توزیع واکسن آنفلوآنزای افراد پرخطر در لرستان آغاز شد

ايرنا/ معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي لرستان گفت: توزيع و تزريق واکسن آنفلوآنزا براي جامعه هدف شامل بيماران خاص و سخت علاج، کادر درمان و برخي اقشار با شرايط کاري حساس و پرخطر استان آغاز شده است.
محسن اسدبيگي، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي لرستان روز شنبه افزود: اين واکسن ها به صورت رايگان است و با توجه به اينکه در اختيار جامعه هدف قرار نمي گيرد بايد براي تزريق آن به مراکز بهداشتي و درماني مراجعه کنند.
وي ادامه داد: فهرست مشخصات حدود سه هزار بيمار خاص استان و بيماران سخت علاج همچون سرطان، قلبي عروقي، عفوني و ريوي در معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي استان وجود دارد و واکسن بر اين اساس سهميه بندي و تزريق مي شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي لرستان تاکيد کرد: همچنين در اين مرحله مادران باردار و مشاغل پرخطر از جمله کادر درمان نيز واکسن آنفلوآنزا را دريافت مي کنند.
اسدبيگي گفت: سهميه واکسن رايگان جامعه هدف لرستان سال گذشته ۱۰ هزار دوز بود که امسال به ۳۰ هزار دوز افزايش يافته است.
وي در خصوص واکسن براي عموم ادامه داد: تاکنون در هيچ استاني براي عموم واکسن توزيع نشده و در صورت تخصيص اين سهميه، افراد بايد با کارت ملي به داروخانه ها مراجعه و واکسن را خريداري کنند.
وي افزود: نرم افزار ويژه اي براي اين کار تعريف شده و تاکنون ساز و کار دقيق آن مشخص نشده اما در هر صورت اولويت عموم با افراد بالاي ۶۵ سال است.
وي اظهار داشت: تزريق واکسن آنفلوآنزا براي همه ضرورت ندارد و برخي از افراد شايد با استفاده از آن دچار حساسيت و مشکل شوند بنابراين توصيه مي شود افراد در معرض خطر، گروه هاي هدف، افراد بالاي ۶۵ و کمتر از پنج سال، واکسن را دريافت کنند.
اسدبيگي تصريح کرد: استفاده از واکسن آنفلوآنزا براي همه در شرايط شيوع کرونا يک تفکر نادرست است چراکه توصيه علمي و منطقي اين است که افراد بالغ و معمولي با رعايت پروتکل هاي بهداشتي از جمله استفاده از ماسک و فاصله گذاري اجتماعي، خود را برابر بيماري کوويد ۱۹ ايمن کنند.