حضور کردستانیها در لیگ یک بسکتبال در هالهای از ابهام
مهر/ تيم هيات بسکتبال کردستان پس از ناکامي در ثبت نام و حضور در ليگ برتر بسکتبال هم اکنون در آستانه حذف از ليگ دسته يک قرار گرفته و تنها يک روز فرصت ثبت نام دارد.
ماجراي حضور بسکتبال کردستان در ليگ برتر طي چند ماه اخير در صدر اخبار رسمي و غير رسمي محافل ورزشي استان قرار گرفته بود تا اينکه با شروع ليگ برتر بسکتبال و عدم حضور نماينده کردستان در اين رقابتها به همه شايعات و گمانه زنيها در اين زمينه پايان داد و معلوم شد کساني که در اين مدت وعده حضور بسکتبال کردستان در سوپر ليگ را دادند به عهد خود وفا نکردند به نوعي با احساسات جامعه ورزشي به ويژه بسکتباليستهاي استان بازي شود.
در واقع طرح حضور بسکتبال کردستان در ليگ برتر با توجه به عملکرد حداقل ۵ سال اخير اين رشته که همراه با تلاطمها و بي ثباتيهاي مديريتي بوده، از همان ابتدا اشتباه بود و در اصل نبايد وعده حضور بسکتبال در ليگ برتر داده ميشد و حتي اگر تمام شرايط و بسترها مديريتي، تشکيلاتي و حمايتي آن فراهم ميشد بر کسي پوشيده نبود که در حال حاضر بسکتبال کردستان از لحاظ فني حداقل در رده بزرگسالان حال و روز خوشي ندارد و نياز به يک برنامه ريزي حداقل ميان مدت دارد تا بتوانيم شاهد بسکتبالي همچون اواسط دهه ۸۰ در استان باشيم.
در اين ميان سادگي و اخلاص بسکتباليستهاي کردستاني بود که با عشق و علاقه وافر و بنا بر وعدههاي مسئولان استان همچنان با حداقل نفرات تمرينات با انگيزهاي را دنبال ميکردند، هر چند بسياري از اعضاي تيم، هم کادر فني و هم بازيکنان آن قدر تجربه داشته و دارند که تشخيص دهند وعدههاي توخالي داده شده سرابي بيش نيست و حتي اگر در اين روزها واپسين هم به نتيجه ميرسيد، شرکت در ليگ برتر با اين شرايط بغرنج فني، بازي کردن با آبروي چندين ساله ورزشي شأن بود.
با تمام اين تفاسير براي اثبات تعصب و علاقمنديشان تا آخرين اميدها تلاش کردند و اينک بايستي آناني که فضاي ليگ برتري شدن را بدون هيچ پشتوانه کارشناسي و فني ايجاد کردند، جوابگوي جريحهدار شدن احساسات آنان باشند.
اما در ميان اين هياهوها و اظهار نظرات و تلاشهاي موفق و نا موفق، موضع گيري رئيس هيأت بسکتبال نيز در نوع خود جالب توجه بود.
صباح قريشي که نزديک به دو سال است عهده دار مسئوليت اداره اين رشته شده است، کمترين نقش را در اقدامات انجام شده و کمترين اظهار نظر را در ميان وعدههاي بي شمار داشته است.
قريشي که سابقه طولاني در مديريت دستگاهي بزرگي چون بهزيستي دارد داراي تجارب و آشنا به زير و بمهاي مديريتي بوده است به طوري که اينک که وعدهها عملي نشده است قريشي بسيار کمتر از ديگران در معرض اعتراضات و انتقادات جامعه ورزشي قرار ميگيرد و گفتههاي غيررسمي از قول وي حاکي است که در ابتداي موضوع هم به شرکت در ليگ برتر اعتقاد نداشته است و حتي در يک نقل قول حرفهاي و درست باشگاه داري و تيم داري را خارج از وظايف هيأت بسکتبال عنوان کرده است.
با اين اوصاف رؤياي حضور بسکتبال کردستان در ليگ برتر محقق نشد و بايستي هم جامعه بسکتبال و هم مسئولان ورزش با فراغت از اين موضوع، حداقل تداوم حضور کردستان با تيمي متشکل از نفرات بومي در ليگ دسته اول را در دستور کار قرار دهند.
هر چند ترميم اعتماد از دست رفته مسئولان نزد بازيکنان و شاکله فني و مديريتي بسکتبال کردستان کاري سخت است و بايستي متوليان ورزش استان با سرلوحه قرار دادن آن مانع از فروپاشي و ضعف موفقترين رشته تيمي ورزش کردستان شوند.
ليگ دسته يک بسکتبال کشور قرار است از ۲۸ آبان ماه با حضور ۴۰ تيم شروع شود که تا کنون از استان کردستان فقط تيم پاس ناجا کامياران براي حضور در اين رقابتها اعلام آمادگي کرده است و خبري از نماينده سنندج در اين مسابقات نيست.
فدراسيون بسکتبال تا ۱۹ آبان ماه به تيمها فرصت داده است تا تکليف خود را براي حضور در ليگ دسته يک مشخص کنند.
با وجود اينکه که بسکتبال کردستان از حضور در ليگ برتر محروم شد دوست داران اين رشته اميدوارند مسئولين شرايط حضور تيم سنندج در اين مسابقات را فراهم کنند تا بازيکناني که چند ماه است در حال تمرين و آماده سازي خود هستند حداقل در ليگ دسته يک فرصت ارائه تواناييهاي خود را داشته باشند.