ادامه بلاتکلیفی قدیمیترین منطقه حاشیهنشین بلوچستان

تسنيم/ برآوردهاي رسمي ميگويد 500 هزار نفر از جمعيت دو ميليون و 700 هزار نفري سيستان و بلوچستان در سکونتگاههاي غيررسمي حاشيه شهرهاي زاهدان، زابل، چابهار، کنارک و ايرانشهر زندگي ميکنند؛ بيشترين، پرسرعتترين و محرومترين حاشيهنشيني در ميان استانهاي حاشيهنشين ايران.
مناطق حاشيهنشين بلوچستان در محروميت و سرعت سابقه ندارند، در سابقه هم بيسابقهاند، نمونهاش منطقه حاشيهنشين چادران کنارک، قديميترين منطقهحاشيهنشين بلوچستان و بهگواه برخي، تا ياد هست و ذهن کفاف ميدهد چادرانيها حاشيهنشين بودند، از اسمش هم برمي آيند، چادرانيها، چادرنشينان، قديميهايش ميگويند از 1348، نيمقرن پيش، چه بسا که بيشتر هم بوده و عمرها کفاف گفتنش را براي ما نداده است.
درويش بلوچنيا شهردار کنارک همان موقع گفت: ساماندهي چادران بر عهده شهرداري نيست، بايد در کميسيون ماده پنج درباره آن تصميمگيري شود و با محوريت ستاد بازآفريني شهري همچون ديگر مناطق حاشيهنشين بلوچستان مانند «کمب» چابهار ساماندهياش آغاز شود.
وي تاکيد کرد: ستاد بازآفريني و نهادهاي مرتبط از جمله سازمان ملي زمين که زمينها متعلق به آن است، تاکنون اقدامي براي ساماندهي حاشيهنشيني در چادران انجام ندادند؛ ساماندهي 200 خانوار کار سختي نيست کمااينکه هرسال هم برتعدادشان افزوده ميشود.
بعد از اين گزارش و جريانسازي رسانهاي بعد از آن، بنياد مسکن متولي ساماندهي شد؛ اما حالا يک سال بعد از گزارش هنوز حاشيهنشينان بلاتکليفاند.
"بري" بومي و معتمد منطقه چادران ميگويد: از حدود 200 نفر ساکن چادران، 86 نفر اسمشان براي واگذاري زمين و ساماندهي اعلام شده، بقيه ساکنان وضعيتشان نامعلوم است.
وي ميافزايد: چيزي که براي ما عجيب است اينکه طرح شفافي براي ساماندهي ما را ارائه نميدهند و اينکه بقيه که اسمشان در ليست ساماندهي نيست تکليفشان چيست و بايد چکار کنند؟ همه نهادهاي متولي ما را به فرمانداري ارجاع دادند و فرمانداري هم پاسخي به ما نداد. به فرمانداري مراجعه کرديم با آنکه وقت گرفتيم يک ساعت بيرون درب اتاق فرماندار منتظر شديم، اما وي آخر سر از حضور و ديدن ما خودداري کرد.