فارس/ مدير شبکه بهداشت و درمان شهرستان قدس از انجام حدود يکهزار و 69 تست پي.سي.آر کوويد19 در اين شهرستان خبر داد و گفت: بيش از 97 درصد از شهروندان به صورت تلفني غربالگري شدند.
حسين ميرشريفي، مدير شبکه بهداشت و درمان شهرستان قدس اظهار کرد: تراکم جمعيتي در شهرستان قدس بالاست و رفت و آمد بسياري با کلان شهرهاي البرز و تهران و شهرهاي مجاور دارد؛ با اين حال، اين شهر فاقد بيمارستان است و شيوع هرگونه بيماري اپيدمي و واگيردار آسيبهاي زيادي را به دنبال خواهد داشت.
وي افزود: در روزهاي شيوع بيماري ويروسي و افزايش تعداد بيماران به صورت نقطهاي شهرستان قدس مورد رصد قرار گرفت و توانستيم نقشه اپيدميولوژي منطقه را تهيه کنيم؛ در اين نقشه نقاط مختلف شهر از نظر ميزان شيوع ويروس مورد رسيدگي و پيگيري قرار گرفت و به صورت يک تيم فعال و با همکاري ستاد مقابله با کرونا اقدامات لازم انجام شد.
مدير شبکه بهداشت و درمان شهرستان قدس ادامه داد: موارد مشکوک گزارش شده توسط کارشناسان پيگيري شد و حدود دو هفته روند کنترل سلامت براي هر مورد ادامه داشت؛ بيش از 97 درصد از شهروندان به صورت تلفني غربالگري شدند و بيش از 60 درصد مردم که از گروه پرخطر شامل زنان باردار و افراد بالاي 65 سال بودند، دوبار مورد پايش قرار گرفتند.
وي بيان کرد: 285 هزار نفر در شهرستان قدس با همکاري نيروهاي بسيج و سازمان فرهنگي و ورزشي شهرداري غربالگري شدند؛ ضدعفوني معابر و ادارات با کمک جهادگران سلامت در تمام نقاط اجرا شد؛ در اين غربالگريها حدود 85 درصد از اتباع غيرايراني سرشماري شدند.
ميرشريفي گفت: در روزهاي گسترش ويروس و نبود دارو جهت درمان کرونا، قرنطينه خانگي بيماران و تماسهاي مکرر کارشناسان بهداشت راهکار مناسبي جهت جلوگيري از ورود به بيمارستانها بود؛ در مراکز درماني شهرستان قدس، حدود يکهزار و 69 مورد تست PCR کوويد-19 گرفته شد و انواع آزمايشهاي سرولوژي و PCR جهت تشخيص اين ويروس در مراکز معرفي شده در شهر، انجام ميشود.
وي ادامه داد: اواسط فروردين ماه، بيشترين آمار ابتلا بيماري ويروسي مشاهده و در بازرسيهاي انجام شده، تعدادي مورد مثبت گزارش شد؛ به طور کلي در روزهاي اخير چند مورد بستري بيمار مبتلا به ويروس کرونا پيش آمده که نسبت به روزهاي گذشته افزايش داشته است.
مدير شبکه بهداشت و درمان شهرستان قدس يادآور شد: از ميان مبتلايان به ويروس کرونا، حدود 44 درصد بانوان و 56 درصد را آقايان تشکيل دادهاند؛ طبق آمار به دست آمده، گروه سني زير 30 سال حدود 18 درصد، گروه سني 50-30 سال که از گروه جمعيت فعال هستند، حدود 30 درصد، گروه سني 70-50 سال حدود 20 درصد و گروه سني بيش از 70 سال که از جمعيت پرخطر هستند، حدود 32 درصد از مبتلايان به اين بيماري بودهاند.
ميرشريفي بيان کرد: حدود 47 درصد از بانوان و 53 درصد آقايان در آمار فوتيها ثبت شده که به تفکيک سني، بيش از 45 درصد بالاي 70 سال و سنين کمتر از 30 سال حدود 4 درصد، سنين 50-30 سال حدود 9 درصد و سنين 70-50 سال حدود 42 درصد بودند، با توجه به اين آمار، سنين 70-50 سال در گروه حساس قرار دارند و درصد پراکندگي جغرافيايي بيماران و ثبت اطلاعات در سامانه کمک مهمي در ضدعفونيها، پيگيري بيماران و موارد مربوطه داشت.
وي با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي تصريح کرد: همه مردم و مسئولين موظف هستند که با استفاده از ماسک در جامعه و محيط کار حاضر شوند تا ميزان تلفات بيماري کمتر شود؛ استفاده از ماسک نقش مهم و تاثيرگذاري در جلوگيري از شيوع و ابتلا به ويروس کرونا دارد.
بازار