اورژانس ۱۱۵ چهارمحال و بختیاری با کمبود ۳۰۰ تکنسین مواجه است

ايرنا/ مديرمرکز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشکي چهارمحال و بختياري با اشاره به ماموريت هاي اين بخش گفت: پايگاههاي اورژانس شهري، روستايي و جادهاي استان با کمبود ۳۰۰ تکنسين مواجه است.
محمد حيدري، مديرمرکز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشکي چهارمحال و بختياري روز دوشنبه افزود: استاندارد نيرو و تکنسين در هر پايگاه اورژانس ۹.۲ نفر است که متوسط نيروي تکنسين در پايگاههاي اورژانس استان پنج نفر است.
به گفته وي، نياز به نيرو در پايگاههاي اورژانس، هماکنون از طريق افزايش شيفيت و اضافه کاري و همچنين استفاده از ظرفيت تکنسينهاي بيمارستاني تامين ميشود.
وي، با اشاره به اينکه هفت پايگاه جديد آماده بهرهبرداري است، افزود: با فعال شدن اين پايگاهها کمبود نيرو در پايگاهها افزايش پيدا ميکند.
به گفته وي، در استان ۵۱ پايگاه اورژانس فعال است که از اين تعداد ۱۸ پايگاه شهري و ۳۲ پايگاه جادهاي است که ۳۵۰ تکنسين دراين پايگاههاي فعاليت دارند.
وي اظهار داشت: در استان ۸۱ دستگاه آمبولانس، يک دستگاه اتوبوس آمبولانس و يک باب بيمارستان صحرايي با ظرفيت ۳۶ تخت بيمارستاني فعال است که توسعه تجهيزات خودرويي به خصوص خودروهاي کمکدار براي مناطق سختگذر در استان يک اولويت است.
حيدري، با اشاره به اينکه از ابتداي سالجاري تاکنون ۱۲۰ هزار تماس با مرکز مديريت اورژانس استان برقرار شده است، گفت: از اين تعداد ۱۳ هزار تماس مزاحمت تلفني و ۱۰ درصد تماسها نيز مشاوره بوده است.
وي اظهار داشت: در سالجاري ۱۳ هزار ماموريت توسط تکنسينهاي اورژانس استان انجام شده است که چهار هزار ماموريت در خصوص بيماري قلبي و عروقي و چهار هزار و ۵۰۰ تماس تصادفي بوده است.
به گفته وي، در اين مدت ۵۸ مورد تماس در خصوص مسموميت با مونوکسيدکربن، ۱۷ زايمان در آمبولانس و ۱۵ مورد غرق شدگي بوده است.
حيدري اظهار داشت: در اين مدت يکهزار ماموريت کرونايي در استان انجام شده و در هر شهرستان براي جابهجايي بيماران کرونايي از مراکز درماني به بيمارستان و يا بين بيمارستاني يک آمبولانس اختصاص داده شده است.
۲۶ شهريورماه سالروز تاسيس اورژانس ۱۱۵ است.
چهارمحال و بختياري داراي ۱۰ شهرستان با جمعيتي افزون بر ۹۷۹ هزار نفر است.