باشگاه خبرنگاران/ هوبره از جمله پرندههاي مهاجر کمياب است که به دليل قاچاق و شکار غير مجاز در خطر انقراض قرار گرفته است.
«هوبره» پرندهاي زيبا و دير آشنا با کويرها و بيابانهاي ايران است. اين پرنده بسيار آرام و بيسرو صدا در گويشهاي محلي کوير مرکزي ايران با نام آهوبره هم شناخته ميشود.
علاقه وصفناپذير اعراب براي زندهگيري و در نهايت استفاده از اين پرنده در تفريحاتشان آنقدر بالاست که هرسال پول هنگفتي را براي خريد هوبره هزينه ميکنند، پرندهها بعد از شکار در دشتهاي ايران به استانهاي ساحلنشين جنوبي منتقل و در نهايت به کشورهاي عربنشين جنوب خليج فارس منتقل ميشوند.
زيبايي هوبره و گرانقيمت بودن اين پرنده بهويژه در کشورهاي عربي و ناآگاهي و همکاري افراد بومي با شکارچيان و قاچاقچيان اين گونه منحصربهفرد باعث شده نسل اين پرنده در معرض خطر انقراض قرار گيرد.
حسن اکبري، مديرکل محيط زيست خراسانجنوبي با بيان اينکه خراسانجنوبي بالاترين نرخ قاچاق پرنده «هوبره» را دارد و بيشترين تلهگذاري کشور را در شهرستان زيرکوه داريم، بيان داشت: شکارچيان بهدليل نحوه جايگذاري تله در زمين باعث ميشوند بوتههاي منابعطبيعي و درختچههاي موجود در عرصهها آسيب ببيند و زمينه تشکيل گرد و غبار را ايجاد ميکند.
مديرکل محيط زيست خراسانجنوبي با اعلام اينکه متأسفانه شاهد قاچاق گونههاي کمياب، چون «هوبره» در خراسانجنوبي هستيم، مطرح کرد: خراسانجنوبي يکي از مناطق مستعد در حوزه قاچاق «هوبره» به شمار ميرود که همکاري برخي از مردم محلي با قاچاقچيان از عوامل استمرار قاچاق اين پرنده زيبا در استان است.
مديرکل محيط زيست خراسانجنوبي در خصوص جريمهاي که براي شکارچيان و سودجويان اين معامله قاچاق تعيينشده اعلام کرد: جريمه شکار هر قطعه پرنده هوبره ۳۰ ميليون تومان است.
اکبري با اشاره به حفاظت ۷۰ محيطبان از مساحت ۱۵ ميليون هکتاري خراسانجنوبي، مطرح کرد: وجود ۷۰ محيطبان با توجه به وسعت و عرصههاي وسيع استان بسيار کم است و نيازمند ۱۳۰ محيطبان ديگر هستيم.
بازار