نماد آخرین خبر

۳۵۰ هزار اصفهانی مبتلا به دیابت هستند

منبع
مهر
بروزرسانی
۳۵۰ هزار اصفهانی مبتلا به دیابت هستند

مهر/ مسئول پيشگيري و کنترل ديابت مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: بر اساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته ۳۵۰ هزار اصفهاني مبتلا به ديابت هستند که تاکنون ۲۸۰ هزار نفر از آنها شناسايي شده‌اند.

رامش حسين‌خاني، مسئول پيشگيري و کنترل ديابت مرکز بهداشت استان اصفهان با بيان اينکه شعار امسال روز جهاني ديابت «پرستاران و مراقبين سلامت دنياي ديابت را تغيير مي‌دهند»، است، اظهار کرد: بايد توجه داشت که در حال حاضر ۴۸۳ ميليون نفر در دنيا و ۵.۵ ميليون نفر در کشور ايران به بيماري ديابت مبتلا هستند.
وي با بيان اينکه در حال حاضر از هر ۱۰ نفر در دنيا يک نفر به بيماري خاموش ديابت مبتلا است، افزود: در حال حاضر متأسفانه مرگ بيماران مبتلا به ديابت کمتر از ۷۰ سال به ۴۳ درصد رسيده که در برنامه کاهش ۲۵ درصدي اين مرگ و مير را در دستور کار داريم.
مسئول پيشگيري و کنترل ديابت مرکز بهداشت استان اصفهان با بيان اينکه ۲۵ درصد از مبتلايان به ديابت از بيماري خود اطلاعي ندارند، گفت: به اين دليل غربالگري افراد بالاي ۳۰ سال را استان اصفهان در دستور کار داريم.
وي با بيان اينکه شيوع ديابت در کشور ۱۱.۵ و در استان اصفهان بالاتر از ميانگين کشوري و ۱۱.۷ درصد است، اضافه کرد: پيش‌بيني مي‌کنيم ۳۵۰ هزار نفر از افراد بالاي ۳۰ سال در استان اصفهان به بيماري ديابت مبتلا باشند.
حسين‌خاني با اشاره به اجراي طرح خطر سنجي قلبي- عروقي در اصفهان از سال ۹۵، گفت: در کنار اجراي اين طرح علاوه بر بيماري قلبي- عروقي غربالگري ديابت و فشار خون و اختلالات ليپيدي را براي يک ميليون و ۱۸۰ هزار نفر از شهروندان استان اصفهان انجام داديم.
وي ادامه داد: از اين تعداد ۱۴۲ هزار نفر بيمار ديابتي را شناسايي و ثبت کرديم، ضمن اينکه در مراکز درماني تأمين اجتماعي و مطب‌هاي خصوصي نيز تاکنون ۱۳۸ هزار بيمار ديابتي شناسايي شده است و هنوز ۷۰ هزار اصفهاني از بيماري ديابت خود اطلاع ندارند.
مسئول پيشگيري و کنترل ديابت مرکز بهداشت استان اصفهان با بيان اينکه شهرستان‌هاي اردستان، نطنز و برخوار از نظر شيوع ديابت در استان اصفهان بالاتر از ميانگين استاني و حتي کشوري هستند، ابراز کرد: همچنين بايد توجه داشت که شيوع اين بيماري در بين خانم‌هاي اصفهاني بيش از آقايان است و ۱۲.۲ درصد خانم‌ها و ۱۱.۵ درصد آقايان به ديابت مبتلا هستند.
وي با بيان اينکه ۱۰ درصد از شهروندان استان اصفهان داراي ديابت نوع يک و ۹۰ درصد داراي ديابت نوع دو هستند، افزود: ديابت نوع دو قابل پيشگيري و درمان است و اين در حالي است که هنوز راهکار درماني براي پيشگيري و درمان ديابت نوع يک شناسايي نشده است.
حسين‌خاني با بيان اينکه پيش‌بيني مي‌شود در سال ۲۰۴۵ حدود ۷۰۰ ميليون نفر در جهان به ديابت مبتلا مي‌شوند، اضافه کرد: اين در حالي است که در بسياري از موارد پيش‌بيني‌ها کمتر از آنچه در واقعيت اتفاق مي‌افتد برآورد مي‌شود.
وي چاقي و اضافه وزن را بيشترين دليل ابتلاي افراد به ديابت نوع دو دانست و گفت: ۷۰ درصد از شهروندان استان اصفهان داراي اضافه وزن و ۲۱ درصد دانش آموزان نيز اضافه وزن دارند که تغذيه نامناسب و کم تحرکي مهم‌ترين علت اين امر است.
مسئول پيشگيري و کنترل ديابت مرکز بهداشت استان اصفهان با بيان اينکه از مهم‌ترين عوارض ابتلا به کرونا سکته‌هاي قلبي و مغزي، نارسايي کليه و زخم پا است، افزود: ۷۰ درصد بيماران ديابتي دچار سکته مي‌شود و قطع پا در بسياري از افراد مبتلا به زخم پا اتفاق مي‌افتد، دياليز نيز نتيجه نارسايي کليه در بيماران ديابتي است.
وي با بيان اينکه بيماري ديابت علائم خاصي ندارد، ادامه داد: افراد بالاي ۳۰ سال و افراد کمتر از ۳۰ سال داراي اضافه وزن حتماً بايد هر سه ماه يک بار فشار خون خود را چک کنند و سالانه خون خود را آزمايش کنند.
حسين‌خاني با تاکيد بر اينکه همه افراد ديابتي بالاي ۴۰ سال بايد قرص چربي را استفاده کنند، اضافه کرد: اين افراد مستعد ابتلا به سکته قلبي و مغزي هستند و بايد فشار خون را هر سه ماه يک بار چک کنند.
وي به وجود ۸۰۰ هزار بيمار داراي بيماري زمينه‌اي در استان اصفهان اشاره کرد و گفت: در بحران شيوع کرونا براي رسيدگي به مشکلات اين بيماران دچار چالش هستيم.
مسئول پيشگيري و کنترل ديابت مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: براي بهبود شرايط اين بيماران مشاوره‌هاي تلفني را در دستور کار قرار داده‌ايم و با رعايت همه پروتکل‌هاي بهداشتي و نوبت دهي منظم رسيدگي به اين بيماران در صورت نياز در مراکز درماني را نيز پيگيري مي‌کنيم.

آخرين خبر اصفهان در اينستاگرام :
https://instagram.com/isfahan_today