ايرنا/ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز گفت: خوزستان هفتمين هفته خود را در وضعيت قرمز کرونا سپري ميکند و در حال حاضر استان خوزستان جزو مناطق خيلي پرخطر کرونا به شمار ميرود.
سيدمحمد علوي، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز اظهار داشت: هر چند در ۲ تا سه روز اخير کاهش موقت موارد بيماري کرونا در خوزستان را شاهد بودهايم اما اين کاهش موقتي نميتواند نگراني را برطرف سازد.
وي با اشاره با دلايل طولاني شدن پيک بيماري کرونا در استان خوزستان افزود: دليل اصلي اين اتفاق را به طور قطعي و مشخص نميدانيم اما برخي دلايل وجود دارند که قابل تامل هستند به عنوان مثال بنا بر برخي گزارشها ويروس کرونا تغيير رفتار داده و قدرت تخريبي آن افزايش يافته بنابراين هر چه تخريب بافتي بيشتر باشد بيماري نيز طولانيتر ميشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز توضيح داد: نکته ديگر درباره طولاني شدن پيک يک بيماري ميتواند به ژنتيک نيز مرتبط باشد، بنا بر برخي مقالات گروههاي خاصي استعداد بيشتري براي ابتلا به بيماري دارند.
وي سبک زندگي را از ديگر عوامل موثر در پيک بيماري دانست و گفت: در استان خوزستان علايق خانوادگي بيشتر، مسايل بومي ، فرهنگي، اجتماعي و تنيدگي روابط بيشتر است که همين امر در انتقال بيشتر بيماري تاثير گذار است.
علوي اضافه کرد: گرما نيز ميتواند در گسترش شيوع کرونا تاثيرگذار باشد چراکه گرما موجب سوق دادن زندگي مردم به سمت فضاهاي سرپوشيده شده است، در اين فضاها کولرها شانس انتقال عفونت را بيشتر ميکنند.
وي معتقد است: يکي از نکات بسيار مهم از نظر من اين است که مردم خوزستان سالهاي متمادي در معرض ريزگردها و بارانهاي پاييزي که مشکلات تنفسي با خود به همراه داشت، بودهاند لذا خيلي از مردم خوزستان آسم و تنگينفس دارند براي همين ويروس جايي که تخريب بافتي دارد را مکان مناسبتري ميداند.
رابطه آسم و پيک کرونا در خوزستان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز تصريح کرد: بنا بر آمار و اطلاعات موارد آسم در خوزستان بيش از ۲ برابر متوسط کشوري است بنابراين آزردگي در بسياري از خوزستانيها وجود دارد و شايد همين عامل علت بيشتر شدن شدت بيماري براي افراد شده است.
وي با اشاره به دلايل بالا بودن ميزان مرگ و مير در استان و اينکه يک سوم مبتلايان کشور متعلق به خوزستان است اظهار کرد: اينکه اعلام ميشود يک سوم مبتلايان يا مرگ و مير متعلق به خوزستان است خيلي آمار قابل اتکا و دقيقي نيست اما موارد بيماري و به تبع آن مرگ و مير در خوزستان نيز بالا است.
علوي علت مرگ ناشي از کرونارا بيماريهاي زمينهاي عنوان کرد و گفت: اگر بخواهيم وضع استان را در بيماريهاي زمينهاي بررسي کنيم بايد نخست ببينيم وضعيت تغذيه در استان چگونه است، يکي از علل مهم ايجاد بيماريهاي قلبي و عروقي تاثير تغذيه است.
بازار