نماد آخرین خبر

متهمان «قاضی مرادی» به زندان نمی‌روند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
متهمان «قاضی مرادی» به زندان نمی‌روند

ايرنا/ رييس شعبه دادگاه کيفري ۲ شعبه ۱۱۹ مجتمع شهيد بهشتي اروميه با اشاره به اينکه جلوگيري از حبس متهمان را با همه توان دنبال مي‌کند، گفت: توسل به پاسخ‌هاي بازپرورانه از طريق انجام خدمات اجتماعي نقش اثرگذار در متنبه کردن مجرمان دارد که اين امر در بسياري موارد اثبات شده است.

محسن مرادي اوجقاز، رييس شعبه دادگاه کيفري ۲ شعبه ۱۱۹ مجتمع شهيد بهشتي اروميه اظهار کرد: در اين راستا سعي مي‌کنم به جاي صدور حکم حبس، حکم به انجام خدمات اجتماعي، رايگان و اجتماع محور را براي احکامي که قابليت دارند، صادر کنم و به همين خاطر براي سه سال متوالي رتبه برتر کشوري را در صدور احکام جايگزين کسب کرده‌ام. 
وي ادامه داد: علاوه بر اراده مقام قضايي، بزهکاران به عنوان يکي از طرفين توافق کيفري فرايند دادرسي اين حق را دارند که به بررسي ابعاد پيشنهاد مقام‌هاي قضايي پرداخته و پس از ارزيابي اين پيشنهاد نسبت به قبول يا رد آن اظهار نظر کنند.
اين قاضي اروميه اي اضافه کرد: اين نوع احکام قابل برگشت هستند و در صورتي که محکوم، به تعهدات مقرر عمل نکند، همان مجازات اوليه که حبس است، اجرا مي‌شود.
وي با اشاره به اهميت احکام جايگزين حبس، بيان کرد: اين نوع آرا ارتباط بين مجرم و اجتماع را حفظ مي‌کند و عيوب زندان را ندارد.
مرادي تاکيد کرد: با اجراي اين احکام، نرخ تکرار جرم بسيار پايين بوده و  امکان اتخاذ تدابيري همسو با شخصيت و تخصص متهم و نوع جرائم ارتکابي را نيز به قاضي مي‌دهد.
رييس دادگاه کيفري ۲ شعبه ۱۱۹ مجتمع شهيد بهشتي اروميه گفت: احکام جايگزين حبس امکان اصلاح و بازپذيري مجرم را مهيا مي‌کند و با توجه به ظرفيت‌هاي موجود در قانون، بهترين روش براي خدمت به جامعه در بخش‌هاي امور خدماتي، پزشکي و بهداشتي، فني و حرفه اي، آموزشي و کارگري است. 
وي با اشاره به بيشترين احکام جايگزين حبسي که صادر کرده، ادامه داد: توجه و رسيدگي به محيط زيست و زيباسازي آن، بيشترين احکام جايگزين حبسي هستند که صادر کرده‌ام.
به گفته وي تهيه و نصب تابلوي زيست محيطي براي ترويج فرهنگ حفاظت از محيط زيست، پاکسازي زباله‌هاي مناطق حاشيه درياچه اروميه، مطالعه کتاب، حبس در محدوده تحت نظارت الکترونيکي، ارائه خدمات پزشکي، نصب تابلوي زيست محيطي، اخذ کارت همياري محيط زيست و همکاري در برنامه هاي زيست محيطي‌ از جمله احکام صادر شده جايگزين حبس بوده است.
وي اظهار کرد: احداث آبشخور در جزاير پارک ملي درياچه اروميه، رنگ آميزي آميزي جداول، نرده‌ها و سطل‌ها و صندلي‌هاي مستقر در پارک‌ها، شرکت در کلاس‌ها و دوره‌هاي آموزشي، هرس درختان، آبياري فضاي سبز و بوستان‌ها، حمايت اجتماعي معتادان بهبود يافته، الزام به برنامه غربالگري کودکان کم شنوا و شيرخوارگان به عنوان دوره مراقبت، امور کارگري و خدمات عمومي مثل سيم کشي و تعمير وسايل خانگي و مناسب سازي محيط زندگي افراد داراي معلوليت جسمي و ذهني به عنوان ارائه خدمات عمومي رايگان براي افراد تحت پوشش بهزيستي و خانواده آسيب ديده، درختکاري و افزايش پوشش درختي، شرکت در کلاس‌هاي معاونت پيشگيري از وقوع جرم و ايجاد کمربند حفاظتي از ديگر مجازات‌هاي صادره براي محکومان است.
وي تاکيد کرد: کارايي و کارآمدي مجازات‌هاي اجتماع محور نيازمند بسترسازي مناسب و فرهنگ‌سازي قضايي و اجتماعي است و خط مشي تشويق قضايي و حمايت از قضاتي که از اين نهادها استفاده مي کنند، تدبيري براي نهادينه سازي نهادهاي ارفاقي - اصلاحي به مثابه يک ارزش قضايي محسوب مي‌شود.
اوجقاز که پيش از اين رييس شعبه ۱۰۳ دادگاه کيفري دو شهرستان سلماس بود، امسال براي سومين سال پياپي به عنوان قاضي نمونه و برتر کشوري در بخش آراي برتر انتخاب و معرفي شد.

آخرين خبر آذربايجان غربي در اينستاگرام :
https://instagram.com/wazerbaijan_today