مهر/ معاون استاندار يزد گفت: يک ماه به آب منطقه اي فرصت مي دهيم تا پيشنهاد شهرداري يزد براي در دست گرفتن اختيار درياچه پساب تصفيه خانه و ارائه برنامه کامل براي آن را بررسي کند.
محسن صادقيان، معاون استاندار يزد با تاکيد بر اولويت بهداشت و سلامت مردم اظهار کرد: اولويت ما سلامت مردم است و با توجه به مشکلاتي که اکنون به دنبال راکد ماندن پساب تصفيه خانه فاضلاب، معضل بهداشتي براي مردم منطقه ايجاد شده بنابراين شرکت آب و فاضلاب اعلام کند آيا توان اين را دارد که منطقه پساب را کنترل کند و سلامت و بهداشت مردم را تضمين کند يا نه و اگر ندارد به بخش خصوصي واگذار کند.
صادقيان افزود: گرچه اين مجموعه ميراث برخي تصميم گيريها در سالهاي گذشته است و کاش ۱۰ سال پيش اين تفکر حاکم بود که براي آب تصفيه شده، برنامهاي وجود داشته باشد، اما لازم است اکنون نيز تدابيري براي اين مشکل انديشيده شود.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار يزد با اشاره به بحث انتقال براي محدوده پساب يزد ادامه داد: حذف درياچه حداقل در يک فاز زماني کوتاه مدت امکان پذير نيست و از انتقال درياچه و بحث گردشگري نتيجه نخواهيم گرفت البته پيشنهاد رئيس شوراي شهر در حوزه گردشگري، همين مجموعه فعلي است و نه انتقال که لازم است مسئولان سازمان آب و فاضلاب و آب منطقهاي تصميم جدي بگيرند يا مجموعه را کنترل کنند و تبعاتش را بپذيريد يا به بخش خصوصي واگذار شود تا براي آن برنامه صورت گيرد.
معاون امور عمراني استانداري يزد اظهار داشت: ورودي فاضلاب به اين مجموعه حدود ۲۷۶ ليتر بر ثانيه است اما بالغ بر ۳۳۰ ليتر بر ثانيه پساب پيش فروش شده که اين امر تعهد ايجاد کرده اما نبايد مردم تبعات اين تعهد را متحمل شوند.
صادقيان تصريح کرد: مجموعه کوثر تنها مجموعهاي است که به تعهدات خود در اين زمينه عمل کرده و بعد از آن، منابع طبيعي است که ۳۰ ليتر بر ثانيه براي فضاي سبز استفاده کرده اما ديگران به تعهدات خود عمل نکرده اند.
وي ادامه داد: قراردادهايي که اکنون بسته ميشود بايد کوتاه مدت و کمتر از پنج سال و ۱۰ سال باشد، آب يزد ارزش دارد ما مدافع صنعت و بخش توليد هستيم ولي دوستان در اين بخشها بايد هزينه آب را پرداخت کنند.
صادقيان تصريح کرد: با تمام مشکلات سالهاي گذشته، فرمانداري يزد و دستگاههاي متولي تلاش کردند تا مجموعه تصفيه خانه فاضلاب تبعات کمتري براي مردم داشته باشد و گرچه امسال مشکلات کمتر بود اما اين روند بايد همچنان ادامه پيدا کند.
وي با تاکيد بر برنامه ريزي جامع گفت: دستگاههاي دولتي هم حق ندارند اين مشکلات را به گردن هم بيندازند، دانشگاه علوم پزشکي بايد برنامههاي جامعتري داشته باشد و نبايد کار موقت انجام شود و وظيفه همه ما است که به عنوان دانشگاه علوم پزشکي و حوزه بهداشت بر اين درياچه و ساير بخشها که توليد آلايندگي دارند به خصوص در مراکز جمعيتي برنامه داشته باشيم.
معاون استاندار يزد تصريح کرد: يک ماه به آب منطقهاي فرصت ميدهيم تا پيشنهاد شهرداري يزد براي در دست گرفتن اختيار درياچه پساب تصفيه خانه و ارائه برنامه کامل براي آن را بررسي کند اما در مجموع با واگذاري تمام بخشهاي دولتي که امکان واگذاري آن به بخش خصوصي است، موافقيم.
بازار