رشد ۱۴ درصدی مصرف آب در شیراز؛ کمبود ۴۰ هزارمتر مکعبی آب

ايسنا/ معاون بهرهبرداري و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب شيراز گفت: با توجه به الحاق روستاهاي اقماري و شيوع کروناويروس، امسال شاهد افزايش ۱۴ درصدي مصرف آب در محدوده تحت مديريت اين شرکت بودهايم.
حسام خسروي، معاون بهرهبرداري و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب شيراز سهشنبه ۴ شهريور با بيان اينکه امسال و با استفاده از سيستمهاي تله متري و کنترل ثبت دقيق وضعيت آبرساني، امکان توزيع آب موجود به شکل يکسان در کُل نقاط شهر شيراز فراهم شده است، گفت: سالهاي گذشته کمبود آب منجر به افت فشار و قطع آب در مناطق جنوبي شهر و بروز تنشهاي اجتماعي ميشد.
خسروي در عين حال افزايش ميزان مصرف آب از ابتداي امسال تاکنون را يادآور شد و با تاکيد براينکه آبفا در توزيع آب موجود، عدالت را براي نقاط مختلف شهر رعايت ميکند، گفت: ظرفيت توليد آب توسط اين شرکت به طور متوسط ۵۳۳ هزار مترمکعب در شبانهروز است حال آنکه با توجه به افزايش جمعيت شيراز در تابستانها، شيوع کروناويروس و الحاق برخي روستاها به اين شهر، براي گذر از تابستان نيازمند بيش از ۶۸۰ متر مکعب آب در شبانهروز هستيم.
خسروي با بيان اينکه امسال ۲۵ هزار انشعاب جديد در شيراز اضافه شده است، تعداد انشعابهاي آب اين شهر را ۷۵۸ فقره اعلام و خاطرنشان کرد: در تابستان به دليل مهاجرت شهرونداني از شهرستانهاي جنوبي فارس و همچنين برخي از ساکنان استانهاي جنوبي به شيراز و البته الحاق روستاهاي جديد، جمعيت شهرستان شيراز به بيش از ۲ ميليون و ۴۰۰ هزار نفر رسيده است.
معاون آب شرکت آبفاي شيراز همچنين با بيان اينکه بار اصلي تامين آب مورد نياز شيراز بر روي منابع زيرزميني است، گفت: ۱۹۰ حلقه چاه حدود ۸۰ درصد و خط انتقال آب از سد درود زن مابقي آب کلانشهر شيراز را تامين مي کند.
خسروي با اشاره به اقدامات انجام شده براي کاهش اثرات تنش آبي تابستان امسال گفت: شرکت آبفا با حفر، تجهيز، راه اندازي و بهسازي ۱۹ حلقه چاه، ۳۹ هزار متر مکعب در شبانه روز به ظرفيت توليد اضافه کرده است؛ از طرفي خط اول انتقال آب از سد درودزن ۹۵ هزار متر مکعب آب در شبانه روز را تامين مي کرد که با بهرهبرداري از فاز اول خط دوم آبرساني با ظرفيت ۷۵۰ ليتر بر ثانيه معادل ۶۵ هزار متر مکعب بر ثانيه در شبانه روز وارد مدار بهره برداري شده است.
وي با اشاره به مصرف زياد آب ناشي از افزايش دما در تابستان، الحاق روستاها و کرونا افزود: عليرغم اقدامات انجام شده براي تامين آب، هنوز هم افزون بر ۴۰ هزار متر مکعب بر ثانيه کمبود آب وجود دارد که در برخي مناطق شهر باعث افت فشار و بعضا قطعي آب منجر ميشود.
معاون بهره برداري و توسعه آب شرکت آبفا شيراز با اشاره به شبکه توزيع آب غير استاندارد روستاهاي تازه الحاق شده به اين کلانشهر، گفت: شبکه توزيع آب غير استاندارد، نبود منابع آب مناسب و انشعاب هاي غير مجاز زياد در روستاهاي الحاق شده، يکي از مسائل تاثير گذار در تامين آب است.
خسروي با بيان اينکه آب منتقل شده از طريق فاز اول خط دوم انتقال آب درودزن، به مخزن دوکوهک تحويل ميشود، گفت: براي انتقال آب از مخزن دوکوهک به مخزن معاليآباد و انتقال نهايي به جنوب شيراز يک خط لوله ۶۰۰ ميليمتري به طول ۱۲ کيلومتر طي ۳ ماه اجرا شده است.
به گفته اين مقام مسئول مهمترين پروژهاي که ميتواند تنش آبي سالهاي آينده شهر شيراز را مرتفع کند، اجراي فاز تکميلي خط دوم انتقال آب از سد درودزن به شيراز و همچنين خط انتقال آب از مخزن دوکوهک به مخزن معاليآباد است.
خسروي در خصوص برنامههاي آتي مربوط به آبرساني شيراز را اجراي ادامه خط انتقال ۶۰۰ ميلي متر دوکوهک از پل جهاد تا پل معالي آباد، بازسازي مخازن ميانرود به حجم ۳۰ هزار متر مکعب، ساخت مخزن حسين آباد به حجم ۲۰ هزار متر مکعب، حفاري ۶ حلقه چاه آبرفتي و آهکي و نيز بازسازي درب چاه از برنامه هاي بهبود وضعيت آبرساني اعلام کرد.
معاون شرکت آبفاي شيراز گفت: از ديگر برنامه هاي آتي براي بهبود وضعيت آبرساني به کلانشهر شيراز اجراي ۷۰ کيلومتر شبکه توزيع آب در مناطق جنوب و مرکز شهر و روستاهاي اقماري، تکميل سيستم هاي تله متري و کنترل تاسيسات در شبکه توزيع آب، ساخت ۲ باب ايستگاه پمپاژ، اجراي خطوط آبرساني حدود ۲۰ کيلومتر، اجراي بخشي از رينگ شرقي آبرساني از مخزن ۴۰ هزار ميانرود تا منطقه سلطان آباد و شهرک صنعتي، اجراي خط جمع آوري چاه هاي حديد الحفر آب زنگي و اجراي خط رفت و برگشت اراضي برف فروشان است.
در تابستان امسال و عليرغم بهرهبرداري از فاز يک خط دوم انتقال آب از سد درودزن به شيراز، بخشهايي از جنوب و جنوب شرقي اين شهر، دچار افت فشار آب و حتي قطعي طولاني مدت آب بوده است.