فارس/ پرستار ايلامي يکي از چندين پرستاري است که از سختيهاي مراقبت از بيماران کرونايي رنج ميبرد، با اين تفاوت که او دوبار به اين ويروس مبتلا شده است.
ويروس ساده و سمج کرونا با اطلاعات ژنوم سلولي کمتر از 8 کيلو بايت، کاملا سرزده وارد کشورمان شد در حالي که همين ويروس ساده بشر را مستاصل و کلافه کرده است.
آمار مبتلايان به اين ويروس ساده روز به روز در حال افزايش است و برخي از شهرها و استانها را در وضعيت بحراني و قرمز درآورده؛ آن هم به دليل آن که يکسري افراد هنوز کرونا را دست کم گرفتهاند و جان خود و همشهريانشان را با عدم رعايت اصول بهداشتي به خطر مياندازند.
استان ايلام در وضعيت قرمز کرونا قرار دارد و به نقطه اوج خودش رسيده در حالي که نه جايي قرنطينه است و نه از رفت و آمدي جلوگيري ميشود و شاهد آمار بالاي مرگ و مير ناشي از اين ويروس در استان هستيم.
مدافعان سلامت که با وجود مشکلات خاص خودشان و به قيمت به خطر انداختن جان خود و خانواده پاي عهد خودشان ايستادند و در مواجهه و مبارزه با اين بيماري خوش درخشيدند و بارها در معرض اين بيماري قرار گرفتهاند.
پرستار بخش کرونايي که دوبار به کرونا مبتلا شده است
مريم، پرستار بخش کرونايي يکي از چندين پرستار زحمتکش بخش کرونا در ايلام است که دو بار به اين ويروس مبتلا شده است، او از سختيهايش ميگويد: ۲۸ اسفند ماه سال گذشته با علائمي مانند تنگي نفس و سرفه ناگهاني تست کرونايم مثبت شد و ۱۴ روز در بدترين شرايط در قرنطينه خانگي ماندم؛ همسرم ۶ روز اول قرنطينهام در شيفت بودند و من و تنها دختر ۳ سالهام در حسرت بغل گرفتن هم، روزهاي سختي را پشت سرگذاشتيم.
وي افزود: بعد از ۱۴ روز قرنطينه که در سختترين شرايط روحي و جسمي بودم، با بهبود وضعيتم دوباره توانستم به سر کار برگردم؛ کار در شرايط کنوني با وجود بيتوجهيها براي پرستاران بسيار سخت و غير قابل وصف است، اما ما بايد روحيه خودمان را حفظ کنيم تا بتوانيم با اين ويروس بجنگيم.
اين مدافع سلامت ادامه داد: تا اينکه درست ۳ هفته گذشته در هنگام مواجه شدن با ماسکاي چيني و بيکيفيت همراه ديگر کادر درمان اعتراض خود را به مدير خدمات و مترون بيمارستان رسانديم که متاسفانه به اعتراضمان توجهاي نشد.
وي ادامه داد: حدودا يک هفته بعد از اعتراض با علائمي مانند سرفه، درد قفسه سينه و خستگي مواجه شدم که به هيچ عنوان نميخواستم باور کنم که دوباره به کرونا مبتلا شدهام.
مريم گفت: با بدتر شدن اوضاع جسمانيم مجبور شدم در همان روز تست کرونا دهم و روز بعد در کمال ناباوري نتيجه آن مثبت اعلام شد و بازهم مجبور به گذراندن قرنطينه خانگي شدم.
بيتوجهي مسوولان بيمارستان
وي افزود: درد قفسه سينهام رو به بهبودي است هر چند قلب من و کساني که وارد قرنطينه خانگي ميشوند از بيتوجهي مسوولان بيمارستان درد دارد.
مريم ادامه داد: احساس ميکنم که مجرمم نه بيمار، ما از طبق اخلاص تمام توانمان را گذاشتيم اما هيچ توجهي به ما نميشود، بيتوجهي از طرف وزرات و دانشگاه علوم پزشکي کاملا مشهود است اگر از همان ابتدا ماسکي با فيلتر قوي در اختيارمان ميگذاشتند و به ما مدافعان توجهاي بيشتر ميکردند تا اين حد اذيت نميشديم.
وي افزود: با وجود همه سختي کار پرستاران در ماههاي اخير شايد اين تصور را در ذهن مردم به وجود بياورد که پرستاران حداقل مزد مالي زحمات خود را خواهند گرفت اما اين در حالي است در ماهاي قبل ابتدا مبلغي را به عنوان حق کرونا به حسابمان واريز کردند که ديگر از ماه گذشته هيچ پولي به عنوان حق کرونا به حسابمان نميريزند.
بدن در مقابله با ويروس ايمنوگلوبين ميسازد
ميلاد محمدياري پزشک بخش کرونا گفت: بدن انسان در مقابله با ويروس هايي که به آن وارد مي شوند، ايمنوگلوبولين ميسازد و تا زماني که سطح ايمنوگلوبولين اختصاصي ويروس در بدن انسان بالا باشد، فرد در مقابل ويروس مقاوم است.
وي افزود: طي مطالعاتي که اخيرا منتشر شده، سطح ايمنوگلوبولين ويروس کرونا در 13 تا 40 درصد افرادي که يک نوبت به اين بيماري مبتلا شدهاند، طي 2-3 ماه بعد مجددا پايين آمده و امکان ابتلاي مجدد اين افراد وجود دارد.
اين پزشک بخش کرونا گفت: با توجه به نبود داروي اختصاصي کرونا، درمان اين بيماري عمدتا حمايتي بوده و براساس علائم بيمار است که مهمترين معيار تعيين وضعيت بيماران جهت اقدامات درماني، ميزان غلظت اکسيژن خون است.
وي ادامه داد: اگر غلظت اکسيژن کمتر از ۹۳ درصد باشد بيمار بستري شده و در بيمارستان تحت نظر گرفته ميشود، و بسته به ميزان غلظت اکسيژن بيمار، ممکن از اکسيژن با ماسک يا دستگاه تهويه مکانيکي براي بيمار استفاده شود, هم چنين بيماراني که باحال عمومي نسبتا رضايت بخش و سطح اکسيژن بالاي 93 درصد دارند به صورت سرپايي تحت قرنطينه خانگي قرار ميگيرند.
بازار