرگي را رقم خواهند زد.
جلالي در خصوص مراسم روز عيد فطر نيز اظهار کرد: در اين زمينه نيز تابع ستاد ملي مبارزه با کرونا هستيم، ازاينرو برنامه عيد فطر در شهرهاي سفيد برگزار خواهد شد و در شهرهاي ديگر نيز بهصورت پراکنده، برنامههايي خواهيم داشت.
وي ادامه داد: رويداد بزرگ چند صدهزارنفري به لحاظ رعايت پروتکلهاي بهداشتي اتفاق نخواهد افتاد اما با توجه به اينکه با فعال کردن مساجد محلات در شبهاي قدر، تجربه خوبي کسب کرديم، پيگير هستيم که باز بودن مساجد در عيد فطر نيز با رعايت پروتکلهاي بهداشتي تداوم داشته باشد.
معاون فرهنگي سازمان تبليغات اسلامي تصريح کرد: تجربه مراسم شبهاي قدر در مساجد با رعايت پروتکلهاي بهداشتي و فرهيختگي مؤمنان در رعايت اين پروتکلها بسيار ستودني بود. اگر نگاهي به وضعيت وسايل نقليه عمومي و بسياري اجتماعات ديگر بيندازيم، ميبينيم که در بيشتر اين اجتماعات پروتکلها رعايت نميشود اما وقتي از جامعه مؤمنان درخواست ميکنيم پروتکلها را رعايت کنند، کاملاً قانونپذير هستند و اين ميتواند زمينهاي باشد براي اينکه با عنايات ستاد ملي مبارزه با کرونا و رئيسجمهور، بازگشايي مساجد براي عيد فطر ادامه پيدا کند.
جلالي با تأکيد بر اينکه مساجد پايگاههاي محلي بحران هستند، گفت: بايد حواسمان به اين مسئله باشد که وقتي مسجدي بسته ميشود، ديگر در آن محله پايگاهي نداريم.
بازار