نماد آخرین خبر

خیز مجدد کرونا در تهران و چند استان دیگر

منبع
انتخاب
بروزرسانی
خیز  مجدد کرونا در تهران و چند استان دیگر

انتخاب/ معاون بهداشت وزير بهداشت از خيز مجدد کرونا در تهران و برخي استانهاي ديگر خبر داد و گفت: ميزان بيماران ناشي از اين بيماري در تهران، طي يک هفته گذشته و در مقايسه با هفته قبل از آن، دو برابر شد.

دکتر عليرضا رييسي معاون بهداشت وزير بهداشت ضمن اشاره به گذشت حدود هفت ماه از شيوع کرونا در کشور و همچنين پيچيدگي هاي ويروس کرونا با رفتارهاي ناشناخته و عجيب، گفت: اما با اين حال اين ويروس يک صداقتي هم در وجودش هست و آن اين است ک هر کسي به قلمرويش وارد شود را حتما مبتلا مي کند و تنها چيز ثابت در دنيا درباره اين ويروس همين موضوع است. بنابراين هر زمان ميزان رعايت پروتکلهاي بهداشتي پايين مي آيد، خيز بيماري شروع مي شود؛ اين افت و خيزها را در اين بيماري زياد مشاهده کرده ايم.
وي افزود: اسفندماه که اين بيماري شروع شد و اوج گرفت؛ ابتدا موارد بيماري را در دو استان قم و گيلان داشتيم و سپس کل کشور و بعد از آن شاهد بوديم مردم بسيار خوب پروتکلها را رعايت کردند و مسافرتها نيز کم شد و به اين ترتيب شاهد افت بيماري بوديم تا ارديبهشت ماه که تقريبا بيماري به سمت مهار شدن حرکت مي کرد.
رييسي ادامه داد: بعد از آن در تعطيلات عيد فطر دوباره مسافرتها شروع شد و عدم رعايت پروتکلها را شاهد بوديم؛ به طوري که ميزان رعايت پروتکلها در فرودرين ماه ۷۸ درصد و در اواخر ارديبهشت و اوايل خرداد به حدود ۱۷.۵ درصد رسيد و به دنبال آن خيز شديد بيماري را در اواخر خرداد و مردادماه شاهد بوديم.
وي افزود: بعد از آن نيز مجددا رعايت پروتکلها و زدن ماسک را شاهد بوديم و مسافرتهاي آنچناني نداشتيم و اين موضوع باعث افت مجدد بيماري شد. به اين ترتيب اواخر مردادماه شاهد افت بيماري بوديم؛ به طوري که ميزان بستري ها و مرگ و مير ناشي از اين بيماري کاهش يافت.
معاون وزير بهداشت ادامه داد: اما در حال حاضر و بعد از تعطيلات اخير، عده قليلي از مردم رعايت نکردند و مسافرتها آغاز شد. اين درحالي است که ثابت شده مسافرت رفتن باعث خيز مجدد بيماري مي شود و اين اتفاق متاسفانه دارد مي افتد؛ به طوري که هفته پيش نسبت به هفته قبل از آن، شروع خيز مجدد بيماري را شاهد هستيم و به عنوان مثال در تهران در مقايسه دو هفته اخير با يکديگر، ميزان بيماران از روزانه ۹۰۰ بيمار به ۱۸۰۰ بيمار افزايش يافت؛ يعني طي يک هفته ميزان بيماران و بستري ها دو برابر شد.
وي گفت: در برخي استانهاي ديگر هم شاهد خيز بيماري هستيم و اميدواريم بتوانيم دوباره با رعايت پروتکلها بتوانيم اين خيز را مهار کنيم و به آرامش نسبي بازگرديم.
رييسي همچنين گفت: از گروه بزرگي از مردم که پروتکلها را رعايت مي کنند سپاسگزاريم و مردم بدانند همکاران بهداشتي و درماني ما در سراسر کشور شبانه روز وقت مي گذارند و دچار خستگي زيادي هستند و اين مي تواند بر روي خود اين عزيزان تيز اثر بگذارد. بسياري از همکاران در مواجهه با بيماران، خود نيز در معرض خطر هستند. بنابراين مردم پروتکلها را جدي بگيرند؛ فاصله گذاري اجتماعي، زدن ماسک و شست و شوي دستها مواردي هستند که قطعا مي توانند در کنترل بيماري موثر باشند.
