بیماران پیوندی دربهدر دنبال قرص «سلسپت»

ايسنا/ مدير عامل انجمن خيريه حمايت از بيماران کليوي آذربايجان شرقي با اشاره به کمبود سراسري داروي «سلسپت» گفت: بيماران پيوندي در استان ما هم مانند ديگر استانهاي کشور در به در دنبال داروي «سلسپت» هستند.
عادل فيروزي، مدير عامل انجمن خيريه حمايت از بيماران کليوي آذربايجان شرقي در تشريح جزييات اين خبر اظهار کرد: اين دارو در آذربايجان شرقي توسط شرکت داروسازي زهراوي توليد ميشد، اما حدود دو ماه است که با کمبود داروي سلسپت در کل کشور مواجه شدهايم و حتي بيماران کليوي در تهران هم به دنبال اين دارو هستند.
وي افزود: به دنبال مراجعات مکرر به معاونت غذا و دارو، بروز مشکلاتي در واردات ماده اوليه، علت کمبود داروي سلسپت عنوان شده است. برخي بيماران پيوندي بيش از 10 سال است که اين دارو را مصرف ميکنند، اما حالا برخي ميگويند داروي جايگزين آن را مصرف کنيد، چه تضميني وجود دارد تا مصرف اين دارو سبب پس زدن پيوند کليه بيماران نشود؟.
وي خاطرنشان کرد: هزينههاي انجام عمل پيوند کليه، بيماران را خانه خراب ميکند، چراکه حدود 50 الي 100 ميليون تومان هزينه براي عمل پيوند لازم است و بيماران نميتوانند ريسک احتمال پس زدن پيوند را با جايگزين کردن داروي ديگري قبول کنند، بيماران از نتيجه مصرف داروي جايگزين سلسپت ميترسند.
فيروزي اظهار کرد: هر ماه تعداد بسيار کمي داروي سلسپت براي بيماران پيوندي تجويز ميکنند که هنگام تحويل دارو، به مراتب کمتر ميشود و اين مقدار تنها پاسخگوي مصرف دو روزه بيمار بوده و پس از دو روز بيماران به هم زنگ زده و يک بسته از هم قرض ميگيرند و يا مجبور به استفاده از داروي ديگري ميشوند.
مدير داروي دانشگاه علوم پزشکي تبريز نيز بيان کرد: کارخانههاي ديگر برندهايشان را وارد بازار کرده و کمبود اين دارو را پوشش ميدهند، طي مکاتبهاي که با کارخانه توليدکننده داروي سلسپت در استانمان داشتيم، مقداري ماده اوليه وارد شده و دارو به زودي توليد و وارد بازار مصرف خواهد شد.
وي خاطرنشان کرد: فرمول داروهاي جايگزين با سلسپت يکي بوده و برند توليد شده در شرکت زهراوي سلسپت بوده و همان داروي توليدي در يک کارخانه ديگر، نام ديگري دارد، اما در مجموع ماده اوليه داروها يکسان هستند.