نماد آخرین خبر

چه کسانی نباید واکسن آنفلوآنزا بزنند؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
چه کسانی نباید واکسن آنفلوآنزا بزنند؟

ايسنا/ هرساله با قرار گرفتن در آستانه فصل سرد که احتمال بيماري‌هاي واگيردار تنفسي نظير آنفلوآنزا قوت مي‌گيرد، توصيه‌ها براي دريافت واکسن آنفلوآنزا نيز آغاز مي‌شود، اما آيا همه افراد واجد شرايط دريافت اين واکسن هستند؟

امسال پاييز با همزماني آنفلوآنزا و کرونا به اذعان پزشکان و متخصصان پيش بيني مي شود که پاييز سختي پيشِ رو باشد؛ از اين رو مدتي است که توصيه‌هايي براي تزريق واکسن آنفلوآنزا به جهت جلوگيري از ابتلا به اين بيماري به گوش مي‌رسد، اما نکته قابل توجه آن است که همه افراد نمي‌توانند اقدام به تزريق اين واکسن کنند و محدوديت‌هايي براي دريافت آن وجود دارد.

موارد منع‌ مصرف واکسن ‌آنفلوآنزا

افراد داراي سابقه واکنش‌هاي آلرژيک شديد(نظير آنافيلاکسي) به واکسن و يا هر يک از اجزاي واکسن، از دريافت واکسن منع مي‌شوند. در گروه‌هاي زير نيز واکسن آنفلوانزا بايد با احتياط و با تجويز و تحت نظر پزشک با تجهيزات کافي احياي قلبي ريوي تزريق شود:
افراد داراي حساسيت شديد به تخم مرغ( بروز کهير شديد، تغييرات قلبي عروقي و افت فشارخون، ديسترس تنفسي، بروز علائم گوارشي و به طور کلي ايجاد واکنش‌هاي نيازمند به دريافت اپينفرين يا مداخالت اورژانسي طبي به عنوان واکنش‌هاي آلرژيک شديد يا حساسيت شديد تعريف مي‌شوند) اين افراد بايد با نظر پزشک اقدام به دريافت واکسن کنند و پس از دريافت واکسن به مدت نيم ساعت تحت نظر پزشک در يک مرکز مجهز قرار داشته باشند.
افرادي که سابقه آلرژي خفيف به تخم مرغ دارند يعني فقط خارش و کهير خفيف دارند مي توانند واکسن آنفلوانزا دريافت کنند؛ اما توصيه مي‌شود بيماران بعد از دريافت واکسن به مدت حداقل 15 دقيقه در حالت نشسته يا خوابيده به پشت تحت نظر قرار گيرند.
افراد داراي سابقه بيماري گيلن‌باره در طي 6 هفته پس از دريافت واکسن آنفلوانزاي قبلي.
افراد داراي بيماري حاد متوسط يا شديد با يا بدون تب.
بنابر اعلام مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت، در مواردي نيز واکسيناسيون تا زمان بهبودي حال عمومي بيمار بايد به تعويق ‌افتد. به عنوان مثال بيماران مشکوک يا مبتلا به بيماري کوويد-19 تا زمان رفع علائم بيماري مجاز به دريافت واکسن آنفلوانزا نيستند.