نماد آخرین خبر

فاصله اجساد بیماران مبتلا به کرونا از منبع آب‌های زیرزمینی

منبع
ايسنا
بروزرسانی
فاصله اجساد بیماران مبتلا به کرونا از منبع آب‌های زیرزمینی

ايسنا/ محققان موسسه ملي تحقيقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران نکاتي را در خصوص اهميت تعداد اجساد و فاصله آن‌ها از منبع آب‌هاي زيرزميني بيان کرده‌اند.

محققان موسسه ملي تحقيقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران در پاسخ به اين پرسش که نحوه خاکسپاري اجساد بيماران مبتلا به کرونا به چه صورت است مي‌گويند: فقط افراد آموزش‌ديده مي‌توانند مسئوليت رسيدگي به روند تدفين را بر عهده داشته باشند. کليه افراد اعم از کارکنان مراقبت بهداشتي و يا تدفين که با جسد ارتباط دارند بايد اقدامات احتياطي از جمله بهداشت دست‌ها قبل و بعد از تماس با جسد و محيط اطراف و استفاده از وسايل حفاظت فردي مناسب با توجه به ميزان تماس با جسد، مانند گان و دستکش را رعايت کنند.
اگر احتمال خروج مايعات و يا ترشحات از بدن اجساد وجود داشته باشد، کارکنان بايد از وسايل محافظ صورت شامل شيلد حفاظتي، ماسک و عينک محافظ استفاده کنند. تماس با جسد و انتقال و جابه‌جايي آن بايد به حداقل رسانده شود.
محلي که در آن جسد براي آماده‌سازي جهت تدفين قرار مي‌گيرد، بايد پس از انجام کار با آب و مواد شوينده شسته شود و پس از آن با مايع سفيدکننده حداقل ۰.۱ درصد يا الکل ۷۰ درصد ضدعفوني شود. تجهيزات مورد استفاده براي اين کار هم بايد ضدعفوني شوند. اين مواد ضدعفوني‌کننده حداقل بايد يک دقيقه روي سطوح بمانند. نيازي به کيسه مخصوص حمل جسد جز در موارد خاص(مانند امکا ن نشت مايعات از جسد) نيست. جسد بايد با پارچه پوشانده شود و نياز به ضدعفوني کردن آن قبل از انتقال به محل دفن وجود ندارد.
ديدن جسد توسط اعضاي خانواده به شرط عدم تماس با جسد و لمس آن با رعايت دستورالعمل‌هاي بهداشتي امکان‌پذير است. کودکان، افراد بالاي ۶۰ سال و کساني که مشکلات ريوي، قلبي يا ضعف ايمني دارند، نبايد در مراسم حاضر باشند. علاوه بر آن، کسي که نشانه‌هاي تنگي‌نفس و سرفه دارد نيز نبايد در مراسم حاضر باشد مگر اين که از ماسک مناسب استفاده کند. همچنين براي انتقال جسد، ماشين حمل‌ونقل خاصي نياز نيست و لزومي ندارد که براي تدفين افراد متوفي عجله‌اي وجود داشته باشد. براي اين کار بايد به قواعد و سنت‌هاي فرهنگي و مذهبي در اين زمينه احترام گذاشته شود.
حداقل فاصله‌ي بين محل دفن و منبع آب‌هاي زيرزميني نيز بايد بر اساس معيارهاي زير باشد.
اگر تعداد اجساد چهار و يا کمتر است، فاصله از منبع آب‌هاي زيرزميني ۲۰۰ متر؛ اگر اجساد پنج تا ۶۰ عدد هستند، فاصله از منبع آب‌هاي زيرزميني ۲۵۰ متر و اگر تعداد اجساد ۶۰ يا بيشتر است اين فاصله بايد ۳۵۰ متر باشد.
اگر در هر صد متر مربع ۱۲۰ جسد به خاک سپرده شوند فاصله‌ي آن‌ها از منبع آب‌هاي زيرزميني بايد ۳۵۰ متر باشد. کف قبر بايد حداقل دو متر بالاي آب‌هاي زيرزميني باشد.

همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان تهران را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر تهران در تلگرام :
https://t.me/joinchat/AAAAAEL87VCgty_dN5BJCQ
آخرين خبر تهران در اينستاگرام :
https://instagram.com/online.tehran