بازسازی ۱۴۸۷ واحد تخریبی در زلزله کرمانشاه باقی مانده است

تسنيم/ مديرکل مديريت بحران استانداري کرمانشاه گفت: از مجموع واحدهاي تخريبي ناشي از زلزله کرمانشاه، بازسازي ۱۴۸۷ واحد به دليل مشکلات حقوقي باقي مانده است.
جليل بالايي، مديرکل مديريت بحران استانداري کرمانشاه اظهار داشت: در چند سال اخير در کنار مسائل و مشکلات مختلف از جمله تحريم، بيکاري و مشکلات اقتصادي با زلزله و سيل مواجه شديم که با خط مشي تعيين شده از سوي مقام معظم رهبري خسارتها کاهش يافت.
وي با بيان اينکه تاکنون حدود 1000 روز از حادثه زلزله گذشته است عنوان کرد: طي اين مدت 131 هزار واحد مسکوني، خدماتي، صنفي، تجاري و کشاورزي تعمير يا از نو ساخته شد.
بالايي با اشاره به اينکه از اين تعداد 41 هزار واحد تخريبي بودند و 67 هزار واحد نيازمند مرمت بود که در اين مدت تعمير شدند گفت: 22 هزار واحد صنفي، دامي و صنعتي آسيبديده وجود داشت که 22 هزار و 703 واحد بازسازي شد.
مديرکل مديريت بحران استانداري کرمانشاه افزود: در حوزه خدمات و صنف 15 واحد صنعتي، کشاورزي و توليدي آسيبديده از زلزله باقي مانده بود که اکنون مراحل پاياني را طي ميکنند.
وي عنوان کرد: در بخش واحدهاي احداثي 1487 واحد به دليل مشکلات حقوقي، سند مالکيت باقي مانده است که بازسازي آنها در سال 98 آغاز شد.
بالاي با بيان اينکه مدارس استان به دليل تجمع جمعيتي جزو مراکز حساس از نظر مديريت بحران است گفت: در 1000 روز بعد از زلزله 1000 کلاس درس در شهر و روستا ساخته شد.
وي افزود: حداکثر مدارس آسيبديده کمتر از 50 مورد بود اما با کمک خيران 78 مدرسه تخريب و با 415 کلاس بازسازي شدند و 145 ميليارد تومان ازطرف اين خيران جمعآوري شد.
وي با اشاره به بازسازي مراکز بهداشتي، بيمارستانها و مراکز فوريتهاي پزشکي عنوان کرد: در زلزله 247 مرکز بهداشتي و درماني آسيب ديد که تاکنون 240 مورد آن بازسازي شده و در حال بهرهبرداري هستند.
بالايي با اشاره به وضعيت مساکن مهر آسيبديده از زلزله عنوان کرد: بازسازي واحدهاي داراي بيمه با کمک 300 ميليارد توماني بيمه به سرعت آغاز شد و اکنون بازسازي دو بلوک باقي مانده است.
وي با بيان اينکه از سال 96 تاکنون 8246 مورد پس لرزه در استان ثبت شده است گفت: 149 مورد از اين تعداد بالاتر از چهار ريشتر، 16 مورد بالاتر از پنج مورد و يک مورد 6.4 ريشتري رخ داد و تمام اين پس لرزهها هيچ خسارتي به استان وارد نکردند.