رئيسي در ادامه صحبت هايش درباره آنفلوآنزا نيز گفت: کشورهايي که اکنون در فصل سرما هستند و در گذشته شاهد اپيدمي آنفلوآنزا در آن کشورها بوديم، اکنون به طور خيلي چشمگيري ميزان شيوع اين بيماري در آن کشورها کاهش يافته است؛ يعني ميزان شيوع آنفلوآنزا تقريبا يک دهم قبل شده است. زيرا رعايت مسائل بهداشتي براي بيماري‌هاي تنفسي واگيردار همين مسائلي است که براي عدم ابتلا به کرونا نيز رعايت مي‌شود؛ مواردي مانند فاصله‌گذاري اجتماعي، عدم تجمع و زدن ماسک در کاهش موارد ابتلا به آنفلوآنزا نيز بسيار موثر است.
وي افزود: با توجه به اينکه بيش از ۷۴ درصد مردم در کشور در حال استفاده از ماسک هستند، انتظار ما هم اين است که در پاييز پيش رو ميزان شيوع بيماري آنفلوآنزا بسيار پايين‌تر از سال قبل باشد. همين اقداماتي که براي جلوگيري از انتقال بيماري کرونا انجام مي‌شود براي عدم ابتلا به آنفلوآنزا هم موثر است.
وي درباره واکسن آنفلوآنزا نيز تصريح کرد: نبايد فراموش کنيم اين واکسن حدود ۴۰ درصد در پيشگيري از بيماري نقش دارد؛ اين يعني افرادي که واکسن آنفلوآنزا تزريق مي‌کنند در برابر بيماري ۱۰۰ درصد ايمن نخواهند بود؛ زيرا آنفلوآنزا ويروسي است که مرتبا خود را تغيير مي‌دهد و مي‌تواند از دست سيستم ايمني بدن فرار کند؛ البته اين موضوع تازه‌اي نيست و هرسال واکسن آنفلوآنزا همين منيزان ايمني ايجاد مي‌کرده است.
وي در پاسخ به اين سوال که تزريق واکسن آنفلوآنزا به چه کساني توصيه مي‌شود، اظهار کرد: افراد در معرض خطر و کساني که از نظر ابتلا به بيماري آسيب‌پذير هستند بايد واکسن را تزريق کنند. اين افراد شامل خانم‌هاي باردار، افرادي که تحت شيمي‌درماني هستند، کساني که بيماري تنفسي مزمن دارند، کساني که تحت عمل پيوند قرار گرفتند، افراد دياليزي، افراد سالمند بالاتر از ۶۵ سال و... همگي واجد شرايط دريافت واکسن آنفلوآنزا هستند.
رئيسي ادامه داد: براي افراد تحت پوشش ما در سطح مراکز بهداشتي درماني روستاها، حاشيه شهرها و ... تصميم‌گيري شد تا مادران باردار همگي مورد واکسيناسيون رايگان قرار گيرند، حتي مادران باردار که تحت پوشش ما نيستند مي‌توانند به مراکز ما در سطح شهر يا روستا مراجعه کنند و پس از ثبت کد ملي واکسن آنفلوآنزا دريافت کنند. به جز افراد نام برده شده براي ساير افراد توصيه نمي‌کنيم که اقدام به تزريق واکسن کنند. به نوجوانان، ميانسالان و افراد سالم توصيه مي‌کنيم نکات بهداشتي را رعايت کنند.
وي افزود: تعداد قابل توجهي واکسن وارد داروخانه‌هاي سطح شهر خواهد شد که آنهم براي افراد داراي بيماري و سالمند است که با مراجعه به داروخانه و ثبت کد ملي واکسن دريافت کنند. اميد داريم تا آخر شهريورماه و هفته اول مهر واکسن به دستمان برسد. همه‌ دنيا متقاضي دريافت واکسن آنفلوآنزا هستند، اين درحالي است که ميزان توليد واکسن در دنيا نيز محدود است.

 

همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان تهران را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر تهران در تلگرام :
https://t.me/joinchat/AAAAAEL87VCgty_dN5BJCQ
آخرين خبر تهران در اينستاگرام :
https://instagram.com/online.tehran