کهگیلویه و بویراحمد مرز ۴ هزار بیمار کرونایی را پشت سر گذاشت

فارس/ سرپرست دانشگاه علوم پزشکي کهگيلويه و بويراحمد گفت: استان مرز ۴ هزار بيمار کرونايي را پشت سر گذاشته و بيش از اين آمار در استان کرونا گرفتهاند.
پرويز يزدانپناه، سرپرست دانشگاه علوم پزشکي کهگيلويه و بويراحمد با اشاره به اينکه بدترين وضعيت به لحاظ عدم رعايت پروتکلهاي بهداشتي در پايانههاي مسافربري است، گفت: در پايانههاي مسافربري برون شهري ۵۰ درصد، پايانههاي درون شهري ۶۳ درصد و مطبهاي پزشکان ۸۵ درصد پروتکلها رعايت ميشود در صورتي که در چند هفته گذشته رعايت پروتکلها در مطبها ۲۵ درصد بود.
وي با اشاره به اينکه براي کاهش ازدحام جمعيت در مطبها نوبتدهي به صورت الکترونيکي شود، افزود: البته امکانات براي نوبتدهي الکترونيکي و حضور بيماران در ساعات خاص در همه مناطق استان وجود ندارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکي کهگيلويه و بويراحمد با اشاره به رعايت ۸۱ درصدي پروتکلها در داروخانهها و ۹۰ درصدي بيمارستانها گفت: بهترين وضعيت به لحاظ رعايت پروتکلها در بيمارستان امام سجاد ياسوج بوده که بالاي ۹۰ درصد پروتکلها رعايت ميشود، ايدهآل اين است که در اصناف مختلف پروتکلها بيش از ۹۵ درصد رعايت شود.
يزدانپناه با اشاره به اينکه کهگيلويه و بويراحمد مرز ۴ هزار بيمار کرونايي را پشت سر گذاشته به در پيش بودن ماه محرم اشاره کرد و يادآور شد: محرم جزعي از فرهنگ ديني و مذهبي ما است و تا جايي که به سلامت مردم آسيب وارد نشود آن را اجرا کنيم البته در ستاد ملي کرونا که شنبه هفته آينده برگزار ميشود تصميم نهايي در خصوص محرم و همچنين بازگشايي مدارس انجام ميشود.
وي بيان کرد: براي شکست کرونا سه حوزه بيماريابي و انجام تستها، رعايت پروتکلها و استفاده از ماسک و فاصلهگذاري اجتماعي بيشتر انجام شود اينکه تعدادي از مردم ماسک بزنند و تعدادي استفاده نکنند جلوي بيماري گرفته نميشود موقعي ميتوانيم جلوي شيوع بيشتر بيماري را بگيريم که بيش از ۹۰ _۹۵ درصد مردم ماسک بزنند.
يزدانپناه به مطالبات و پاداش کروناي کادر درماني و حواشي ايجاد شده اشاره کرد و افزود: سياست دانشگاه علوم پزشکي بر شفافيت مالي است و ما چيز محرمانهاي نداريم و پرداختي هم روي سامانه قرار دارد و همه ميتوانند دسترسي داشته باشند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکي کهگيلويه و بويراحمد ادامه داد: دو مرتبه پاداش درمان کرونا براي کادر درمان و يک مرتبه براي حوزه بهداشت پرداخت شد که براي سه ماه يک ميليون و ۷۰۰ هزار تومان پرداختي به معاونين و کادر درمان بوده و تنها مسوول فني آزمايشگاه مولکولي ياسوج که شبانهروز کار ميکرد و دانشيار دانشگاه است براي چهار ماه ۱۶ ميليون و ۸۰۰ تومان دريافت کرده است.
وي عنوان کرد: ۲۳ هزار نمونه در آزمايشگاه ياسوج انجام شد که قيمت دولتي هر آزمايش ۲۰۶ هزار تومان است در حالي که وزاتخانه اعلام کرده ما ميتوانيم ماهي ۸ ميليون به مسوول آزمايشگاه بدهيم اما ۴ ميليون پرداخت کرديم که هيچ بيعدالتي در پرداخت پاداشها صورت نگرفته و تخلفي رخ نداده است.
يزدانپناه عنوان کرد: وزارتخانه همچنين اعلام کرده بود که براي مقابله با ويروس کرونا پاداش ۸ ميليوني براي معاونين و رئيس دانشگاه در نظر گرفته شود اما برخي از معاونين نپذيرفتند و برخيها هم يک ميليون و ۷۰۰ هزار تومان دريافت کردند و اندازه يک پرستار پاداش تشويقي دريافت کردند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکي کهگيلويه و بويراحمد از پرداخت مطالبات پرستاران خبر داد و افزود: براي خريد يک دستگاه مولکولشناسي ديگر با وزارت بهداشت رايزني کردهايم.