استفاده از مرگ موش توسط فدراسیون کوهنوردی در طبیعت
آنا/ چندي پيش فدراسيون کوهنوردي در صفحه رسمي خود اعلام کرد که در پناهگاه سرچال از مرگ موش استفاده کرده است که همين موضوع باعث ايجاد حواشي زيادي براي اين فدراسيون شد.
چندي پيش پستي از سوي فدراسيون کوهنوردي در اينستاگرام منتشر شد که براي بار ديگر حاشيه هايي را براي اين فدراسيون ايجاد کرد. حواشي آن به قدري زياد بود که دوستداران طبعيت و حامي حيوانات به آن شديدا واکنش نشان دادند.
در متن اين پست که با عنوان بازسازي و ترميم پناهگاه سرچال واقع در علم کوه مازندران در صفحه رسمي فدراسيون منتشر شده است نکات عجيب و قابل تاملي به چشم مي خورد.
فدراسيون در صفحه رسمي خود نوشت: "خدمات صورت گرفته طي سه روز از ۱۷ تا ۱۹ شهريور ۹۹ شامل : تعمير تراس پناهگاه، جوشکاري درب و پنجرهها، تعويض شيشهها، لمبهکوبي سقف، تعويض چوب تختهاي شکستهشده، تميز کردن شيشهها، راهاندازي آب چشمه، تميز کردن اتاقها، ريختن مرگ موش در اتاقها، جمعآوري زبالهها و انتقال آن به پايين"
نکته اي که باعث شد جنجال در خصوص اين فعاليت ها به وجود آيد و زحمات فدراسيون زير سوال برود ريختن مرگ موش در اتاق هاي پناهگاه سرچال بود!
بعد از انتشار اين پست بسياري از دوستاران محيط زيست و حامي حيوانات از اين کار فدراسيون بسيار شاکي شدند. بسياري معتقد اند که استفاده از سموم بيش از آنکه موش ها را از بين ببرد، پرندگان و حيوانات کوچک را به کام مرگ مي کشاند و در مرحله بعد پس از کشتن موش ها لاشه آنها خوراک ديگر حيوانات بزرگتر خواهد شد. اين مسئله باعث مي شود که اين سموم به چرخه غذايي حيوانات و پرندگان اين منطقه وارد شود و يک فاجعه زيست محيطي رخ دهد.
متاسفانه استفاده از سموم براي از بين بردن موش ها سلامت شهروندان را در طولاني مدت از طريق آب تهديد خواهد کرد زيرا پس از نفوذ اين سموم به يخچال هاي طبيعي اين کوه و آب هاي زير زميني اين منطقه ممکن است سموم از طريق محصولات کشاورزي وارد چرخه غذايي مردم شود.
سوالي که ذهن خيلي از دوستداران را به خود مشغول کرده اما همچنان بي جواب مانده است اين بود که آيا اين عمل با کارشناسي صورت گرفته است؟ آيا ضوابط زيست محيطي درآن رعايت شده است؟ آيا فدراسيون کوهنوردي مي تواند مستقيما بدون هيچگونه هماهنگي دست به چنين کاري بزند؟
بسياري از فعالان زيست محيطي در خواست دارند که فدراسيون کوهنوردي سريعا نسبت به جمع آوري مرگ موش ها اقدام کند تا يک فاجعه زيست محيطي رخ ندهد. متاسفانه اين منطقه با داشتن طبيعتي بکر و دست نخورده زيستگاه حيوانات و پرندگان از گونه هاي محتلف است که اين موضوع مي تواند مشکلات زيادي را ايجاد کند.