نماد آخرین خبر

همه‌ی آنچه درباره‌ی «جمشید شارمهد» و انجمنش می‌دانیم

منبع
ايسنا
بروزرسانی
همه‌ی آنچه درباره‌ی «جمشید شارمهد» و انجمنش می‌دانیم

ايسنا/ روز گذشته وزارت اطلاعات در اطلاعيه‌اي از دستگيري جمشيد شارمهد، «سرکرده‌ي گروهک تروريستي تندر» خبر داد.

در اين بيانيه آمده بود شارمهد که «از آمريکا عمليات مسلحانه و خرابکارانه در ايران را هدايت مي‌کرد» در پي «عملياتي پيچيده»، بازداشت شده است. وزير اطلاعات نيز در يک گفت‌وگوي تلويزيوني او را «مورد حمايت جدي دو سرويس اطلاعاتي آمريکا و اسرائيل» معرفي کرد.

«انجمن پادشاهي ايران - تندر» چيست؟ پايه‌گذار اين گروه برانداز، فرود فولادوند با نام اصلي «فتح‌الله منوچهري» متولد ۱۳۲۰ در لرستان است و آنطور که در زندگي‌نامه‌اش آمده، پيش از انقلاب در کار فيلم و سينما بوده است.

او پس از انقلاب به مصر رفت و ۱۴ سال در قاهره اقامت داشت. پس از آن به ترکيه رفت و با تشکيل گروهي کوچک، اعلام کرد که هدف «بازگرداندن رضا پهلوي به ايران» را دنبال مي‌کند.

اين گروه يازده‌نفره ابتدا نام «گيووارگان» را براي خود انتخاب کرده بودند اما سپس نام خود را به «انجمن پ‍ادشاهي ايران» تغيير دادند و فعاليت خود را گسترده‌تر کردند.

منوچهري يا همان فولادوند سپس به لندن مهاجرت کرد و بعد از مدتي همکاري با مطبوعات فارسي لندن، تصميم گرفت که تلويزيوني براي گروه خود راه‌اندازي کند. از آنجا که خط مشي کلي انجمن و برنامه‌هاي تلويزيوني فولادوند «مسلحانه» بود، پخش برنامه‌هاي ماهواره‌اي او توسط شرکت‌هاي اروپايي قطع شد و او پس از مهاجرت به لس‌آنجلس، انجمن و شبکه‌ي تلويزيوني‌اش را از نو سازماندهي کرد.

آخرين برنامه تلويزيوني فولادوند در سال ۱۳۸۵ و قبل از تلاش وي براي «ورود مخفيانه به ايران» پخش شد. طبق اخبار منتشرشده، وي در دي‌ماه ۱۳۸۵ در ترکيه ناپديد شد و با اينکه عده‌اي مدعي مرگ او هستند و عده‌اي ديگر از زندگي او در سرزمين‌هاي اشغالي فلسطين خبر مي‌دهند، اما تاکنون اطلاع موثقي از سرنوشت او در دست نيست.

جمشيد شارمهد کيست؟

شارمهد سال ۱۳۳۴ در خانواده‌اي ايراني - آلماني در تهران متولد شده است. او اوايل دهه‌ي ۶۰ به آلمان مهاجرت کرد و تحصيلاتش را آنجا به اتمام رساند. وي در سال ۲۰۰۳ راهي آمريکا شد و در لس‌آنجلس با عده‌اي از مخالفان جمهوري اسلامي يعني «انجمن پادشاهي ايران» آشنا شد و به اين گروه پيوست.

شارمهد ابتدا همکاري خود را با تلويزيون ماهواره‌اي اين گروه با نام «YourTV (تلويزيون شما)» آغاز کرد و يک سال بعد نيز وبسايت اين گروه را راه‌ انداخت. پس از ناپديدشدن فولادوند، شارمهد سرکردگي «انجمن پادشاهي ايران» را بر عهده گرفت و بلافاصله راديويي به نام «راديوتندر» را راه‌اندازي کرد که مانند ديگر رسانه‌هاي اين گروه به آموزش خرابکاري يا به قول خودشان «آموزش‌هاي مبارزاتي» مي‌پرداخت.

