ايسنا/ رئيس سازمان غذا و دارو با ضمن هشدار نسبت به نمونههاي تقلبي داروي رمدسيوير در بازار سياه که با قيمتهاي نجومي هم به فروش ميرسد، تاکيد کرد که تا زمان تاييد اثربخشي اين دارو از سوي کميته علمي، پزشکان از تجويز آن خودداري کنند.
دکتر محمدرضا شانهساز رئيس سازمان غذا و دارو، درباره اثربخشي داروي رمدسيوير در درمان کرونا، گفت: اثربخشي اين دارو در درمان کرونا هنوز مورد تاييد نهايي قرار نگرفته است، اما بارها گفتيم که هر دارويي که براي درمان کرونا اعلام شود، آن را ظرف کوتاهترين مدت در داخل کشور توليد ميکنيم. منتظر تاييد نهايي مطالعات باليني هستيم و به محض اينکه نتايج اين مطالعات اعلام شود، در کوتاهترين زمان ميتوانيم اين داروها را توليد کنيم.
وي افزود: چند مورد از داروهايي که مطرح شده، توليدش را در کشور داريم که کاربرد آن براي موارد ديگر است و هر زمان که کميته علمي اعلام کند، اسامي آنها را اعلام ميکنيم. به هر حال اطمينان ميدهيم که به واسطه داروسازي قوي که در کشور داريم، ظرفيت توليد همه اين داروها در کشور فراهم شده و ميتوانيم توليد کنيم. مردم و بيماران نبايد از اين بابت نگراني داشته باشند و فقط منتظر نتيجه نهايي مطالعات باليني باشند.
پزشکان رمدسيوير تجويز نکنند
شانه ساز تاکيد کرد: در وهله اول از همکاران پزشک خواهش ميکنيم که تا زمانيکه کميته علمي تاييديه يک دارو را نداده، آن را تجويز نکنند. مساله دوم اين است که اين داروها قبلا در قالب مطالعات باليني در کشور تامين شده است و در اختيار است. سوم اينکه مردم اين داروها را از مراکز غيرمجاز تهيه نکنند. اکنون تعداد زيادي از نمونههايي به دست ما رسيده که با قيمتهاي بسيار بالاي نجومي خانواده تهيه کرده، اما آن دارو اصلا رمدسيوير نيست، بلکه يک داروي ديگر بوده که جلد آن را تغيير دادند و بجاي رمدسيوير ارائه داده اند.
مراجع قضايي و انتظامي برخورد کنند
رئيس سازمان غذا و دارو با بيان اينکه افرادي هستند که از مردم در اينحوزه سوءاستفاده ميکنند، گفت: ما از قوه قضاييه و مراجع انتظامي و امنيتي ميخواهيم که با آنها برخورد کنند و مجددا از همکاران پزشک خواهش ميکنيم که تا زمانيکه تاييد نهايي اين دارو اعلام نشده، آن را تجويز نکنند. زيرا ما نميتوانيم آن را به صورت عام توزيع کنيم و به همه بيمارستانها ارائه دهيم. اگر تاثير اين دارو در درمان کرونا توسط کميته علمي تاييد شود، آن را در چند هفته اول از مسير واردات تامين ميکنيم و بعد از آن بلافاصله کل نياز کشور را ميتوانيم از محل توليد داخلي تامين کنيم.
بازار