مدیرکل محیط زیست ایلام: تخلفی در صید ماهی سیمره رخ نداده است
ايرنا/ مديرکل حفاظت محيط زيست ايلام گفت: صيد ماهي غول پيکر رودخانه سميره که ويديوي آن در حال انتشار در فضاي مجازي است، با پروانه صيادي انجام شده و بدون هرگونه تخلف شکار و صيد است.
ظهر ديروز خبري همراه با يک ويديو در فضاي مجازي و برخي پايگاه هاي خبري استاني و سراسري در حال انتشار است که در اين ويديو مردي اقدام به صيد يک ماهي غول پيکر کرده است.
در توضيح اين خبر آمده است که فرد مذبور ماهي غول پيکر مولد را با استفاده از وسايل منفجره ديناميت صيد کرده است و انتشار اين موضوع موجب ناراحتي کاربران و مخاطبان اين خبر شد.
غلامرضا ابدالي شامگاه يکشنبه در خصوص اين خبر اظهار داشت: در پي انتشار اين ويديو، موضوع در دستور کار بررسي قرار گرفت که در نتيجه اين بررسي ها مشخص شد، فرد صياد داراي پروانه صيادي داراي اعتبار است و ماهي نيز بر اساس عرف شکار و صيد توسط ماهيگير شکار شده است.
وي افزود: اين فرد با استفاده از تورهاي مجاز ماهيگيري اين ماهي را شکار کرده است و حتي در ويديو نيز هيچ گونه علائمي دال بر زخم و جراحت بدن ماهي بر اثر مواد منفجره مشاهده نمي شود.
ابدالي يادآور شد: ماهي از گونه بومي و سريع الرشد سونگ است که در حالت طبيعي تا بيش از ۵۰ کيلوگرم نيز رشد مي کند و سميره يکي از زيستگاه هاي اصلي اين آبزي به شمار مي رود.
وي گفت: همه ساله در ماه هاي خرداد و تير تا دي ماه براي ايجاد تعادل در چرخه زيستي ماهيان مجوز صيد به صيادان با تور و قلاب داده مي شود.
مديرکل حفاظت محيط زيست استان ايلام گفت: از دي ماه تا اوايل خردادماه فصل تخم ريزي، زاد و ولد و تکميل رشد آبزيان شروع مي شود و صيد آبزيان در اين بازه زماني ممنوع است.
وي در مورد صدور مجوزها هم توضيح داد: در اين مجوزها اندازه تور و سوراخ هاي آن و ميزان برداشت در هر مجوز و شاخص هاي ديگر قيد مي شود و صياد داراي پروانه صيد حق تخلف از مفاد مجوز را ندارد.
وي تاکيد کرد: استفاده از هرگونه ماده منفجره اعم از جمله ديناميت يا برق و هر نوع صيدي بجز قلاب و تور که آسيب رسان زيستگاه هاي آبي باشد غيرمجاز شناخته شده و فرد متخلف به مراجع قضايي ارجاع داده مي شود.
۱۴۳ هزار هکتار از اراضي استان را مناطق حفاظت شده محيط زيست تشکيل داده است.