تابناک/ رئيس بخش عفوني بيمارستان مسيح دانشوري تهران از ابتلاي ۵۰ نفر از کادر درمان اين بيمارستان به کرونا خبر داد.
پيام طبرسي، رئيس بخش عفوني بيمارستان مسيح دانشوري، با اشاره به نبود تخت خالي در اين بيمارستان گفت: به صورت حدودي روزي ۱۰ نفر از بخش کروناي بيمارستان مرخص ميشود و ۳۰۰ نفر به اورژانس مراجعه ميکنند که از اين تعداد اگر ۱۰ درصد هم نياز به بستري داشته باشد، ۳۰ نفر کانديداي بستري شدن است، اما از اين ۳۰ نفر فقط ۱۰ نفر ميتوانند بستري شوند، چون فقط ۱۰ تخت خالي شده است و بقيه بدون تخت ميمانند.
طبرسي به رعايت موارد بهداشتي از جانب مردم تاکيد کرد و ادامه داد: امکان دارد که افراد براي بار دوم هم درگير ويروس کرونا شوند، مواردي داريم که در اسفند و فروردين کرونا گرفته بودند و الان هم دوباره مبتلا شدهاند، بنابراين امکان ابتلاي مجدد وجود دارد، حتي اگر ۵۰ ميليون نفر هم بگيرند، امکان دارد دوباره همين افراد درگير کرونا شوند.
وي گفت: تختهاي بيمارستان پر است، هر تختي يک گنجايشي دارد و وقتي تختها پر شود، اگر بيمار جديد بيايد ديگر تخت نداريم و اين در حالي است که هر بيمار ۶ الي ۷ روز به بستري نياز دارد.
اين متخصص عفوني ادامه داد: در حال حاضر ۵۰ نيروي ما به دليل اينکه کرونا گرفتند در مرخصي استعلاجي هستند، وقتي اين بيماري زياد ميشود در پرسنل درمان هم زياد خواهد شد، از اين ۵۰ نفر يا در بيمارستان بستري هستند و يا به خانه رفتند چون جواب تستشان مثبت شده است.
مدير بخش عفوني بيمارستان مسيح دانشوري به پيش بيني از ميزان ابتلاها در هفتهي آينده اشاره کرد و گفت: تا زماني که هيچ اقدامي انجام نشود، نبايد توقع داشته باشيم که وضعيت بهتر شود، برنامهاي در سطح جامعه وجود ندارد بنابراين نبايد انتظار داشته باشيم تا شرايط بهتر شود.
طبرسي درباره اظهارات دکتر مرداني که اعلام کرده بود ۱۸ ميليون نفر از جمعيت کشور به کرونا مبتلا شدند ولي اين رقم با آمارهاي کرونا در کشور متناسب نيست، بيان کرد: ايشان اين موضوع را بر اساس بررسيهاي اپيدميولوژي بيان کردند، چون طبق چيزي که تخمين زده ميشود خيلي از افراد که کرونا گرفتند اصلا اقدامي نکردند و تست ندادند، به خيليها هم خود ما تست نداديم چون وقتي ميدانيم به کرونا مبتلا است به تست نياز ندارد و ميگوييم فرد به خانه برود تا بهبود پيدا کند.
وي افزود: آماري که وزارت بهداشت معرفي ميکند، فقط مواردي است که تستشان مثبت شده است و در ۵۰ درصد موارد هم اصلا تستها مثبت نميشود، اما اينکه حدود ۱۷ يا ۱۸ ميليون نفر بايد در کشور گرفته باشند اصلا مهم نيست، چون امکان ابتلاي مجدد وجود دارد حتي اگر ۵۰ ميليون نفر هم بگيرند امکان دارد دوباره همين افراد درگير کرونا شوند.تا زماني که يک واکسن موثر براي کرونا پيدا نشود، جز فاصله گذاري اجتماعي و رعايت نکات بهداشتي هيچ راه ديگري براي پيشگيري نميماند.
مدير بخش عفوني بيمارستان مسيح دانشوري در مورد اينکه آيا ۵۰ درصد افرادي که جواب تستشان مثبت ميشود، بستري ميشوند يا نه؟ گفت: بايد ببينيم که از چه کسي تست گرفته ميشود، اگر از همهي افراد تست بگيريم خب معلوم است که يک سري از آنها بدون علامت هستند که اين افراد نيازي به بستري شدن ندارند، اما جزو سياست ما نيست تا از همه تست بگيريم، بلکه ما بيشتر از افرادي که در بيمارستان بستري هستند تست ميگيريم و همچنين کساني که جزو نزديکان فردي باشند که کرونا گرفته است.
او افزود: در مجموع از کساني تست گرفته ميشود که حالشان خوب نيست. اوايل اين بيماري ما فقط از افرادي که بستري بودند تست ميگرفتيم و تعداد بستريها خيلي زياد بود، اما در ارديبهشت که يک مقدار وضعيت بهتر شده بود، تعداد زيادي به صورت سرپايي بوند يعني افرادي بودند که علائم کمي داشتند، اما الان که دوباره شلوغ شده است شما ميبينيد ۵۰ درصد افرادي که بيماري کروناي آنها اعلام ميشود افرادي هستند که بستري ميشوند. امکانات آزمايشگاهي ما اجازه نميدهد تا از همه تست بگيريم، بنابراين به سياست تست گيري در کشور مربوط است که به چه صورت تست بگيرد، گاهي تا ۵۰ درصد از افرادي که تست دادند بايد بستري شوند. بنظر من ملاک بايد پر شدن بيمارستانها باشد، چون وقتي بيمارستانها پر ميشود يعني اوضاع خراب است.
بازار