تست کرونای ۱۲ هزار نفر در شمال خوزستان مثبت شد

ايرنا/ رئيس دانشگاه علوم پزشکي دزفول گفت: تاکنون تست کروناي ۱۲ هزار نفر از جمعيت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي دزفول که شامل شهرهاي دزفول، شوش و گتوند است مثبت شده است.
يوسف پريدار، رئيس دانشگاه علوم پزشکي دزفول گفت: وضعيت بر اساس تعريف تعداد بيماراني که به طور متوسط در روز در ۲ هفته گذشته در بيمارستان بستري شده اند سفيد است و وقتي گفته مي شود وضعيت سفيد است يعني تعداد بيماران بستري به ازاي ۱۰۰ هزار نفر جمعيت در يک روز زير سه نفر است که با جابهجا شدن چند نفر بستري در يک روز ممکن است اين رنگ بندي تغيير کند.
وي با بيان اينکه روند بيماري اهميت دارد و رنگ بندي همه چيز را در خصوص نحوه انتقال، شدت و سرايت بيماري نشان نمي دهد افزود: از ارديبهشت پيش بيني شده بود با اين سطح قرنطينه احتمال ميرفت افزايش بيماري داشته باشيم که اين افزايش نيز در استان مشاهده شد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي دزفول گفت: کاهش آمار بيماران کرونايي بستري در استان به علت رعايت پروتکل هاي بهداشتي توسط مردم در پي اعتماد به هشدارها بود و ماحصل آن کاهش بيماران بستري بود.
وي افزود: اما اين کاهش حدود يک سوم پيک است يعني اگر قبلا روزانه ۳۰ بيمار در بيمارستان هاي تحت پوشش علوم پزشکي دزفول بستري مي شدند الان متوسط بستري به ۱۰ تا ۱۲ بيمار رسيده و همچنان چگالي تست ما بالاي ۳۰ درصد است و از هر ۱۰۰ بيماري که تست مي شوند ۳۰ نفر مثبت مي شوند.
پريدار با بيان اينکه قدرت بازگشت بيماري در هر زماني وجود دارد گفت: طبق محاسباتي که صورت گرفته از جمعيت ۸۰۰ هزار نفري جمعيت تحت پوشش اين دانشگاه، هنوز ۶۵۰ هزار نفر با اين ويروس مواجه نشده اند و اين نشان مي دهد همچنان در معرض خطر هستيم و اگر رعايت نکنيم دوباره وارد وضعيت قرمز خواهيم شد.
پريدار گفت: گزارشات حاکي است که پروتکلها در شهرهاي شمال خوزستان کامل رعايت نشده و در برخي موارد نيروي انتظامي براي جلوگيري از برگزاري عروسي، عزا و باغ ويلاها ورود کرده که مجموع اين عوامل باعث شده آمار افزايش يابند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي دزفول افزود: بخش اقتصادي يک متغير مهم است که با بازگشايي مراکز تجاري و بازار آمار بيماران کرونايي را افزايش داد ولي تبعات محدود کردن فعاليت هاي اقتصادي کمتر از تلفات کرونا نيست، از طرفي نميتوان وضعيت مدارس، دانشگاه ها و کنکور را اينگونه نگه داشت پس بايد موارد غيرضروري را حذف کرد.
وي با بيان اينکه امکان ندارد بازگشايي صورت گيرد و آمار افزايش نيابد گفت: ماسک يکي از قوي ترين ابزارهاي بين المللي و يکي از پنج پروتکل بهداشتي است که بايد رعايت شود که بايد با قيمت مناسب در اختيار مردم قرار گيرد و اينکه مردم بايد بدانند خودشان نيز به سادگي مي توانند در منزل ماسک توليد کنند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي دزفول در خصوص عزاداري محرم نيز گفت: هرکجا تجمع باشد نميتوان به صورت ۱۰۰ درصد بيماري کوويد۱۹ را کنترل کرد اما تصميم اين است که طبق مصوبات ملي و استاني مراسم ها بايد برگزار شود که بايد ديد چطور بايد برخورد کرد، فاصله اجتماعي بايد رعايت شود، عزاداري ها در فضاي سربسته نباشد يا سقف مکان ارتفاع ۶ متري داشته باشد و تهويه داشته باشد.
وي متولي اين مراسم ها را سازمان تبليغات اسلامي دانست و افزود: نذورات بايد به صورت بسته بندي توزيع شود و عزاداران حتما ماسک داشته باشند ضمن اينکه امکان رعايت پروتکل ها در جمعيت چندهزار نفري وجود ندارد.