تسنيم/ روز گذشته، پيکر مطهر دو شهيد دوران دفاع مقدس در منطقه عملياتي فکه کشف شد.
هماکنون گروه تفحص پيکر مطهر شهدا در حال عمليات کاوش در منطقه فکه و منطقه عملياتي والفجر مقدماتي هستند. در ايام دهه کرامت و در آستانه ميلاد با سعادت امام رضا(ع)، روز گذشته، يکشنبه، هشتم تيرماه 1399 پيکر مطهر دو شهيد دوران دفاع مقدس در منطقه عملياتي فکه کشف شد.
پيکر مطهر اين دو شهيد توسط تيم تفحص شهداي کميته جستجوي مفقودين ستاد کل نيروهاي مسلح در حالي پيدا شد که بر روي سربند يکي از آنها با خودکار نوشته شده بود: "يا حجه بن الحسن عجل علي ظهورک".
آخر فروردين ماه امسال بود که فرمانده کميته جستجوي مفقودين ستاد کل نيروهاي مسلح از شروع مجدد کاوش در منطقه عملياتي والفجر مقدماتي(کانال کميل و حنظله) در داخل کشور خبر داد.
فکه منطقهاي بياباني در شمال غربي استان خوزستان و جنوب شرقي استان ايلام است که بخش جنوبي آن جزو استان خوزستان و شهرستان دشتآزادگان و بخش شمالي آن جزو استان ايلام و از توابع شهرستان دهلران است. منطقه فکه؛ رملي و سرزمين شنهاي روان است به گونهاي که حرکت کردن بر روي آن بسيار سخت و طاقتفرسا است. فکه يکي از محورهاي اصلي تجاوز و حمله ارتش عراق به شمال خوزستان بود. لشکر 1 مکانيزه عراق از اين محور به سمت شوش تهاجم کرد. اما مقاومت يک گروه رزمي از تيپ 37 زرهي شيراز و گروهي از سپاه پاسداران موجب شد دشمن به سختي و با تأخير از فکه عبور کند. پس از عمليات فتحالمبين که به آزادسازي غرب شوش و دزفول انجاميد، منطقه فکه همچنان در اشغال دشمن باقي ماند.
در سال 61 عمليات والفجر مقدماتي در جنوب فکه انجام شد و رزمندگان توانستند به خطوط دفاعي ارتش عراق نفوذ کنند، اما به علت لو رفتن عمليات و آمادگي و مقاومت شديد دشمن، رزمندگان به مواضع قبلي بازگشتند. اين منطقه علاوه بر آنکه مشهد تعداد قابل توجهي از رزمندگان است، شاهد شهادت دو فرمانده بزرگ جنگ يعني حسن باقري و مجيد بقايي بود.
در سال 65 دشمن دوباره به فکه حمله و بيش از هفت کيلومتر پيشروي کرد و تا آخر جنگ اين منطقه در دست دشمن باقي ماند. پيکر شهدا نيز مدتها در ميادين مين بر زمين ماند. اولين اکيپهاي تفحص به همت شهيد محمودوند در اوايل دهه 70 در اين سرزمين شروع به کار کردند و پيکرهاي تعداد زيادي از شهدا از اين منطقه به شهرها بازگردانده شد.
بازار