موردی از بیماری آنفلوآنزا در کردستان مشاهده نشده است

ايرنا/ معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي کردستان گفت: تزريق بخش اول و دوم واکسن آنفلوآنزا به گروههاي پر خطر در اين استان انجام و تاکنون مورد مثبت مبني بر ابتلاي افراد به اين بيماري گزارش نشده است.
ابراهيم قادري، معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي کردستان با اشاره به اينکه بيش از ۲۵ هزار دُز واکسن آنفلوآنزا به گروههاي پر خطر در استان تزريق شد، اظهار داشت: مرحله نخست توزيع اين واکسن به استانها طبق دستورالعمل ابلاغي توسط معاونت بهداشتي دانشگاههاي علوم پزشکي همزمان با ۳۱ استان از هفتم مهر آغاز و ميان گروههاي متقاضي و پرخطر توزيع شد هر چند هنوز تعداد زيادي از گروههاي پرخطر موفق به دريافت اين واکسن نشدهاند.
وي با تاکيد بر انجام تست از افراد مشکوک اضافه کرد: علائم کرونا و آنفلوآنزا بسيار به هم شبيه هستند و شهروندان بايد براي پيشگيري از ابتلاي به کرونا و آنفلوانزا نکات و دستورالعملهاي بهداشتي را با جديت رعايت کنند.
معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي کردستان يادآور شد: در اولين مرحله توزيع، ۱۰ هزار و ۲۵۹ عدد واکسن آنفلوآنزا در اختيار کادر بهداشت و درمان استان کردستان قرار گرفت.
قادري با بيان اينکه بخش دوم اين واکسن به ميزان ۱۴ هزار و ۲۸۹ عدد از روزهاي ۱۴ و ۱۵ مهر تاکنون در ميان گروههاي ۱۲ گانه پرخطر توزيع شده است، افزود: گروههاي اولويتدار مشمول دريافت واکسن آنفلوآنزاي فصلي در استان را پرسنل بهداشت و درمان مراکز دولتي، خصوصي و خيريه، زنان باردار، بيماران خاص از جمله سرطاني، ديابتي، هموفيلي، دياليزي، پيوندي و بيماريهاي صعب العلاج، جانبازان و ايثارگران بالاي ۵۰ درصد بودند.
وي گفت: همچنين ديگر واجدين شرايط دريافت اين واکسن شامل کادر بهداشت و درمان نيروهاي نظامي، انتظامي و امنيتي، زندانيها، پرسنل شاغل در پايگاههاي اورژانس ۱۱۵، پرسنل سازمان دامپزشکي و سازمان حفاظت محيط زيست که در قسمتهاي مرتبط با پرندگان فعاليت ميکنند، بيماران مبتلا به HIV، افراد تحت پوشش بهزيستي شامل معلولين و افراد ساکن در مراکز نگهداري کودکان بي سرپرست و مراکز نگهداري بيماران رواني هستند.
معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي کردستان با بيان اينکه واکسن آنفلوآنزا فعلا در داروخانههاي استان موجود نيست، تاکيد کرد: در مرحله دوم که واکسن از طريق داروخانههاي خصوصي توزيع ميشود، افراد بالاي ۶۵ سال تحت پوشش قرار ميگيرند که با ارائه کد ملي و ثبت اين کد در سامانه، واکسن را دريافت خواهند کرد.
قادري با اشاره به اينکه در مرحله سوم توزيع، ديگر افراد جامعه تحت پوشش قرار ميگيرند، افزود: افراد سالم که مشکل جسماني ندارند نيازي به اين واکسن نخواهند داشت چون اين واکسن از سرماخوردگي يا ابتلا به کرونا پيشگيري نميکند بلکه تنها براي پيشگيري از ابتلا به آنفلوآنزا اثربخش است پس نيازي نيست اگر فردي بيماري ندارد از روي ترس از ابتلا اقدام به استفاده از واکسن کند.
وي به موارد منع مصرف واکسن آنفلوآنزا اشاره کرد و يادآور شد: افراد داراي سابقه واکنشهاي آلرژيک نظير آنافيلاکسي به واکسن و يا هريک از اجزاي واکسن، افراد داراي حساسيت شديد به تخم مرغ بايد حتما با تجويز پزشک نسبت به تزريق واکسن اقدام کنند.
قادري با بيان اينکه پرچم مبارزه با کرونا در دست مردم است، اضافه کرد: رفتارهاي مردم، اساسيترين عامل تعيين کننده اپيدمي کرونا و آنفلوآنزا است و بايد با رعايت فاصله فيزيکي، استفاده از ماسک و رعايت ساير اصول بهداشتي که نشاندهنده شخصيت و شعور اجتماعي بالاست به مبارزه با اين بيماري برويم.