ايرنا/ مديرکل انتقال خون استان مرکزي گفت: ۶۹ بهبود يافته از بيماري کوويد۱۹ تاکنون براي اهداي پلاسما به مرکز انتقال خون اراک مراجعه داشتهاند که ۵۰ نفر از آنان واجد شرايط اهداي پلاسما بودند.
فاطمه مهدوياني، مديرکل انتقال خون استان مرکزي اظهار کرد: اهداي پلاسما فقط در مرکز استان و در شهر اراک انجام ميشود و امکان دريافت پلاسما بهبوديافتگان کرونا در شهرستانهاي تابعه استان وجود ندارد به همين دليل از متقاضيان واجد شرايط درخواست ميشود براي اهداي پلاسما به مرکز خونگيري در اين کلانشهر مراجعه کنند.
وي اظهار داشت: پلاسما گرفته شده از بيماران بهبود يافته کرونايي بايد بلافاصله در حالت انجماد قرار گيرد که دستگاه موردنظر در شهرستانها موجود نيست.
مديرکل انتقال خون استان مرکزي گفت:۵۰۰ سيسي پلاسما به روش آفرزيس از هر فرد بهبود يافته کرونا گرفته ميشود و بقيه خون که شامل گلبول قرمز و پلاکت است به خون اهدا کننده باز ميگردد.
مهدوياني افزود: اين حجم از پلاسما براي درمان يک بيمار کرونايي استفاده مي شود و با توجه به وضعيت بيمار ممکن است نياز مجدد به استفاده از پلاسما وجود داشته باشد.
وي اظهار داشت: انتقال خون اراک ظرفيت گرفتن پلاسما از بهبوديافتگان کرونايي را دارد و اين افراد يک ماه بعد از درمان به شکرانه کسب سلامت با مراجعه پايگاه هاي انتقال خون اين کلانشهر در اين اقدام خيرخواهانه مشارکت کنند.
مديرکل انتقال خون استان مرکزي گفت: شرايط اهداي پلاسما همانند اهداي خون است و شامل سن ۱۸ تا ۶۰ سال، نداشتن سابقه بيماري و صحت کامل و مصرف نکردن دارو در زمان اهدا است.
مهدوياني افزود: ۱۸ تا ۶۰ سال بهترين بازه سني براي اهداي پلاسما است و بيماران بهبوديافته بايد مدارک پزشکي لازم از جمله سيتياسکن، آزمايش پيسيآر و يا آزمايش مثبت سرلوژي کويد ۱۹ به همراه داشته باشند.
وي اظهار داشت: خون بهبوديافتگان بيماري کرونا ميتواند به درمان عفونت ناشي از اين ويروس کمک کند و بههمين دليل از اين بيماران درخواست شده تا پلاسماي خون خود را اهدا کنند.
او افزود: گفته شده پلاسماي خون اين افراد داراي پادتنهايي است که ميتواند به درمان بيماران آلوده به کروناويروس جديد کمک کند.
بازار