باشگاه خبرنگاران/متخصص تغذيه گفت: ۷۰ درصد مردم خراسان رضوي در گروههاي خاص چربي خون بد دارند، اين در حالي است که ۵۰ درصد مردم ايران سطح کلسترول خون نرمال، پاييني دارند.
مجيد غيورمبرهن، متخصص تغذيه و استاد دانشگاه گفت:معيارهاي کلسترول خون پايين آمده است به طوري که در دستور العمل جديد ۲۰۱۹ سطح کلسترول خون پايينتر از ۶۰ آمده است.
وي افزود: ۷۰ درصد مردم خراسان رضوي در گروههاي خاص چربي خون بد دارند، اين در حالي است که ۵۰ درصد مردم ايران، سطح کلسترول خون نرمال، پاييني دارند.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: رسوب چربي در بدن باعث سکته مغزي، و در عروق پا، باعث سکته عروق پا ميشود و اين عارضه، مشکل جدي است که در افراد چاق بيشتر خود را نشان ميدهد.
غيور بيان کرد: برخلاف تصور عامه، روغن دنبه، چربي خون را بالا ميبرد و بايد براي سرخ کردن غذا، از روغن کنجد يا کانولا و براي روي غذا از روغن زيتون استفاده شود.
وي تصريح کرد: چربي خون در روغن دنبه، کلسترول را بالا ميبرد ما اگر کلسترول غذا را کم کنيم و در عوض چربي ديگري بخوريم باز هم چربي خون را افزايش ميدهد.
اين متخصص تغذيه تاکيد کرد: نداشتن فعاليت بدني،چاقي، مصرف نوشيدنيهاي شيرين و شيرينيجات از علل عمده افزايش چربي خون به شمار ميآيند.
غيور اظهار کرد: برخي افراد به صورت ژنتيکي چربي خون دارند و در مفاصل آنها و يا اطراف چشم رسوب ميکند که بايد حتما تحت نظر پزشک دارو مصرف کنند.
وي افزود: افرادي که ال.دي.ال بالايي دارند بايد علاوه بر مصرف دارو با اصلاح عادات غذايي کلسترول خود را کاهش دهند.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: آنچه در کشور ما بسيار مهم است بايد حتما کلينيک چربي خون در کشور داير کنيم که از ضروريات درماني است.
غيور بيان کرد: افراد لاغر تصور نکنند که ميتوانند از چربي خون خلاص باشند حتي چربي خون در افراد لاغر هم ديده ميشود که فقط اصلاح سبک غذايي ميتواند درمان مفيدي باشد.
وي تصريح کرد: يک برنامه غذايي سالم برنامهاي است که به دور از فست فود و چربي و شيرينيجات باشد و در عوض ماهي، ميوه و سبزيجات و فرآوردههاي پرو بيوتيک استفاده شود.
بازار