مرام سياسي «تندر»

اعضاي «انجمن پادشاهي ايران» حساب خود را از سلطنت‌طلب‌ها جدا مي‌کنند و نه‌تنها «پ‍ادشاهي» مد نظر خود را با ادامه‌ي سلطنت پ‍هلوي و وليعهدي فرزند محمدرضا پهلوي متفاوت مي‌دانند بلکه بشدت از سلطنت‌طلبها انتقاد مي‌کنند و آنان را با القابي مانند ورشکسته‌ي سياسي، درمانده و امثال اينها خطاب مي‌کنند. ريشه‌ي اين اختلاف نيز چنانکه گفته شد در عدم همراهي رضا پهلوي با اين گروهک است تا جايي که همان‌ها که ابتدا خيال داشتند وي را به ايران برگردانند و به مسند «پادشاهي» بنشانند، ديگر او را به لقب «شازده‌ي بزدل» خطاب مي‌کردند.

با اين حال فولادوند در خيال خام بازگرداندن حکومت پادشاهي به ايران تا جايي پيش رفته بود که اقدام به نگارش «سند پيش‌نويس آيين ريشه‌اي (قانون اساسي) نوين انجمن پادشاهي ايران» هم کرده بود! او و همراهانش تصميم گرفتند که «تا هنگامي که بهترين فرزند ايران، چه دختر و چه پسر، تاج پادشاهي را بر سر نگذاشته است آرام ننشينند» و استراتژي آنان براي رسيدن به اين هدف نيز به قول فولادوند «مشت و گلوله» بود.

اقدامات تروريستي و خرابکارانه

به گفته‌ي وزير اطلاعلات، جمشيد شارمهد و گروهش «حدوداً ۲۷ اقدام تروريستي» مرتکب شده‌اند اما نام اين گروه بيش از هر چيز يادآور ماجراي انفجار حسينيه‌اي در شيراز است. بمب‌گذاري در حسينيه‌ي شهداي شيراز وابسته به کانون رهپويان وصال، حين برگزاري مراسم در ساعت ۲۱:۱۵ شامگاه ۲۴ فروردين ۱۳۸۷، ۱۴ شهيد و ۲۱۵ مجروح بر جاي گذاشت. گرچه اواخر فروردين اعلام شد که اين انفجار يک اقدام خرابکارانه نبوده اما حدود يک ماه بعد وزارت اطلاعات اعلام کرد که «عوامل بمب‌گذاري» را دستگير کرده است.

با اين حال سخنگوي اين گروه در گفت‌وگو با تلويزيون فارسي صداي آمريکا دخالت در اين حادثه را رد کرد و مدعي شد که هيچ‌يک از محاکمه‌شدگان ارتباطي با اين گروه نداشته‌اند. اما شارمهد در يکي از برنامه‌هاي تلويزيوني خود گفت که اقدام تروريستي در حسينيه‌ي شيراز را انکار نمي‌کند.

از سوي ديگر اقدامات ديگري نظير انفجار پايگاه بسيج در شهر شيراز، انفجار مقابل منزل امام جمعه نهاوند، ترور يکي از دانشمندان هسته‌اي، طرح انفجار مخازن و خطوط انتقال نفت در بندر گناوه، بمب‌گذاري در حرم حضرت معصومه (س) و مجلس شوراي اسلامي، اقدام به خرابکاري در کنسولگري روسيه در رشت، بمب‌گذاري در مشهد، قصد منفجرکردن سد سيوند شيراز، قصد انفجار بمب‌هاي سيانوري در نمايشگاه کتاب تهران و قصد بمب‌گذاري در حرم امام خميني (ره) و مداخله در حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ نيز به اين گروه منتسب است. گرچه اين گروه مسئوليت دخالت در حوادث پس از انتخابات را نپذيرفته اما اذعان کرده که اعضاي اين گروه که برخي از آنها «ارتباط تنگاتنگي با جمشيد شارمهد داشته‌اند»، در ارتباط با آن حوادث دستگير و محاکمه شده‌اند.

