مهر/ کمبود شديد داروي انسولين در شهرهاي مختلف استان کردستان به يکي از مشکلات جدي تبديل شده و مسئولان از برنامه ريزي در راستاي رفع اين مشکل در روزهاي آينده خبر مي دهند.
کمبود در بعضي از داروهاي بيماران خاص هر چند مدت يک بار اين بيماران و خانوادههاي آنها را با مشکل مواجه ميکند و هر بار وعده داده ميشود که اين مشکل براي هميشه رفع ميشود، ولي انگار که اين داستان پاياني ندارد.
در روزهايي که کرونا در کردستان ترمز بريده و هر روز بر شمار مبتلايان و مرگ و ميرها بر اثر کرونا افزوده ميشود، وضعيت تأمين داروي چند بيماري خاص در اين استان وارد چالشهاي جدي شده و مردم را با مشکلات متعددي مواجه کرده است.
کمبود انسولين در استان کردستان چند روزي است که به يک مشکل جدي تبديل شده و هر چند که مسئولان وعده ميدهند در تلاش براي رفع اين مشکل هستند، ولي بيماران مبتلا همچنان نگران روزهايي آينده و روند ادامه دارد کمبود اين داروي اساسي در کردستان هستند.
در دو سه روز اخير تشکيل صفهاي طولاني و گاهي چند دهنفره در مقابل يکي دو داروخانه خاص در شهر سنندج به يک امر تکراري تبديل شده است و متأسفانه ديدن چهره بيماراني نگران و مضطرب موجي از نگراني را در اين شهر و البته ساير شهرهاي اين استان ايجاد کرده است.
تشکيل صفهاي طولاني براي دريافت انسولين در کردستان
روز گذشته در حالي که دماي هواي سنندج اندکي گرم شده و با ورود مجدد ريزگردها، مرکز استان شاهد آلودگي هوا بود ولي در مقابل يکي از داروخانهها صفي طولاني از بيماران ديابتي و شماري از اعضاي خانوادههاي آنها براي دريافت انسولين تشکيل شده بود.
يکي از افراد حاضر در اين صف طولاني در پاسخ به سوالي در خصوص دليل تشکيل اين صف و حضوري وي در اين جمع، بيان کرد: من بيماري ديابت دارم و به همين دليل بايد به صورت مرتب انسولين مصرف کنم.
وي ادامه داد: متأسفانه از هفته قبل تاکنون کمبود انسولين در استان کردستان آغاز شده است و ما براي تأمين داروي مورد نياز خود با مشکلات زيادي مواجه شدهايم و مجبوريم که در اين صفهاي طولاني در اين شرايط خطرناک وجود کرونا حضور پيدا کنيم.
اين بيمار سنندجي با اشاره به وضعيت نگران کننده خود و ديگر بيماران ديابتي، عنوان کرد: کمبود دارو از يکسو و نگراني از ابتلاء به ويروس کرونا از سوي ديگر موجب شده مشکلات ما دوچندان شود و بههمين دليل از مسئولان انتظار داريم که در راستاي رفع مشکلات ما اقدامي ويژه انجام بدهند.
يکي ديگر از بيماران حاضر در اين صف طولاني در سنندج اظهار کرد: نبود داروي انسولين زندگي ما را به خطر انداخته و در صورتي که ما نتوانيم داروي خود را تأمين کنيم، مشکلات بيماري بيشتر ميشود.
وي با بيان اينکه نزديک چهار ساعت است که در اين صف حضور دارد و هنوز نوبت وي نرسيد است، افزود: تازه مشکل بيشتر جايي است که بعضي از مواقع بهدليل کمبود دارو ما نيمي از داروي مورد نياز خود را ميتوانيم خريداري کنيم و بههمين دليل هر چند روز يک بار بايد در اين صفهاي طولاني حضور داشته باشيم.
داستان صف طولاني در مقابل چندين داروخانه خاص در شهر سنندج انگار پاياني ندارد، چراکه در فاصلهاي نه چندان دور از هم، ديدن اين صفهاي طولاني به يک امر عادي براي سنندجيها تبديل شده است.
متصدي يکي از داروخانههاي توزيع کننده داروي انسولين در شهر سنندج در خصوص دليل تشکيل اين صفهاي طولاني، عنوان کرد: ما مسئوليتي در اين بخش نداريم و براساس ميزان دارويي که از سوي دانشگاه علوم پزشکي در اختيار ما قرار گرفته، در بين مراجعان توزيع ميکنيم.
وي با بيان اينکه ميزان داروي تحويل داده شده محدود است، گفت: متأسفانه ما هر روز با تشکيل اين صفهاي طولاني و البته نگران کننده مواجه هستيم و در حالي که تاکيد ميشود که مسائل بهداشتي رعايت شود ولي امروز شاهد اين صحنههاي نگران کننده در مقابل داروخانه هستيم.
تراکم جمعيت زياد در يک فضاي سربسته در روزهاي وضعيت قرمز کرونايي از سوي افرادي که بيماري زمينهاي دارند يکي از نگرانيهاي جدي در خصوص شيوع بيشتر ويروس کرونا در استان کردستان است.
پيگيري براي تأمين انسولين مورد نياز کردستان ادامه دارد
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي کردستان در واکنش به وضعيت کمبود انسولين و نوع توزيع آن در سطح اين استان، گفت: متأسفانه نزديک به يک هفته است که ما در استان با کمبود داروي انسولين مواجه هستيم.
عطاالله حيدري افزود: با توجه به کمبود اين دارو و با رايزنيهاي صورت گرفته از مسئولان وزارت بهداشت، ما موفق به دريافت ۱۲۰ بسته داروي انسولين شديم و اين دارو به صورت محدود در سطح استان توزيع شد.
وي با اشاره به نوع انتخاب داروخانههاي توزيع کننده انسولين در سطح استان کردستان، ادامه داد: ما در اين مرحله داروخانههاي محدودي را که داراي فضاي مناسبي بودند، انتخاب کرديم ولي در دورههاي بعدي تلاش ميکنيم که تعداد داروخانهها را افزايش دهيم.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي کردستان با بيان اينکه هنوز احتمال کمبود اين دارو وجود دارد، بيان کرد: واقعيت اين است که در جريان اعمال ترحيمهاي ظالمانه دشمنان و وضعيت پيش آمده امکان اينکه ما با کمبود انسولين مواجه شويم وجود دارد.
وي با اشاره به پيگيريهاي صورت گرفته در راستاي تأمين به موقع انسولين مورد نياز در استان کردستان، افزود: دانشگاه علوم پزشکي کردستان از تمامي ظرفيتهاي خود براي تأمين به موقع اين دارو استفاده ميکند و انتظار داريم در سايه حمايتهاي وزارت بهداشت از بروز مجدد اين مشکل در استان جلوگيري کنيم.
تلاش در راستاي تأمين نيازهاي داروي استان کردستان بهويژه داروي بيماران خاص در روزهايي که کرونا هم با سرعت هر چه تمامتر ميتازد، يکي از نيازهاي جدي و ضروري در استان بهشمار ميرود و بههمين دليل انتظار ميرود مسئولان استان اين مهم را همواره در اولويت فعاليتهاي خود قرار بدهند.
بازار