ايرنا/ ۲ فقره آتش سوزي به طور همزمان در ۲ نقطه از منطقه پارک ملي دز و يک آتشسوزي در منطقه منگشت ايذه مهار شد.
رضا قپانچي، رييس اداره پارک ملي دز در خصوص آتش سوزي در اين منطقه گفت: طي گزارش رسيده در روز گذشته مبني بر وقوع آتش سوزي در دو نقطه از جنگل هاي پارک ملي و منطقه حفاظت شده دز، پرسنل اين اداره با حضور در محلهاي مورد حريق با همکاري انجمن مردم نهاد، شهرک انقلاب شهرستان دزفول و آتشنشاني شرکت کشت و صنعت هفت تپه و برخي از اهالي روستاهاي حاشيه منطقه موفق به مهار کامل آتش در همان روز شدند.
قپانچي افزود: علت وقوع آتش سوزيهاي رخ داده در منطقه پارک ملي دز در حال بررسي است و سطح مورد حريق حدود دو هکتار برآورد شده که در اين بين به قسمتهايي از پوشش گياهي و درختان منطقه آسيب وارد شده است.
همچنين چهار هکتار از مراتع منطقه حفاظت شده منگشت، سادات حسيني ايذه به دليل آتش زدن کاه و کلش در آتش سوخت.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان ايذه در اين خصوص با اشاره به قوانين موجود براي جلوگيري و برخورد قانوني با افرداي که اقدام به آتش زدن کاه و کلش و بقاياي محصولات کشاورزي و سوزاندن مراتع ميکنند گفت: در آتشسوزي روز گذشته در اراضي جنگلي و ارتفاعات سادات حسيني دهدز و در مجاورت منطقه حفاظت شده شالو و منگشت چهار هکتار از گونههاي گياهي زير اشکوب و پوشش گياهي مرتعي منطقه در آتش سوخت.
احمد اميري با اشاره به ترويج فرهنگ غلط آتشزدن بقاياي محصولات کشاورزي و علوفه مراتع توسط کشاورزان و بوميان مناطق مختلف شهرستان ايذه اظهار کرد: در پي اعلام آتشسوزي روز گذشته درمنطقه طلا ارتفاعات بالادست روستاي برآفتاب سادات حسيني محيطبانان منطقه به همراه ماموران اداره منابع طبيعي و اهالي منطقه پس از دو ساعت کوهپيمايي به محل حادثه رسيدند.
وي افزود: اين افراد با استفاده از شاخ و برگ درختان و وسايل ابتدايي آتشنشاني از قبيل آتشکوب اقدام به مهار شعلههاي آتش کردند که در نهايت تلاشهاي آنها به بار نشست و شعلهها خاموش شد.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان ايذه با بيان اينکه آتشسوزي در پوشش جنگلي درخت بلوط وگياهان مرتعي بوده است اضافه کرد: علت وقوع آتشسوزي احتمالا سهلانگاري در ايجاد آتش و خاموش نکردن کامل آن توسط چوپانان و احيانا گردشگران و بهرهبردان محلي بوده است.
اميري تاکيد کرد: از اهالي محلي، دامداران، چوپانان، گردشگران، کوهنوردان و ساير بهرهبرداران از مناطق طبيعي درخواست ميشود که از روشن کردن آتش در محيطهاي باز خودداري کنند و در صورت نياز پس از استفاده حتما آن را با استفاده از آب خاموش و اطراف و روي آن را سنگ چين کنند.
وي از مردم، جوامع محلي و طبيعت گردان درخواست کرد تا از رهاسازي اشياي شيشهاي، بطريها و پتهاي آب معدني در طبيعت خودداري کنند زيرا به دليل انعکاس نور باعث ايجاد آتشسوزي ميشوند.
اميري با اشاره به بارشهاي مناسب و فراوان زمستانه در سطح منطقه و رشد زياد پوشش گياهي در منطقه تصريح کرد: با توجه به اين بارندگيها امسال شاهد رويش پوشش گياهي مناسب در مراتع هستيم که در پي فرا رسيدن فصل گرما و خشک شدن آن، خطر آتشسوزي کليه مناطق را تهديد ميکند که مستلزم حفاظت هرچه بيشتر از اين مناطق طبيعي است.
بازار