ايرنا/ رييس اتحاديه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر بيرجند گفت: در حال حاضر با توجه شيوع بيماري کرونا و از طرفي افزايش و نوسانات قيمت طلا و اونس بازار استان در حالت رکود شديد قرار گرفته است.
غلامحسين قرباني مقدم رييس اتحاديه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر بيرجند در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تعطيلي تالارها و برگزار نشدن مراسم عروسي سبب شد خريد و فروش طلا به حداقل ممکن برسد و اکنون تنها افراد محدودي براي تهيه هديه به طلافروشيها مراجعه ميکنند.
وي با بيان اينکه فعالان عرصه طلا و جواهر استان متحمل ضرر و زيان بزرگي شدهاند اظهار داشت: با شيوع بيماري کرونا واحدهاي طلافروشي براي قطع زنجيره بيماري تعطيل شدند بعد از باز شدن نيز ميزان مراجعه کنندگان بسيار کاهش يافت لذا وضعيت مالي اين صنف دچار مشکل شده است.
رييس اتحاديه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر بيرجند بيان کرد: حدود ۶۰ واحد طلافروشي در بيرجند فعال است که در هر واحد حداقل ۲ نيرو مشغول به کار هستند که جمعيت زيادي از اين محل امرار و معاش ميکنند و اکنون به اميد ساماندهي قيمت طلا و اونس باز هستند.
وي تصريح کرد: براي جبران خسارتهاي صنف طلافروشان پرداخت تسهيلات کارگشا نيست بلکه بايستي در زمينه ماليات و بيمه تصميمات جدي و جديدي با در نظر گرفتن شرايط و بحران موجود در بازار اتخاذ شود.
قرباني مقدم عنوان کرد: در وصول ماليات بايستي واحدهاي صنفي که دچار رکود شده يا اکنون بسته است ديده شود تا مشکل اين واحدها از اينکه هست بيشتر نشود.
وي يادآور شد: با توجه به اينکه ارزش پول کم شده است مردم سعي دارند پول خود را به کالاي ارزشي مانند طلا تبديل کنند لذا به خريداران توصيه ميکنم از افرادي خريداري کنند که داراي پروانه کسب يا صنفي باشند.
رييس اتحاديه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر بيرجند ادامه داد: مردم از آگهيهاي که در شبکههاي مجازي پخشمي شود خريداري نکنند تا دچار ضرر و زيان يا کم عياري طلا نشوند لذا بايد از مراکز تاييد شده اتحاديه طلا خريداري کنند.
قرباني مقدم گفت: در شهرهاي مختلف عدهاي از مردم پول خود را به سکه و طلاي آب شده ميکنند در بيرجند هم خريد و فروش انجام ميشود اما در حجم بالا نيست.
وي افزود: در بيرجند فردي اخيرا از واحدهاي مختلف طلاي آب شده و متفرقه خريداري کرده و به چندين نفر بدهکار است لذا بايستي طلافروشان نيز هنگام فروش مراقب کلاهبرداران باشند.
بازار