اين گروه مدعي انجام اقدامات خرابکارانه‌ي ديگري در ايران است که در وبسايتش با عنوان «رزمايش‌ها» فهرست شده است. حمله به تجمع روحانيون در شيراز، انفجار حوزه‌ي علميه‌ي خاتم‌الانبيا در شيراز، انفجار محوطه‌ي صداوسيما در شيراز، خرابکاري در متروي تهران - کرج و آتش‌سوزي در پالايشگاهي در شاهرود، از جمله حوادثي است که اين گروه مسئوليت آنها را پذيرفته است.

گذشته از اينها شارمهد و گروهش همواره از طريق رسانه‌هاي خود و در شبکه‌هاي اجتماعي، به آموزش خرابکاري و اغتشاش پرداخته‌اند و مطالب و ويدئوهاي متعددي در اين‌باره در رسانه‌هاي اين گروه موجود است که از آن جمله مي‌توان مطلبي با عنوان «فتح تهران» را نام برد که به آموزش ايجاد اغتشاش و تسخير مراکز مهم دولتي و در نهايت فتح تهران مي‌پردازد!

واکنش‌ها به دستگيري شارمهد

رسانه‌هاي فارسي‌زبان خارج از کشور بلافاصله پس از انتشار خبر دستگيري جمشيد شارمهد آن را در صدر اخبار خود قرار دادند. کارشناس مهمان ايران‌اينترنشنال بازداشت شارمهد را «عجيب و تکان‌دهنده» دانست و گفت که بازداشت شارمهد براي اين بوده که حکومت ايران «هرگونه صداي اعتراضي را فعلاً خفه کند» و در ادامه با ادعاي اينکه مخالف «اقدامات تروريستي» شارمهد است، از «حقوق انساني مخالفين» دم زد اما از تفاوت اعتراض و مخالفت با اقدام تروريستي حرفي نزد!

مجري اين شبکه‌ي وابسته به آل‌سعود نيز گفت که «اين اولين باري نيست که جمهوري اسلامي مخالفانش را با آدم‌ربايي وارد خاک ايران مي‌کند»؛ اين پيش داوري مغرضانه هم در حالي بود که ساعاتي بعد وزير اطلاعات ايران خبر داد که شارمهد در داخل خاک ايران دستگير شده است.

سايت اينديپندنت فارسي نيز در واکنش به خبر بازداشت شارمهد، تلاش کرد با تيتر «تازه‌ترين قرباني نبرد ۱۳ ساله وزارت اطلاعات و انجمن پادشاهي» اين تروريست را در جايگاه «قرباني» بنشاند.

از سوي ديگر بي‌بي‌سي فارسي هم در مطلبي که در اين‌باره منتشر کرد شارمهد را نه به عنوان رهبر انجمن پادشاهي، بلکه به عنوان «رئيس راديو تندر» معرفي کرد و با ذکر نام روح‌الله زم به عنوان مدير آمدنيوز، تلاش کرد اين فرد را هم در دسته‌ي «فعالان رسانه‌اي مخالف حکومت ايران» جا بزند و از اقدامات تروريستي و خرابکاري‌هايي که شارمهد آشکارا مسئوليت آنها را بر عهده گرفته بود، حرفي نزد.

عطاءالله مهاجراني، وزير ارشاد دولت اصلاحات که در لندن زندگي مي‌کند با انتشار توييتي نحوه‌ي اطلاع‌رساني اين رسانه‌ها را مورد انتقاد قرار داد و نوشت: «بديهي است که تلويزيون‌هاي فارسي وابسته به شبکه‌هاي امنيتي پريشان‌خاطرند. همکارشان دستگير شده است».

وبسايت گروه تندر، ارگان رسانه‌اي «انجمن پادشاهي ايران» نيز پس از دستگيري شارمهد در بيانيه‌اي او را «اسطوره‌اي خردمند که گيتي کمتر به خود ديده است» توصيف کرد و نوشت: «انجمن پادشاهي ايران - تندر، حتي با نبود فرمانده هم به مبارزه ادامه خواهد داد»!

همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان تهران را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر تهران در تلگرام :
https://t.me/joinchat/AAAAAEL87VCgty_dN5BJCQ
آخرين خبر تهران در اينستاگرام :
https://instagram.com/online.tehran