نماد آخرین خبر

۷۰ درصد از کشتارگاه‌های دام لرستان سنتی هستند

منبع
فارس
بروزرسانی
۷۰ درصد از کشتارگاه‌های دام لرستان سنتی هستند

فارس/ معاون سلامت دامپزشکي گفت: ۳۰ درصد از کشتارگا‌‌ه‌هاي دام لرستان و تمام کشتارگاه‌هاي طيور استان صنعتي است.

احسان سليماني محمدي، معاون سلامت دامپزشکي لرستان با بيان اينکه پيگير استانداردسازي کشتارگاه‌هاي صنعتي استان هستيم، اظهار کرد: طبق برنامه کشوري در راستاي استاندارد سازي گوشت مصرفي مردم به دنبال ايجاد سالن سرد در همه کشتارگا‌ه‌هاي صنعتي استان هستيم.
وي افزود: در آينده نزديک سالن سرد کشتارگاه گلشن خرم‌آباد راه اندازي مي‌شود.
به گفته معاون سلامت دامپزشکي لرستان با راه اندازي سالن سرد علاوه بر خوشمزه و ترد شدن گوشت عوامل بيماري زا تب مالت از بين مي‌رود.
سليماني تاکيدکرد: اميدواريم در آينده نزديک همه کشتارگاه‌هاي صنعتي استان مجهز به سيستم سالن سرد شوند.
وي با اشاره به تعداد کشتارگاه‌هاي استان گفت: در مجموع يازده کشتارگاه در استان وجود دارد که از اين تعداد کشتارگاه‌هاي بروجرد، خرم‌آباد و کوهدشت صنعتي بوده و تحت نظارت بهداشتي ما هستند.
معاون سلامت دامپزشکي لرستان بيان کرد: در شهرستان‌هايي مانند دوره‌ چگني، رومشکان و پل‌دختر بخش خصوصي به علت کشتار کم تمايلي براي احداث کشتارگاه صنعتي از خود نشان نمي‌دهند.
سليماني گفت: در مجموع مي‌توان گفت حدود ۳۰درصد از کشتارگاه‌هاي استان صنعتي هستند.
اين مقام مسوول بيان کرد: در راستاي ارتقا سلامت گوشت مصرفي به دنبال اين هستيم تا کشتار در شهرستان‌هايي که فاقد کشتارگاه‌هاي صنعتي هستند به سمت شهرهايي که کشتارگاه صنعتي دارند هدايت شود، براي تحقق اين امر تقويت ناوگان حمل و نقل ضروري است.
وي در ادامه صحبت‌هاي خود تاکيدکرد: با وجود اينکه در کشتارگاه‌هاي سنتي کشتار روي زمين صورت مي‌گيرد، اما بازرسي مستمر توسط بازرسان دامپزشکي انجام مي‌شود.
وي خاطر نشان کرد: با پيگيري و مکاتبات انجام شده اميدواريم تا پايان سال ۹۹همه کشتارگاه‌هاي استان با شرايط روز دنيا مطابقت داشته باشند.
معاون سلامت دامپزشکي لرستان در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود در پاسخ به برخي نگراني‌هاي مردم در خصوص سلامت گوشت مصرفي توضيح داد؛ مردم اطمينان خاطر داشته باشند گوشت مصرفي که که تحت بازرسي ما کشتار مي‌شود از سلامت کامل برخوردار است.
سليماني افزود: البته به علت نوسان قيمت شاهد بي نظمي‌هايي در بازار گوشت بوديم و همين موجب شد در مواردي شاهد کشتار غير مجاز باشيم که فرهنگ مصرف مي‌تواند در کاهش اين معضل تاثير گذار باشد.
وي تاکيد کرد: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف در حوزه مواد خام دامي و فراورد‌ه‌هاي دامي با شماره تلفن ۱۵۱۳ تماس بگيرند.
معاون سلامت دامپزشکي لرستان گفت: مصرف کننده به عنوان بازوي راست دامپزشکي است و مي‌تواند ماموران بازرسي را به سمت تخلفات هدايت کنند.
سليماني اما در مورد کشتار دام به طور غير مجاز نيز گفت: متاسفانه اين يک سنت اجتماعي است که عليرغم اطلاع رساني و برگزاري کلاس‌هاي آموزشي همچنان ادامه دارد.
وي تاکيد کرد: مردم بايد به اين مهم توجه کنند که ممکن است گوشت به ظاهر سالم باشد اما احتمال اينکه بيمار ي داشته باشد وجود دارد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکي لرستان افزود: مکاتبات متعددي با مراجع قضايي داشته‌ايم و اقدام به جريمه حين کشتار کرده‌ايم، اما نتيجه بخش نبوده است.
سليماني با بيان اينکه رفع اين معضل مستلزم فرهنگ سازي و عزم جدي مردم است، تاکيد کرد: با وجود اطلاع‌رساني ما مبني بر کشتار رايگان دام در اعياد مذهبي اما استقبال چنداني از اين امر نشده است.
وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به کشتارگاه‌هاي طيور اشاره و گفت: همه کشتارگاه‌هاي طيور استان صنعتي و روز به روز در حال پيشرفت هستند، ما جزو‌ اولين استان‌هايي هستيم که توانسته‌ايم مرغ رتبه «a» در خرم‌آباد و اليگودرز توليد کنيم اما به دليل اينکه قيمت بالا است منتظريم وضع بازار به ثبات برسد.
سليماني در بخش پاياني صحبت‌هاي خود با بيان اينکه ويروس کرونا يک سري معادلات اجتماعي را بر هم زد، گفت: در اين زمان درخواست‌ھاي فراواني در خصوص بسته‌بندي مواد خام دامي از جمله تخم مرغ و گوشت داشتيم و در اين مدت چهار مرکز بسته‌بندي تخم مرغ در استان افتتاح شد.
سليماني تاکيدکرد: سياست تقويت و راه اندازي مراکز بسته‌بندي در حوزه‌هاي توليدات دامي در دستور کار اداره کل دامپزشکي استان قرار دارد‌.

همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان لرستان را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر لرستان در تلگرام :
https://t.me/joinchat/AAAAAER79gyRIBxjXujBsw
آخرين خبر لرستان در اينستاگرام :
https://instagram.com/lorestan_today