نماد آخرین خبر

آرامستان اراک گرفتار بحران فوت

منبع
ايسنا
بروزرسانی
آرامستان اراک گرفتار بحران فوت

ايسنا/ سال گذشته هيچ کس فکر نمي‌کرد، کرونا زلزله اي شود به جان آرامستان تا جايي که ديگر جايي براي دفن متوفيان نداشته باشد، اما امروز به جاي آن زلزله که مديريت سابق اين مجموعه زنگ خطر آن را به صدا درآورده بود، کرونا سيل اموات را به سمت آرامستان راهي کرده و آرامستان اراک را در شرايط بغرنجي قرار داده است.

با وجود آنکه شفيعي شهردار اراک در هفتم اسفندماه ۱۳۹۸ گفت که فاز دوم آرامستان ۳۲ هکتاري نيز راه اندازي شده است، اما ظاهرا راه‌اندازي در کار نبوده و همچنان مسئله آرامستان ۳۲ هکتاري به قوت خود باقي است.
امروز اول آذرماه است و 369 روز از شيوع ويروس کرونا در جهان گذشته و ايران و استان مرکزي حدود ۱۰ ماه است که با اين ويروس دست به گريبان هستند، هر روز شمار مبتلايان و متوفيان افزايش مي‌يابد و در اين بين آرامستان اراک که تقريبا اشباع شده با هر شرايطي که بود اجازه نداد اموات روي زمين بمانند و شرايط دفن را فراهم کرد، اما اين روزها اوضاع رنگ و بوي بحراني به خود گرفته است.
جايي براي دفن باقي نمانده
۱۹ آبانماه، طوفان محمدي، رئيس کميسيون خدمات شهري شوراي شهر اراک در صحن علني اعلام کرد که متاسفانه تعداد بالاي فوتي‌هاي بيماري کرونا سبب شده تا ظرفيت آرامستان اراک تکميل شود و ديگر جايي براي دفن فوتي ها باقي نماند. در حال حاضر باتوجه به وخامت شرايط موجود، فوت شدگان در معابر آرامستان دفن مي‌شوند که اين امر در آينده‌اي بسيار نزديک اثرات منفي خود را نشان خواهد داد و بايد طرح توسعه 32 هکتاري آرامستان زودتر اجرايي شود.
وي افزود: روزانه بين ٣٠ تا ٥٠ نفر در آرامستان اراک دفن مي شوند و همين افزايش آمار دفني ها سبب خستگي کادر آرامستان شده زيرا آنها ۲۴ ساعته مشغول کار هستند و حتي فرصت استراحت پيدا نمي‌کنند، لذا با توجه به تکميل ظرفيت آرامستان، از مسئولان ارشد استان تقاضا دارم مسئله زمين‌هايي که قرار است به آرامستان اضافه شوند را در اسرع وقت حل کنند چرا که ديگر کاري از دست مديريت شهري بر نمي‌آيد.
ماجراي اين ۳۲ هکتار چيست که پس از گذشت بيش از يک سال هنوز به سرانجام نرسيده است؟
شهرداري مالک است، اما زمين معارض دارد
سخنگوي شوراي شهر اراک در اين‌باره گفت: اين زمين ۳۲ هکتاري داراي مالکيت شخصي بود. شهرداري زمين را خريداري کرد و پول آن را هم پرداخت، اما يک عده معارض زمين هستند، درحالي که به لحاظ قانوني اثبات شده است که شهرداري مالک زمين است.
سعيد نادري افزود: ملاحظاتي وجود دارد و در شرايطي هستيم که شهرداري اراک و مسئولان صلاح نمي‌بينند در اين راستا اقدامي شود، به همين دليل فعلا صبر کرده‌اند تا با فراغ بال بيشتر عمليات اجرايي طرح توسعه آرامستان را آغاز کنند.
حل مشکل تا يک ماه آينده
وي با بيان اينکه در حال حاضر با کمبود فضا در آرامستان اراک مواجه هستيم و پيش‌بيني‌ها بر اين بود که از ابتداي سال ۱۳۹۹ دفني در اين فضا انجام نشود، گفت: متاسفانه وجود معارضان و شيوع ويروس کرونا و افزايش تعداد متوفيان، بحران فوت را در مجموعه آرامستان اراک رقم زد ولي به نظر مي‌رسد تا يک ماه آينده مشکلات و بحران کنوني حل شود.
تعداد متوفيان دو برابر شده است
جلالوندي، رئيس سازمان آرامستان اراک نيز با بيان اينکه نسبت به سال گذشته تعداد متوفيان در روز دو برابر شده است، افزود: زميني در مجموعه باقي‌نمانده و عملا به نفس نفس افتاده‌ايم و در حال حاضر در اوج خطر قرار گرفته‌ايم، هرچند که قول داده اند در آينده نزديک توسعه مجموعه انجام شود و زمين ۳۲ هکتاري به بهره‌برداري برسد.
وي تاکيد کرد: قطعا با اختصاص اين زمين اگر کار با برنامه پيش برود طي ۴۰ تا ۵۰ سال آينده نبايد در اراک مشکل قبر داشته باشيم.
به هر حال اين روزها، کرونا مي‌تازد و جان افراد را مي‌گيرد و چاره‌اي جز رفع مشکل آرامستان براي دفن متوفيان کرونايي و غيرکرونايي نيست، لازم است با توجه به تکميل ظرفيت آرامستان، هر چه سريعتر مسئله معارضين زمين ۳۲ هکتاري حل شود تا در دفن متوفيان اشکالي بروز نکند چون در غير اين صورت ممکن است چالش‌هاي اجتماعي به وجود آيد.

 
  
  
 

آخرين خبر استان مرکزي در اينستاگرام :
https://instagram.com/markazi_today