باشگاه خبرنگاران/ معاون وزير جهاد کشاورزي و رئيس سازمان جنگلها و مراتع کشور گفت: بيش از هزار و ۳۰۰ فقره حريق در منابع طبيعي و جنگلهاي کشور از ابتداي سال تاکنون گزارش شده است.
مسعود منصور، معاون وزير جهاد کشاورزي و رئيس سازمان جنگلها و مراتع کشور گفت: بارزترين نماد همکاري مردم براي حفاظت از منابع طبيعي و محيط زيست مشارکت آنان براي مهار آتش است.
او با بيان اينکه توفيق بالاي ما در اطفاء حريق تنها با مشارکت عمومي مردم محقق شده است، گفت : ۹۰ درصد حريقها در منابع طبيعي کشور ناشي از عوامل انساني است که بخشي از آن عمدي رخ ميدهد.
رئيس سازمان جنگلها و مراتع افزود: در چند ماه اخير ۶ نفر از هموطنان براي اطفاء حريق منابع طبيعي جان خود را دست داده اند که بسيار ناراحت کننده است.
منصور با بيان اينکه بايد طرحهايي با کمک مردم براي کاهش آتش سوزيها اجرا شود، گفت: قانون به ما اجازه داده است که تعاونيهاي منابع طبيعي را تشکيل دهيم، در اين راستا امسال تمام پارکهاي جنگلي در قالب قراردادهايي به منظور حفاظت و بهره برداري به بخش خصوصي واگذار خواهيم کرد.
او با اشاره به اينکه تقويت پايگاههاي منابع طبيعي براي مهار آتش در دستور کار قرار دارد، افزود: با پيگيريهاي رئيس جمهوري مشکل اعتباري وزارت دفاع براي اعزام بالگرد در زمان آتش سوزيها اکنون رفع شده است.
رئيس سازمان جنگلها و مراتع ادامه داد: لايهاي براي تشديد مجازات افرادي که عامل آتش سوزي هستند در حال تهيه است که به زودي به مجلس شوراي اسلامي ارسال خواهد شد.
منصور، جمع آوري درختان خشک را گامي براي مهار آتش سوزي دانست و گفت: قبلا برداشت درختان خشک يک فرآيند ملي داشت، اما اکنون در سطح استاني نيز در قالب طرح سلامت جنگل ميتوان آن را انجام داد.
معاون وزير جهاد کشاورزي باتاکيد بر اينکه خريد و فروش چوب جنگلها بايد توسط صنايع چوب انجام شود تا دست واسطهها کوتاه شود، افزود: اگر سال آينده نيز بارندگيخوب باشد ميتوانيم مجوز يک دوره اجاره را بدهيم تا سطح پوشش گياهي کاهش و آتش سوزيها کنترل شود.
منصور، جنگل کاري را يکي از برنامههاي پيش روي سازمان جنگلها اعلام کرد و گفت: امسال در سطح ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از نقاط مستعد کشور با ديد اقتصادي جنگل کاري خواهد شد.
رئيس سازمان جنگلها و مراتع، بهره برداري از گياهان دارويي را جزو مصاديق اقتصاد مقاومتي دانست و گفت: اگر توانايي فرآوري و بسته بندي اين گياهان را داشته باشيم به طور قطع کمکي به معيشت مردم خواهد بود.
او با اشاره به برنامه توسعه کشت گياهان دارويي در سطح ۵۰ هزار هکتار از منابع طبيعي، گفت: امسال توسعه ۳۰ هزار هکتاري کشت چوب به منظور کمک به صنايع را در دستور کار داريم.
منصور افزود: اگر از آبهاي نامتعارف و پسابهاي صنعتي استفاده شود زمينه و توسعه زراعت چوب در کشور فراهم خواهد شد.
رئيس سازمان جنگلها و مراتع با بيان اينکه جوامع محلي بدون تشريفات خاص ميتوانند از منابع طبيعي برداشت کنند، گفت: براي استفاده از محصولات فرعي نه تنها مشکلي نداريم بلکه از آن استقبال نيز ميکنيماما بايد از برداشت بي رويه جلوگيري شود.
بازار