برترينها/ عضو کميته کشوري کرونا با اشاره به اهداف اپيدميولوژيک تستهاي سرولوژي گفت: براي آگاهي از درصد ابتلاي افراد يک منطقه به کرونا، از اين تست استفاده ميشود که در همين راستا در ايران نيز اين تست به صورت رندوم انجام شده و متوجه شديم که تا الان ۱۸ ميليون ايراني يعني حدود ۲۰ درصد جمعيت کشور به اين بيماري مبتلا شدهاند.
دکتر مسعود مرداني، عضو کميته کشوري کرونا با اشاره به احتمال شيوع شديدتر کرونا در فصل پاييز و تبعات همزماني آن با آنفولانزاي فصلي، اظهار کرد: بروز موارد آنفولانزا همه ساله در شروع فصل سرد سال اجتناب ناپذير بوده ولي پاييز امسال با ساير پاييزها تفاوت عمدهاي دارد، چراکه تمام دنيا درگير بيماري نوپديد کوويد ۱۹ است.
عضو کميته کشور کرونا درباره تاثير همهگيري بيماري آنفولانزا در فصل پاييز بر تشديد اپيدمي کرونا، گفت: تنها راهکار قطع زنجيره انتقال کرونا، رعايت اصول بهداشتي و فاصلهگذاريهاست و در همين راستا براي پيشگيري از بروز فاجعه در فصول سرد سال، بايد نسبت به واکسيناسيون افراد در معرض خطر و آسيبپذير برنامهريزي کنيم.
وي با بيان اينکه هنوز براي کرونا درمان استاندارد و واکسن پيشگيري قابل توجهي توليد نشده است، عنوان کرد: تنها بايد با رعايت مسايل بهداشت فردي و اجتماعي، اصول فاصله گذاري و استفاده از ماسک و شستوشوي دست نسبت به مقابله با کرونا و قطع زنجيره انتقال آن اقدام کنيم.
مرداني در بخش ديگر اين گفتوگو در پاسخ به اين سوال که چه افرادي بايد نسبت به انجام تست تشخيص کوويد ۱۹ اقدام کنند، گفت: تمام افراد علامتدار، کليه پرسنل پزشکي در معرض بيماران مبتلا به کرونا و کليه افرادي که با مبتلايان به هر نحوي تماس داشتهاند بايد نسبت به انجام تستهاي تشخيصي اقدام کنند.
اين فوق تخصص عفوني با اشاره به انواع تستهاي استاندارد تشخيص کوويد ۱۹، عنوان کرد: در اين رابطه ۲ دسته آزمايش عمده وجود دارد؛ آزمايش اول آزمايش مولکولي است که نمونه آن معمولا از مخاط حلق يا مخاط بيني گرفته ميشود و بسته به اينکه از کدام نقطه گرفته شود درصد درستي و صحت آن متفاوت است. اگر از بيني و حلق گرفته شود تا ۶۴ درصد تاييد شده ولي اگر تنها از حلق و يا تنها از بيني گرفته شود بين ۳۰ تا ۳۴ درصد تاييد شده است. اگر براي تشخيص بيماري از روش برونکوسکوپي استفاده شود ميزان قطعيت آن بين ۸۰ تا ۹۰ درصد خواهد بود.
وي تست سرولوژي يا تست آنتي بادي را دومين تست در رابطه با تشخيص کوويد ۱۹ عنوان کرد و گفت: با استقرار ويروس در بدن، پروسه توليد آنتي بادي آغاز ميشود و بالا رفتن ميزان آنتي بادي IgG نشان دهنده افزايش ايمني بدن نسبت به آن است، ولي هنوز به صورت قطعي مشخص نيست که با افزايش آنتي بادي IgG، اين ايمني تا چه زماني خواهد بود.
وي با بيان اينکه تستهاي سرولوژي روش خوبي براي مشخص شدن ابتلا يا عدم ابتلا محسوب نميشود، ادامه داد: تستهاي سرولوژي تنها براي مقاصد اپيدميولوژيک بيماري کرونا استفاده ميشوند و براي تشخيص بيماري موثر نخواهد بود.
وي با اشاره به اهداف اپيدميولوژيک تستهاي سرولوژي گفت: براي آگاهي از درصد ابتلاي افراد يک منطقه به کرونا، از اين تست استفاده ميشود که در همين راستا در ايران نيز اين تست به صورت رندوم انجام شده و متوجه شديم که تا الان ۱۸ ميليون ايراني يعني حدود ۲۰ درصد جمعيت کشور به اين بيماري مبتلا شدهاند.
اين فوق تخصص عفوني با بيان اينکه تستهاي سرولوژي براي تشخيص بيماري استاندارد نيست، گفت: مشکل اين تستها اين است که اگر IgG فرد مثبت شود، دچار تصور کاذب ايمني در برابر بيماري ميشود و پس از آن بدون رعايت اصول بهداشتي و يا پوشيدن ماسک و رعايت فاصلهگذاري اجتماعي به مسافرت رفته و يا در اجتماعات شرکت ميکند که اقدام درستي نيست.
بازار