نماد آخرین خبر

۱۷ هزار واکسن آنفلوانزا برای گروه‌های پُرخطر در زنجان تزریق می‌شود

منبع
ايرنا
بروزرسانی
۱۷ هزار واکسن آنفلوانزا برای گروه‌های پُرخطر در زنجان تزریق می‌شود

ايرنا/ معاون دانشگاه علوم پزشکي استان زنجان گفت: طبق برنامه‌ريزي انجام شده در مرحله اول ۱۷ هزار واکسن آنفلوانزا از طريق معاونت بهداشتي اين دانشگاه براي گروه‌هاي پرخطر در نظر گرفته شده است.

جواد تاج‌کي، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني استان زنجان اظهار کرد: توزيع واکسن در چند مرحله همزمان با سراسر کشور انجام مي‌شود و بر اساس برنامه اعلام شده از سوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در مرحله اول گروههاي پر خطر اين واکسن را دريافت مي کنند سپس در سطح داروخانه ها توزيع خواهد شد که البته ساز و کار اين مهم هنوز اعلام نشده است.
وي، افراد بالاي ۶۵ سال، افراد داراي بيماري هاي تنفسي، از قبيل آسم، بيماراني که به هر نوعي سيستم ايمني بدنشان تضعيف شده شامل بيماران کليوي، پيوندي، بيماراني که داروهاي تضعيف کننده سيستم ايمني مصرف مي کنند، بيماران قلبي و عروقي، زنان باردار، سالمندان و کارکنان در خانه هاي سالمندان، کادرهاي پزشکي و همه افرادي که سيستم ايمني ضعيف تري دارند، جزو گروه‌هاي پُر ريسک هستند که بايد اين واکسن را دريافت کنند.
اين مسؤول ادامه داد: با توجه به روزهاي سرد سال و همزماني بيماري آنفلوانزا و کرونا، بهتر است براي کاهش مخاطرات، گروه‌هاي ياد شده در اولويت دريافت و تزريق واکسن باشند.
وي با اشاره به اينکه تزريق واکسن  آنفلوانزا براي تمامي جمعيت ۸۵ ميليوني کشور عملياتي و امکان پذير نيست، اظهار داشت: گروه‌هاي پرخطر نياز مبرم به اين نوع واکسن دارند چرا که تا حدود زيادي آنان را در برابر ابتلا به اين بيماري مصون نگه مي دارد.
تاج کي افزود: اين واحد دانشگاهي درصدد است با تامين واکسن مورد نياز در اين استان و رفع نياز گروه‌هاي هدف مشکلي در فصول پاييز و زمستان وجود نداشته باشد.
اين مسؤول ادامه داد: پيش از اين واکسن آنفلوانزاي کشور سالانه به مقدار لازم وارد کشور شده و در اختيار گروه‌هاي هدف قرار مي گرفت که امسال به دليل شرايط خاص تمهيدات ويژه اي در اين خصوص لحاظ شده که اميدواريم طبق برنامه زمان بندي محقق شود.
وي با بيان اينکه طي سال هاي گذشته واکسن آنفلوانزا حتي در ماه‌هاي آذر و دي نيز به گروه‌هاي هدف تزريق مي شد، اضافه کرد: هر چند بهترين زمان دريافت اين نوع واکسن شهريور و تا اواسط مهر اعلام شده اما تاخير آن چندان مشکلي را ايجاد نمي کند و ايمني حاصل مي شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني استان زنجان خاطرنشان کرد: اغلب شهروندان زنجاني در مراکز جامع سلامت داراي پرونده الکترونيک سلامت بوده و بر اين مبنا شمار گروه‌هاي هدف و بيماران زمينه اي نيز مشخص است که بر اين مبنا تزريق واکسن طبق برنامه انجام خواهد شد.
بر اساس تحقيقات انجام شده کوويد- ۱۹، در ٣٠ درصد موارد هيچ علائمي ندارد، در ۵٠ درصد متبلايان علائم آن همانند سرماخوردگي است، در ١۵ درصد نشانه‌هاي آنفلوانزا را دارد و در پنج درصد افراد با علائم حاد و بحراني بروز مي‌کند.

  
  

همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان زنجان را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر زنجان در تلگرام :
https://t.me/joinchat/AAAAAEKRJMt23Y-gW3YJTQ
آخرين خبر زنجان در اينستاگرام :
https://instagram.com/zanjan_today