۲۶ درصد آرد و نان کردستان با استانداردها منطبق نیستند

فارس/ معاون ارزيابي انطباق اداره کل استاندارد کردستان گفت: در نمونهبرداري از واحدهاي توليدي آرد و نان استان، ۷۵ درصد کل نمونهها منطبق و ۲۶ درصد با استاندارها نامنطبق بوده است.
شهلا حسنزاده، معاون ارزيابي انطباق اداره کل استاندارد کردستان اظهار کرد: طي چهار ماهه اول امسال ۲۶ مورد نمونهبرداري از واحدهاي توليد آرد و نان در استان انجام شده است.
وي خاطرنشان کرد: طي نمونهبرداري از واحدهاي توليدي آرد و نان استان، ۷۵ درصد کل نمونهها منطبق و ۲۶ ورصد با استاندارها نامنطبق بوده است.
معاون ارزيابي انطباق اداره کل استاندارد کردستان گفت: در مدت زمان يادشده ۱۵ مورد ارزيابي از سيلو و ۱۷ مورد بازرسي از واحدهاي توليدي انجام شده است.
حسنزاده با بيان اينکه طي ۲۹ گشت بازرسي کارشناسان اين اداره کل، ۱۷۸ مورد از واحدهاي عرضه آرد در استان بازرسي شده است.
وي استفاده از نمک غيراستاندارد، کيفيت پايين آرد و استفاده از آرد غيرمرتبط با پخت انواع نان، عدم رعايت اصول بهداشتي و استفاده از جوش شيرين در برخي واحدهاي صنفي توليد نان را از جمله موارد شناسايي شده در نانواييهاي استان اعلام کرد.
معاون ارزيابي انطباق ادارهکل استاندارد کردستان با بيان اينکه تعداد عدم انطباق در زمينه فاکتور موثر بر کيفيت آرد در ۴ ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بيشتر است، افزود: امسال در ۲۶ نمونه ارزيابيشده، پنج مورد ميزان پروتئين، يک مورد خاکستر و يک مورد گلوتن آرد پايين بوده است.
حسنزاده تصريح کرد: هر واحد نانوايي بايد يک مدير کنترل کيفي براي نظارت بر کيفيت نان داشته باشد.
کارشناس معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي کردستان نيز در اين جلسه گفت: در سال جاري ۵۴ مورد بازرسي و ۵۵ مورد نمونهبرداري از کارخانجات آرد استان انجام شده که از اين تعداد ۹۰ درصد با استانداردها انطباق و ۶ مورد نامتطبق بوده است.
سعيدي افزود: از لحاظ شاخصهاي ايمني آرد ۸۸ درصد انطباق وجود دارد.
وي به بررسي شاخصهاي ايمني آردو نان در استان گريزي زد و گفت: اصلاح الگوي مصرف نان در نانواييها و ارتقاي سطح کارخانجات آرد از نظر پيشنيازي و شرايط رعايت بهداشتي از جمله اين شاخصها است.