نماد آخرین خبر

اصلاح و مرمت بستر ۲۴ رودخانه استان قزوین

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
اصلاح و مرمت بستر ۲۴ رودخانه استان قزوین

باشگاه خبرنگاران/ مدير کل مديريت بحران استانداري قزوين گفت: با اعتباراتي که در اختيار استان قرار گرفت، بستر ۲۴ رودخانه استان که قابليت سيلابي شدن را دارند، اصلاح و مرمت شد.

قدرت اله مهديخاني مدير کل مديريت بحران استانداري گفت: پارسال از تمامي رودخانه‌هاي استان بازديد شد و با اعتباراتي که در اختيار استان قرار گرفت، بستر ۲۴ رودخانه استان که قابليت سيلابي شدن را دارند، اصلاح و مرمت شد.
وي افزود: براي مهار سيلاب، طرح‌هاي آبخيزداري و بند‌هاي مهار سيلاب هر ساله از سوي آب منطقه‌اي اجرا مي‌شود و بر روي دو رودخانه خر رود و حاجي عرب، سد‌هاي مهار سيلاب احداث شده تا از بروز خسارت در شهر‌هاي بويين زهرا و تاکستان جلوگيري شود.
مدير کل مديريت بحران استانداري گفت: ۱۵۷ رشته رودخانه در استان وجود دارد که ۴۷ رشته دائمي است که ۴۱ رودخانه از داخل شهر‌ها عبور مي‌کند و در سال ۹۷ بالغ بر ۳۰۰ ميليارد تومان سيل به استان خسارت وارد کرد.
مهديخاني بيان کرد: شاهد تصرفات گسترده در بستر رودخانه‌هاي استان هستيم که برخي از آن‌ها با صدور مجوز از سوي دولت و برخي نيز با تصرفات شخصي صورت گرفته است که با همکاري آب منطقه‌اي برخي از اين تصرفات خلع يد شده اند.
مهديخاني افزود: با توجه به پيش بيني‌هاي صورت گرفته مبني بر اينکه کشور در مسير ترسالي قرار گرفته است، در سال ۹۸ بيش از ۲۵۰ روستاي استان درگير سيل بودند و اگر بستر رودخانه‌ها آزادسازي نشوند، خسارت گسترده‌اي به شهر‌ها و روستا‌ها وارد مي‌شود.
مديرکل مديريت بحران استانداري درباره لايروبي رودخانه‌هاي استان گفت: در سال‌هاي گذشته لايروبي اتفاق نيفتاده بود، اما از سال گذشته همه شهرداري‌ها پاي کار آمده اند و رودخانه‌هاي داخل شهر‌ها به ويژه در محمودآباد و اسفرورين لايروبي شدند چرا که اين رودخانه‌ها به کانال تبديل شده اند و با کوچک‌ترين بارش، در آن مناطق سيل رخ مي‌دهد.
مهديخاني افزود: لايروبي رودخانه در ۱۵ شهر انجام شده و در ساير شهر‌ها نيز از سوي شرکت‌هاي خصوصي با نظارت شرکت آب منطقه‌اي در حال انجام است.
وي خاطرنشان کرد: در حال حاضر در موضوع لايروبي رودخانه‌ها مشکلي نداريم و امسال ظرف ۳۳ ساعت ۵۸ ميليمتر بارش داشتيم که از سال گذشته بيشتر بود و با توجه به اقدامات صورت گرفته ميزان خسارت سيلاب در استان به کمترين حد ممکن رسيد.
مديرکل مديريت بحران استان تصريح کرد: بيشترين خسارت صورت گرفته در استان ناشي از بروز سيلاب در رودخانه ياليان، خررود و همچنين رودخانه شاهرود در منطقه الموت است و خوشبختانه به دليل فعاليت‌هاي شهرداري در قزوين و لايروبي رودخانه ها، کمترين ميزان خسارت به شهر قزوين وارد شده است.
وي افزود: خوشبختانه هماهنگي خوبي ميان مديريت بحران و دستگاه‌هاي اجرايي در استان براي مديريت بحران وجود دارد.
شيخ الملوکي، مديرکل هواشناسي استان هم در گفت وگوي تلفني با برنامه گفت وگوي ويژه خبري شبکه قزوين گفت: در حال حاضر در استان ۴۴ ايستگاه فعال هواشناسي داريم که به صورت خودکار اطلاعات هواشناسي و بارندگي در استان و سطح کشور را تبادل مي‌کنند.
وي افزود: تمام ايستگاه‌ها باران سنجي استان بايد از آنالوگ به ديجيتال تبديل شود.
مديرکل هواشناسي استان خاطرنشان کرد: در گذشته با کاهش بارندگي روبه رو بوديم و در برخي از سال‌ها با افزايش بارندگي روبه رو بوديم.
شيخ الملوکي تصريح کرد: در شمال استان بارش‌ها بيشتر از ساير نقاط است و امسال ۳۹۹ ميليمتر بارش در الموت ثبت شده است.
وي افزود: ما دچار تغيير اقليم ناشي از گرم شدن زمين و گاز‌هاي گلخانه‌اي شده ايم که اين ناهنجاري‌هاي اقليمي ممکن است در قالب بارش‌هاي شديد باران و يا سرماي شديد بروز کند و بايد با برنامه‌هاي ميان مدت و بلند مدت ناهنجاري‌هاي اقليمي در استان را مديريت کنيم.

همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان قزوين را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر قزوين در تلگرام :
http://t.me/joinchat/AAAAAERfLUt3xd_hCjJ9bw
آخرين خبر قزوين در اينستاگرام :
https://instagram.com/qazvin_today