نماد آخرین خبر

انهدام بیش از ۴ هزار تن کالای قاچاق توسط اموال تملیکی هرمزگان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
انهدام بیش از ۴ هزار تن کالای قاچاق توسط اموال تملیکی هرمزگان

ايرنا/ مديرکل اموال تمليکي هرمزگان گفت: چهار هزار تُن کالاي قاچاق و متروکه تهديد کننده سلامت شامل مواد بهداشتي، آرايشي و غذايي در سه سال گذشته پس از مراحل قانوني و قضايي توسط اين اداره کل منهدم شده است.

مهدي فتحي، مديرکل اموال تمليکي هرمزگان اظهار داشت: از ابتداي سال جاري تاکنون نيز  چندين محموله شامل پودر ماهي وارداتي(مورد استفاده در مرغداري ها)، کالاهاي آرايشي و بهداشتي غيرمجاز و مضر، مواد خوراکي، ميوه هاي آلوده به سموم کشاورزي غيرمجاز و کالاهاي دخاني غيراستاندارد توسط اين مجموعه نابود شده است.
وي ادامه داد: مسوولان بهداشتي بر سلامت اين موارد نظارت دقيقي داشته و در خصوص سلامت جامعه کوچکترين چشم پوشي و مماشاتي ندارند.
مديرکل اموال تمليکي هرمزگان در بخش ديگري از سخنان خود به کالاهاي قاچاق اشاره کرد و ابراز داشت: نيروي انتظامي و ديگر ظابطان قضايي) مکلف هستند کالاي قاچاق کشف شده را به اين سازمان تحويل داده و صاحب آن را به مراجع قضايي معرفي کنند.
فتحي اضافه کرد: چنانچه صاحب کالا با مدارک مستند بتواند از مراجع قضايي حکم برائت از قاچاق بگيرد کالا بدون هيچ هزينه‌اي به وي برگشت داده مي‌شود.
وي خاطرنشان کرد: براي قسمت بزرگي از کالاهاي کشف شده، پس از رسيدگي دقيق در مراجع رسيدگي کننده و تعزيرات راي برائت صادر مي‌شود.

اموال تمليکي امانت دار بيت المال است
مديرکل اموال تمليکي هرمزگان اضافه کرد: تا زماني که حکم قطعي قاچاق از سوي مراجع قضايي براي کالاهاي مکشوفه صادر نشود سازمان اموال تمليکي به عنوان امانتدار اموال مردم از آنها نگهداري مي‌کند و چنانچه براي کالاها حکم قطعي کالاي قاچاق صادر شود سازمان اموال تمليکي به عنوان امانتدار بيت المال عمل کرده و آن‌ها را تعيين تکليف مي‌کند.
فتحي با اشاره به اينکه اموال تمليکي هرمزگان در ۲ شاخص تعيين تکليف کالاي قاچاق و متروکه رتبه اول و دوم کشور را دارد، اظهار داشت: کالاي قاچاق پس از دريافت حکم قطعي از طريق مزايده در سامانه ستاد - سامانه تدارکات الکترونيکي دولت(ستاد ايران) به نشاني https://setadiran.ir به مزايده گذاشته مي‌شود.
وي با تأکيد بر اينکه نمي‌توان هر کالايي که از گمرک ترخيص نشده را متروکه دانست، تصريح کرد: هميشه مراجعه نکردن صاحب کالا و بازرگان براي ترخيص کالا دليل بر رهاشدن کالا در بندرها محسوب نمي‌شود.
مديرکل اموال تمليکي هرمزگان بيان کرد: گاهي موانع مقرراتي مانع از آن ميشوند که صاحب کالا بتواند مراحل ترخيص را به راحتي به سرانجام برساند و ماندگاري و رسوب کالا در بندر طولاني مي شود.
فتحي تأکيد کرد: به همين دليل هرگاه تسهيلاتي در واردات ايجاد مي‌شود، مقدار فراواني از کالاها از گمرک بندرها به خصوص بندر شهيد رجايي ترخيص مي‌شوند.

۷۸ درصد کالاهاي متروکه اعلامي به اموال تمليکي تعيين تکليف شد
وي خاطرنشان کرد: مقدار کالاهاي متروکه واقعي در بندر شهيد رجايي بسيار پايين بوده و احتمال دارد ميزان کالاهايي که صاحبان آنها پيگير ترخيصشان از گمرک‌ها نيستند به سه هزار کانتينر هم نرسد که در مقايسه با مجموع واردات رقم بزرگي محسوب نمي شود.
مديرکل اموال تمليکي هرمزگان خاطرنشان کرد: اين اداره کل زماني اجازه ورود به تعيين تکليف کالاهاي باقي مانده در بندر را دارد که اعلام شود کالا متروکه است.
به گفته فتحي، ۷۸ درصد کالاهايي که در سه سال گذشته به عنوان متروکه به اين اداره کل اعلام شده‌اند، تعيين تکليف شده‌اند.

فروش يک هزار و ۶۰۰ ميليارد ريالي اموال تمليکي هرمزگان 
وي گفت: براساس برنامه اعلام شده، اداره کل اموال تمليکي هرمزگان  امسال بايد سه هزار و ۷۰۰ ميليارد ريال در آمد کسب کند که تاکنون حدود نيمي از درآمد تکليفي محقق شده است.
مديرکل اموال تمليکي هرمزگان گفت: در نيمه اول سال جاري افزون بر يک هزار و ۶۰۰ ميليارد ريال از اموال تمليکي در قالب مزايده به فروش رسيده است و درآمد به دست آمده به حساب خزانه کشور واريز شده است.
فتحي تصريح کرد: حدود يک هزار ميليارد اين درآمد از فروش کالاهاي قاچاق است که  براساس برنامه‌هاي کشور و براي تقويت مبارزه با قاچاق کالا به کار مي رود.

سازمان اموال تمليکي شفاف‌ترين مزايده را برگزار مي کند
وي يادآور شد: فروش‌هاي اين سازمان به صورت مزايده و بر بستر پايگاه اينترنتي سامانه تدارکات الکترونيکي دولت انجام مي شود و همه فرآيندهاي آن بر بستر وب است.
مديرکل اموال تمليکي بيان کرد: بدين ترتيب افراد نيازي به مراجعه حضوري به اداره کل اموال تمليکي نداشته و مي‌توانند در بستر اينترنت نوع و مشخصات کالا را مشاهده کرده و در مزايده شرکت کنند.
فتحي ابراز داشت: شفاف ترين مزايده‌ها توسط اموال تمليکي انجام مي‌شود و حتي بالاترين مقام هاي سازمان نمي‌دانند يک مزايده در زمان برگزاري داراي چند شرکت کننده است.
وي تصريح کرد: حتي برنده مزايده زودتر از اداره کل اموال تمليکي استان و از طريق سامانه تدارکات الکترونيکي دولت از نتيجه مطلع مي‌شود.

همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان هرمزگان را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر هرمزگان در تلگرام:
https://t.me/joinchat/AAAAAEMf_BpioJfkQL_L2A
آخرين خبر هرمزگان در اينستاگرام :
https://instagram.com/hormozgan.today