نماد آخرین خبر

چه کسانی باید حتما واکسن آنفلوانزا بزنند؟

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
چه کسانی باید حتما واکسن آنفلوانزا بزنند؟

خبرآنلاين/ عضو کميته علمي ستاد مبارزه با کرونا با توجه به فراگيري بيماري کرونا در کشور به افراد مبتلا به بيماري‌هاي زمينه‌اي، سالمندان، زنان باردار و کادر پزشکي توصيه کرد که حتما واکسن آنفلوانزا را بزنند.

مسعود مرداني متخصص بيماري هاي عفوني روز پنج شنبه در پاسخ به اين سوال که چه کساني امسال بايد واکسن آنفلوانزا را حتما بزنند، اظهار داشت: بيماران قلبي، ريوي و کليوي، مبتلايان به ديابت، ايدز، سرطان و نقص سيستم ايمني، مستعد بيماري آنفلوانزا هستند و بايد نسبت به آن واکسينه شوند.
وي ادامه داد: افراد داراي بيماري هاي مزمن، مصرف کنندگان داروهاي کورتن، پيوند شدگان، کساني که شيمي درماني و راديوتراپي مي شوند، حتما اين واکسن را تزريق کنند.
متخصص بيماري عفوني افزود: برخي زنان باردار در سال‌هاي گذشته پيگيري جدي براي تزريق واکسن آنفلوانزا نمي کردند اما امسال با توجه به شرايط موجود به آنان توصيه مي شود که حتما نسبت به تزريق واکسن اقدام کنند.
مرداني با يادآوري اين که کوتاهي کادر پزشکي در تزريق واکسن کار نادرستي است، تصريح کرد: کادر پزشکي اعم پزشکان، پرستاران و تکنسين هاي اورژانس در اولين فرصت بايد اين واکسيناسيون را انجام دهند.
وي زمان مناسب تزريق اين واکسن را اواخر شهريور و اوايل مهر اعلام کرد و گفت: وزارت بهداشت در تلاش است تا در روزهاي آينده اين واکسن عرضه شود.

نگراني هاي جدي از تلفيق کرونا و آنفلوانزا در فصل پاييز
وي با يادآوري اين که تلفيق کرونا و آنفلوانزا در فصل پاييز نگران هاي جدي را ايجاد کرده است، گفت: اين موضوع فقط مربوط به ايران نيست و کشورهاي نيمکره شمالي دنيا، نگران اين مشکل هستند.
متخصص بيماري هاي عفوني با يادآوري اين که در تشخيص بيماري تفکيک کرونا و آنفلوانزا کار بسيار سختي است، تصريح کرد: پزشکان در برخي موارد در افتراق اين ۲ بيماري دچار مشکل مي شوند.
مرداني ادامه داد : اگر افراد واکسن آنفلوانزا را بزند، آنان با درصد قابل توجهي مبتلا به اين بيماري نمي شوند و در نتيجه پزشکان مي‌توانند بر روي کرونا متمرکز شوند.

مردم از سفرهاي پايان شهريور صرف نظر کنند
وي به مردم توصيه کرد که براي کنترل و پيشگيري از بيماري کرونا از سفرهاي پايان شهريور صرف نظر کنند تا شاهد موج سوم بيماري در کشور نباشيم.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي به وضعيت خاص کشور در مورد همه گيري کرونا اشاره کرد و گفت: مردم براساس عادات چندين ساله شايد بخواهند در روزهاي آينده به سفر بروند که از آنان خواهش مي کنيم در اين موضوع تجديد نظر کنند.
مرداني، سفرها را يکي از عوامل انتقال بيماري اعلام کرد و گفت: بهتر بود مردم در تعطيلات اخير از رفتن به مسافرت خودداري مي‌کردند.
وي به کاهش مبتلايان و بستري‌هاي در بيمارستان در روزهاي اخير اشاره و تصريح کرد: در روزهاي اخير تعداد مبتلايان و بستري‌ها کاهش يافته است که ماسک در اين موضوعات بسيار موثر بوده است.
عضو کميته علمي ستاد مبارزه با کرونا همچنين اظهار داشت: استفاده همگاني از ماسک از ۱۵ تير ماه اجباري شد و اين کار تا حد زيادي در کنترل کرونا موثر است.
مرداني بر لزوم پرهيز از حضور در تجمعات تاکيد کرد و گفت: مردم بايد از حضور در تجمعات غيرضروري خودداري کنند، در حال حاضر مراکز خريد فوق العاده شلوغ هستند و بايد سعي کنيم از حضور در اين مکان‌ها خودداري کنيم تا چرخه انتقال ويروس متوقف شود و شاهد موج سوم بيماري در کشور نباشيم.

دانش آموزان سفير سلامت
وي همچنين هر دانش آموز را سفير سلامت در خانه توصيف کرد و گفت: لازمه اين کار ارائه آموزش‌هاي لازم به دانش آموزان است تا پيام‌هاي صحيح بهداشتي به خانه‌ها منتقل شود.
متخصص بيماري هاي عفوني افزود: در صورتي که بچه‌ها آموزش لازم در اين زمينه را فراگيرند، مي‌توانند سفير سلامت باشند به عبارتي پيام آور سلامت براي خود و ساير اعضاي خانواده باشند.
مرداني تاکيد کرد: در گذشته انتقال پيام‌هاي بهداشتي به خانه‌ها به راحتي مقدور نبود اما امروز با بهره‌گيري از توان دانش آموزان، مي‌توان پيام هاي صحيح بهداشتي را به خانه ها منتقل کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar