مصدومیت دانشجوی پزشکی بر اثر حمله سگهای ولگرد

تسنيم/ شب گذشته دانشجوي دختر سال آخر پزشکي در مسير پاويون به بخش بيمارستان شهيد محمدي بندرعباس، مورد حمله و گاز گرفتگي سگهاي ولگرد اين بيمارستان، قرار گرفت.
تنها با قدم زدن در سطح شهر بندرعباس، در هر محلهاي با چندين سگ ولگرد مواجه مي شويم که ترس از گاز گرفتن و حمله ناگهاني آنان براي بسياري از شهروندان مشکل ساز بوده است همچنين تعداد اين سگها در سالهاي اخير افزايش قابل توجهي داشته و متاسفانه فکري اساسي براي جمعآوري آنها نميشود.
اين در حالي است که وجود اين سگها تنها به خيابانها و محلات سطح شهر منتهي نميشود و متاسفانه در سطح بيمارستانها و دانشگاههاي اين شهر وجود داشته و همواره مشکلات بسياري را براي دانشجويان و کارکنان آن پيش ميآورد.
اين بار در شب گذشته يکي از دانشجويان دختر سال آخر پزشکي که مشغول خدمت رساني به بيماران بخش کوويد ۱۹ در بيمارستان شهيد محمدي بوده، در مسير بخش از محل استراحتشان، مورد حمله يکي از سگهاي ولگرد اين بيمارستان قرار ميگيرد.
در اين رابطه رئيس شوراي صنفي دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان گفت: در مسير پاويون به بخش، يکي از سگهاي ولگرد بيمارستان به دانشجوي دختر حمله و پاي او را گاز مي گيرد که با داد و فرياد وي، دانشجويان به کمکش ميآيند.
ياشار فلاحتي ادامه داد: متاسفانه اين دانشجو از ناحيه زانو و دست راست دچار ضربه و خونريزي و از ناحيه آرنج چپ دچار گازگرفتگي توسط سگ ميشود. سپس اين دانشجو در اورژانس بيمارستان تحت مداوا قرار گرفت و واکسن هاري براي وي تزريق شد. علاوه بر آن خساراتي نيز به لباس و کفش وي نيز وارد شد.
رئيس شوراي صنفي دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان اظهار کرد: از زمان تغيير رياست بيمارستان تقريبا کليه پيگيريهاي ارجاع داده شده به رئيس بيمارستان بدون نتيجه مانده و در چند ماه اخير با اضافه شدن مشکلات شيوع کرونا، مسائل دانشجويان بسيار حاد شده است.
وي اظهار کرد: حل شدن اين مشکلات، در کنار تعاملات و همکاريهاي بسيار خوب معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشکي و همچنين رئيس دانشگاه با شوراي صنفي دانشکده پزشکي، نيازمند ورود رئيس بيمارستان شهيد محمدي نيز است.
فلاحتي افزود: شوراي صنفي دانشکده پزشکي از سه ماه گذشته بارها پيگير حل اين موضوع از سمت رئيس بيمارستان بوده و در آخرين جلسه شوراي صنفي با رئيس بيمارستان که در تاريخ يازدهم آبانماه امسال برگزار شد، دکتر تمدن دار در اين خصوص جواب مناسبي نداده است.
وي بيان کرد: دکتر تمدن دار در جواب، وجود اين سگها را در بيمارستان طبيعي دانسته و اظهار کرده که سگها چندين بار جمعآوري شده و مجدد بازگشتهاند و به نوعي جزوي از بيمارستان شده اند. همچنين وي اظهار داشت که اين سگها آشنا محسوب مي شوند و گاز نمي گيرند و بايد با آنها کنار آمد.
فلاحتي در خصوص وضعيت نابسامان مسير پاويون بخش نيز تصريح کرد: اين مسير که به تونل وحشت معروف است، در شبها کمترين روشنايي را ندارد و در اغلب مواقع چراغهاي روشنايي سوختهاند و همواره در اين مسير سگهاي ولگرد و جانوران موذي وجود داشته و دانشجويان جهت تردد در اين مسير، مشکلات بسياري دارند.
وي اضافه کرد: کارورزان پزشکي براي تردد معمولا نيازمند عبور با چراغ قوه هستند و با توجه به دور بودن پاويون از بخشهاي بيمارستان، مسير بسيار خلوت و خطرناک است.
رئيس شوراي صنفي دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان ضمن اظهار تأسف از پاسخ نامناسب رئيس بيمارستان شهيد محمدي در رابطه با اين معضل، تاکيد کرد: ما همچنان به عنوان مدافع حقوق دانشجويان، پيگير مشکلات آنها بودهايم، ولي کوچکترين همکاري و پاسخگويي از سمت رئيس بيمارستان شهيد محمدي در رابطه با رفع مشکلات دانشجويان نشده است.
فلاحتي ضمن تشکر از تعاملات معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشکي با شوراي صنفي در جهت حل مشکلات، خاطرنشان کرد: خوشبختانه بعد از بروز اين حادثه، طبق صحبت دکتر حسنيآزاد با بنده، ايشان قول پيگيري و حل شدن موضوع را در کوتاهترين زمان دادهاند.
در تمام مدت شيوع کرونا در هرمزگان، کارورزهاي پزشکي دانشگاه، در بخشهاي کوويد ۱۹ بيمارستان شهيد محمدي و کودکان، در شيفتهاي سخت و طاقتفرسا و همچنين کشيکهاي ۲۴ و ۳۰ ساعته که معمولا تعداد آن به هشت شب در ماه ميرسد، به بيماران کرونايي و ديگر بيماران خدمت رساني کردهاند.
اما اين دانشجويان از ابتداييترين امکانات براي خود نظير اتاق استراحت در بخشها و غذاي مناسب و آب آشاميدني در بخش و پاويون، بهرهمند نيستند و اميدواريم با پيگيريهاي که انجام مي شود، علاوه بر رفع مشکلات ديگرشان، ايجاد امنيت جاني آنها در برابر اين سگها، در اولويت کاري مسئولين و رئيس بيمارستان شهيدمحمدي قرار گيرد.