جابهجایی روستاهای سیلزده خوزستان منتفی شد

ايرنا/ مديرکل بنياد مسکن انقلاب اسلامي خوزستان گفت: جابهجايي روستاهاي سيل زده غرب خوزستان که به دليل واقع شدن در حريم و يا بستر رودخانه در جريان سيل فروردين ماه ۱۳۹۸ متحمل خسارت سنگين شدند به دليل پيامدهاي اجتماعي و هزينهزياد منتفي و از دستور کار خارج شد.
مسعود انصاريان، مديرکل بنياد مسکن انقلاب اسلامي خوزستان اظهار کرد: به منظور ايمن سازي ۱۶روستاي غرب خوزستان واقع در حريم يا بستر رودخانه دايکهايي احداث شده تا در صورت بروز سيلاب احتمالي، اين روستاها محفوظ بمانند و آب وارد منازل نشود.
وي با اشاره به اينکه براي جا بهجايي اين روستاها به نقاط امنتر مقاومتهايي از سوي اهالي صورت گرفت افزود: بنياد مسکن انقلاب اسلامي با درک، تدابير فني و حفاظتي براي اين روستاها در نظر گرفت و در نهايت بازسازي اين روستاها به صورت "درجا" صورت گرفت.
مديرکل بنياد مسکن انقلاب اسلامي خوزستان با بيان اينکه پس از وقوع سيلاب بي سابقه، مطالعاتي براي امکان سنجي جا بهجايي روستاهاي در معرض خطر سيلاب در حاشيه رودخانه هاي کرخه و دز صورت گرفت افزود: بنياد مسکن براي ايمن سازي اين روستاها وارد عمل شد و با رعايت موازين فني اقدام به ايمن سازي و ايجاد دايک هاي حفاظتي و احداث خانه هاي روستايي با ارتفاع مناسب کرد تا در صورت ورود آب به روستاها، جريان سيلاب وارد منازل نشود.
در جريان سيلاب بي سابقه فروردين ماه ۱۳۹۸ که با طغيان رودخانه هاي کارون، دز و کرخه همراه بود حدود ۹۰ روستاي غرب خوزستان در محاصره سيل قرار گرفتند و عمليات امداد رساني به اين روستاها تنها از طريق هوا و قايق صورت گرفت.
اين سيلاب بيش از ۱۶۰ هزار ميليارد ريال به زيرساختهاي خوزستان خسارت زد و بيش از ۲۰۰هزار هکتار از اراضي کشاورزي را زير آب برد.
بيشترين حجم خسارت سيلاب در روستاهاي دشت آزادگان، حميديه، شوش، شوشتر و هويزه گزارش شد.
اين سيلاب به ۲۵هزار و ۸۲۵ واحد روستايي خسارت زد.
عمليات مرمت واحدهاي آسيب ديده روستايي خوزستان ناشي از سيلاب به پايان رسيده و روند احداث بيش از پنج هزار واحد مسکوني روستايي در شرف پايان است.