نماد آخرین خبر

دومین فصل کاوش محوطه گبری سربیشه آغاز شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
دومین فصل کاوش محوطه گبری سربیشه آغاز شد

ايرنا/ مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي خراسان جنوبي گفت: دومين فصل کاوش‌هاي باستان‌شناسي محوطه کهنک شهرستان سربيشه از اول مهر ماه جاري آغاز شد.

سيد احمد برآبادي، مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي خراسان جنوبي افزود: محوطه گبري سربيشه در استان خراسان جنوبي در شهرستان سربيشه، بخش مود اين شهرستان در دهستان مود و سه کيلومتري شمال شهر مود واقع شده است.
وي گفت: محوطه گبري مود در دشت مود شامل ۲ تپه با ارتفاع کم و نزديک به هم است که تپه شمالي داراي ارتفاع بيشتري نسبت به تپه جنوبي است و اين تپه در سال ۱۳۷۶ از طرف ميراث فرهنگي خراسان گمانه‌زني و تعيين حريم شده و سال ۱۳۸۱ با شماره ۶۳۶۴ در فهرست ميراث ملي به ثبت رسيده است.
مسوول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي خراسان جنوبي اظهار داشت: با بررسي‌هاي سطحي که در محدوده محوطه صورت گرفته، سفال‌هايي مربوط به بازه زماني هزاره چهارم تا ساساني به دست آمده که نشان از اهميت اين تپه و مشابهت داده‌هاي آن با يافته‌هاي به دست آمده با مناطق همجوار چون محوطه‌هاي کلاته شاهپوري و کرگه چهار فرسخ نهبندان، تپه يحيي کرمان، دهانه غلامان در سيستان ايران، نادعلي(سرخ داغ) در سيستان افغانستان و قلعه کهنه قندهار در جنوب افغانستان و دامب کوه در منطقه بلوچستان دارد.
وي افزود: خراسان جنوبي به دليل قرار گرفتن در محدوده خراسان بزرگ(مرکز قدرت‌گيري اشکانيان) يکي از مهمترين استقرارگاه‌هاي دوره پارتي بوده که محوطه‌هاي ديگري را هم دوره با محوطه گبري مود در دشت بيرجند مانند تپه تخچرآباد، قلعه قوچو(باغ گلشن) شارقنج، کال جنگال خوسف، لاخ مزار کوچ، پشته نه تاغ/طاق چنشت مي‌توان معرفي کرد ولي از لحاظ کيفيت داده‌هاي فرهنگي محوطه گبري يکي از بهترين محوطه‌ها در سطح استان متعلق به دوره اشکاني است.

برآبادي گفت: در حال حاضر مطالعاتي در زمينه شناخت فرم، شکل و نقش سفالينه‌هاي اين محوطه صورت گرفته که يک پايان نامه دانشجويي و يک طرح تحقيقي مطالعه سفال سطحي محوطه از آن جمله است.
وي بيان کرد: فصل دوم کاوش آموزشي گروه باستان‌شناسي دانشگاه بيرجند به سرپرستي محمد فرجامي از ابتداي مهرماه امسال و به مدت يک ماه به منظور شناخت سازه‌هاي معماري اين محوطه باستاني در محدوده تپه شماره دو(B) انجام خواهد شد.
مرکز شهرستان سربيشه در ۶۶ کيلومتري بيرجند است.

همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان خراسان جنوبي را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر خراسان جنوبي در تلگرام :
https://t.me/joinchat/AAAAAEKMM7H6Qgk9-pkB6w
آخرين خبر خراسان جنوبي در اينستاگرام :
https://instagram.com/skhorasan_today